Πολιτική

Οι συμβολισμοί της επίσκεψης Μητσοτάκη στο Γοργοπόταμο – Τι λένε στη ΝΔ για τις δημοσκοπήσεις

Η παρουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη στον εορτασμό της επετείου της ανατίναξης της γέφυρας του Γοργοποτάμου από τον ΕΛΑΣ και τον ΕΔΕΣ ξένισε πολλούς, εντός κι εκτός της ΝΔ. Η επιλογή, όμως, του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης ήταν άκρως συμβολική και έστειλε ένα ξεκάθαρο μήνυμα, όπως θεωρούν στο επιτελείο της οδού Πειραιώς, εν όψει των επερχόμενων εκλογών.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ποιο είναι αυτό; Ότι κανείς δεν περισσεύει και πως η ΝΔ επιδιώκει να ανοιχτεί στους «άριστους» ανεξαρτήτως πολιτικών καταβολών και κατευθύνσεων. Το άνοιγμα αυτό, άλλωστε, είναι που θα δώσει το «κάτι παραπάνω» στη ΝΔ στις κάλπες, ούτως ώστε να εξασφαλίσει την πολυπόθητη αυτοδυναμία, όπως δείχνουν οι τελευταίες δημοσκοπήσεις, στις οποίες το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει φτάσει στο ανώτατο όριο της συσπείρωσής της (σ.σ.: κοντά ή και πάνω από 90%).
Ακριβώς γι’ αυτό το λόγο, ο κ. Μητσοτάκης και οι συνεργάτες του όχι μόνο δεν κλείνουν την πόρτα σε άλλοτε ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά επιδιώκουν να κερδίσουν την εύνοιά τους, δεδομένου πως κάθε ψήφος που κερδίζει η ΝΔ από το κυβερνών κόμμα είναι κατ’ ουσίαν διπλή, αφού αφενός ενισχύεται η ΝΔ, αφετέρου αποδυναμώνεται ο ΣΥΡΙΖΑ.
«Μόνο ενωμένοι και με τις σωστές επιλογές νικάμε και προχωράμε μπροστά. Αυτό αποτελεί πολύτιμη παρακαταθήκη, την οποία προσβάλουν όσοι 76 χρόνια μετά σπέρνουν ξανά τη διχόνοια, όσοι λένε ψέματα και λένε “ή αυτοί ή εμείς”», τόνισε χαρακτηριστικά από το Γοργοπόταμο ο κ. Μητσοτάκης, δίνοντας για πολλούς κι ένα στίγμα της διακυβέρνησής του, αφού επανειλημμένα έχει πει κι ο ίδιος ότι θα επιχειρήσει ευρύτερες συναινέσεις και αξιοποίηση προσώπων ακόμη και από άλλους πολιτικούς χώρους.
Κατά τα λοιπά, στη ΝΔ επικρατεί ικανοποίηση για την εκδήλωση της παρουσίασης του κυβερνητικού προγράμματος για την παιδεία, ενώ οι αποκαλύψεις του κυριακάτικου Τύπου για την υπόθεση ΔΕΠΑ και την ανάμειξη κορυφαίων υπουργών θεωρούν στην οδό Πειραιώς ότι ενισχύουν την εκτίμησή τους πως το σκάνδαλο αγγίζει το Μαξίμου.

Του Αιμίλιου Περδικάρη

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Παπασταύρου για δημοσιεύματα περί πιέσεων από Γκιλφόιλ: «Δεν τέθηκε ποτέ τέτοιο θέμα» – «Σε ιστορικά υψηλό οι σχέσεις Ελλάδας και ΗΠΑ»
Τι απάντησε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας για τα όσα αναφέρει η Wall Street Journal και τις φερόμενες παρεμβάσεις της Αμερικανίδας πρέσβειρας - Τι είπε για Chevron, ExxonMobil και τις ενεργειακές επενδύσεις
Σταύρος Παπασταύρου
Μιχελογιαννάκης για την επιστροφή στο ΠΑΣΟΚ μετά τη περατζάδα από ΔΗΜΑΡ, ΣΥΡΙΖΑ και Κασσελάκη: «Γιατί να μην είμαι αξιόπιστος;» – Τι λέει για Τσίπρα
Αυτοκριτική για το τρίτο μνημόνιο και την απεργία πείνας του 2014, αιχμές για τον χώρο του πρώην ΣΥΡΙΖΑ και μήνυμα στον πρόεδρο της ΕΛΑΣ
Μιχελογιαννάκης και Τσίπρας
Μαρινάκης: «Καμία υποχώρηση» στην Κάσο – Το «άδειασμα» στον Συρίγο και η απάντηση για τις αποζημιώσεις βουλευτών
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος διαβεβαίωσε ότι η ηλεκτρική διασύνδεση Ελλάδας - Κύπρου θα προχωρήσει - Τι είπε για τα περί «αλαζονείας» κυβερνητικών στελεχών, την υπόθεση των Τεμπών και τα γενέθλια της ΝΔ
Παύλος Μαρινάκης
Κυριάκος Μητσοτάκης στην Πιερία: «Δεν υπάρχει για εμάς καμία ξεχασμένη περιοχή» – Η θερμή υποδοχή στον Κολινδρό και τα «πηγαδάκια» με τους κατοίκους
«Μιλάω για μια Ελλάδα που όλες οι Ελληνίδες και όλοι οι Έλληνες θα έχουν ίδιες ευκαιρίες και πρόσβαση στις ίδιες υπηρεσίες» δήλωσε ο πρωθυπουργός που επισκέφτηκε τον δήμο Πύδνας - Κολυνδρού
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην Πιερία
Ανανεώθηκε πριν 1 ώρα
7
Με «τα γαλάζια σου γράμματα» της Γαλάνη η επίθεση του ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση
«Ακρίβεια στα καύσιμα; Επιστολή στην φον Ντερ Λάιεν. Επιστολή στην φον Ντερ Λάιεν για την ακρίβεια. Επιστολή στην φον Ντερ Λάιεν για τον ΦΠΑ τώρα. Πόσες επιστολές θα στείλετε πια για αυτά που πρέπει εσείς να λύσετε;»
Ο Νίκος Ανδρουλάκης