Πέμπτη, 28 Μαρ.
19oC Αθήνα

Παπανδρέου: Έντονα προβληματισμένος από τις εξελίξεις στο ΚΙΝΑΛ

Παπανδρέου
Φωτογραφία Αρχείου: Eurokinissi

Την έκπληξη και τον προβληματισμό του για τις εξελίξεις στο ΚΙΝΑΛ εξέφρασε ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου στον Θανάση Θεοχαρόπουλο, όπως αποκάλυψε ο ίδιος ο Πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ.

Ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος έδωσε συνέντευξη στο τηλεοπτικό σταθμό Open και στην Έλλη Στάη. Όπως είπε ο Θ. Θεοχαρόπουλος, ο Γ. Παπανδρέου επικοινώνησε μαζί του από το εξωτερικό μόλις πληροφορήθηκε τη διαγραφή του από το ΚΙΝΑΛ, ενώ αναφέρθηκε στην κοινή οπτική με την οποία αντιμετωπίζουν τη διαχείριση των εθνικών θεμάτων, σημειώνοντας ότι θα συνεχίσει να βρίσκεται σε επικοινωνία μαζί του.

Ο Γιώργος Παπανδρέου και οι… προβληματισμοί

Ο Πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ επανέλαβε μεταξύ άλλων τους λόγους που οδηγούν το κόμμα του στην υπερψήφιση της Συμφωνίας των Πρεσπών και υπογράμμισε ότι το περιεχόμενό της διασφαλίζει τα εθνικά συμφέροντα.

Ακόμη, υπενθύμισε ότι η ανάγκη επίλυσης του «Μακεδονικού» στη βάση σύνθετης ονομασίας με γεωγραφικό προσδιορισμό κοινά αποδεκτής έναντι όλων συνιστούσε πάγια θέση της ανανεωτικής Αριστεράς.

Σχετικά με τη διαγραφή του, ο Θ. Θεοχαρόπουλος χαρακτήρισε πρωτοφανές το γεγονός σε έναν συνασπισμό δύο κομμάτων το ένα να διαγράφει το άλλο.

Μάλιστα, στην ερώτηση αν προτίθεται να παραδώσει τη βουλευτική έδρα, τόνισε: «Μας έδιωξαν από τη Δημοκρατική Συμπαράταξη, τώρα θέλουν να μας βγάλουν και εκτός Βουλής».

«Αυτό που δεν έχουν καταλάβει στο ΚΙΝΑΛ», κατέληξε ο Θ. Θεοχαρόπουλος, «είναι ότι η εκλογή μου με τη ΔΗΣΥ το 2015 εκφράζει την πολιτική συμφωνία μεταξύ του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ».

Ο Παπανδρέου και η Συμφωνία των Πρεσπών

Εδώ να υπενθυμίσουμε πως την περασμένη Παρασκευή, 18.01.2019, ο πρώην πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, τάχθηκε ουσιαστικά υπέρ της συμφωνίας των Πρεσπών προκαλώντας νέο πονοκέφαλο στο κόμμα. Αντίθετα την… οικογενειακή γραμμή “έσπασε” ο Νίκος Παπανδρέου, ο οποίος δήλωσε παρών στους χειρισμούς που κάνει η Φώφη Γεννηματά για το θέμα…

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις