Πολιτική

Ορκίστηκε για δεύτερη φορά ο Κ.Παπούλιας

 
Ολοκληρώθηκε στην Ολομέλεια της Βουλής η τελετή ορκωμοσίας του Προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια για τη δεύτερη θητεία του.
 
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

   

Ενώπιον του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έδωσε το νενομισμένο όρκο για τη δεύτερη θητεία στο ύπατο αξίωμα της χώρας και στη συνέχεια, αφού χαιρέτισε τους πολιτικούς αρχηγούς, κατέθεσε στεφάνι το μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη.
 
Ο Κάρολος Παπούλιας καταλαμβάνει την ένατη προεδρική θητεία από τη μεταπολίτευση, είναι ο τρίτος πρόεδρος μετά τους Κ.Καραμανλή και Κ.Στεφανόπουλο, που επανεκλέγεται σε δεύτερη θητεία, ενώ κατέχει ο ίδιος το ρεκόρ κοινοβουλευτικής συναίνεσης κατά την πρώτη εκλογή του το Μάρτιο του 2005 με 279 ψήφους.
 
Υπενθυμίζεται ότι επανεξελέγη σε ειδική συνεδρίαση της Βουλής, στις 2 Φεβρουαρίου 2010, με 266 ψήφους υπέρ και 32 “παρών”. Υπέρ της επανεκλογής του είχαν τάχθηκαν το ΠΑΣΟΚ η ΝΔ και ΛΑ.Ο.Σ., “παρόντες” δήλωσαν οι βουλευτές του ΚΚΕ και του ΣΥΡΙΖΑ.
 
 
Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Ρένα Δούρου: Ούτε βήμα πίσω για την Έλενα Ακρίτα – Μήνυμα στη ΝΔ για την αντιπροεδρία της Βουλής
Η πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ ξεκαθάρισε ότι η Κουμουνδούρου επιμένει στην υποψηφιότητα της Έλενας Ακρίτα, απαντώντας στις πληροφορίες περί καταψήφισής της από τη ΝΔ
Η Ρένα Δούρου και η Έλενα Ακρίτα 20
Κωνσταντοπούλου για Ακρίτα: «Θα την ψηφίσουμε για αντιπρόεδρο της Βουλής, μπορεί να υπηρετήσει επάξια και σαφώς καλύτερα από άλλους»
«Είναι εξάλλου τραγικό την ημέρα που διαπράττεται άλλη μια γυναικοκτονία, η ΝΔ να επιδιώκει να αφήσει το Προεδρείο της Βουλής χωρίς καμμία γυναίκα…» γράφει η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας
Ζωή Κωνσταντοπούλου 40