Πολιτική

Πέθανε ο Μάκης Αμπατιέλος, ιστορικό στέλεχος του ΚΚΕ

Το ΚΚΕ εκφράζει τη θλίψη του για την απώλεια του Μάκη (Γεράσιμου) Αμπατιέλου
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

«Έφυγε» από τη ζωή την Παρασκευή (16.01.2026) ο Μάκης (Γεράσιμος) Αμπατιέλος. Το ιστορικό στέλεχος του ΚΚΕ έδωσε πολύχρονη μάχη με σοβαρά προβλήματα υγείας.

«Ο Μάκης Αμπατιέλος ήταν παιδί εργατικής οικογένειας, δοσμένης στους επαναστατικούς σκοπούς του ΚΚΕ και τους αγώνες του λαού μας, αντιμετωπίζοντας τις διώξεις του αστικού κράτους», αναφέρει ανακοίνωση του κόμματος και προσθέτει:

«Ο Μάκης συμμετείχε ενεργά στο κίνημα από νεαρή ηλικία μέσα από τις γραμμές της θρυλικής ΜΟΔΝΕ, ενώ στη συνέχεια υπήρξε στέλεχος της ΚΝΕ και του ΚΚΕ σε Οργανώσεις Μαθητών, Σπουδαστών και του Δήμου Πειραιά. Τα τελευταία χρόνια, ως οπαδός του Κόμματος και παρά τα προβλήματα υγείας, συνέβαλε στις προσπάθειες της Κομματικής Οργάνωσης και των φορέων του λαϊκού κινήματος στον Πειραιά.

Το ΚΚΕ εκφράζει τα πιο ειλικρινή του συλλυπητήρια προς τον γιο του Νίκο, μέλος της Γραμματείας της ΚΕ και βουλευτή, στον αδελφό του Δημήτρη, στέλεχος του Κόμματος στη Γερμανία, στη σύντροφό του Σοφία και σε όλους τους οικείους του» αναφέρει ανακοίνωση του κόμματος.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Νίκος Δένδιας από Κέρκυρα: Χρέος μας η διατήρηση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας
Στις επετειακές εκδηλώσεις για την Ένωση της Επτανήσου με την Ελλάδα, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας συνέδεσε την ιστορική μνήμη με το σημερινό καθήκον απέναντι σε «οιεσδήποτε επιβουλές»
Νίκος Δένδιας, Κέρκυρα
«Καρφί» Κακλαμάνη σε Ανδρουλάκη για επιστολική ψήφο: «Ας ξέρουμε πόσες φορές την έχει χρησιμοποιήσει το κόμμα μας»
Ο πρόεδρος της Βουλής απάντησε στις αιχμές του προέδρου του ΠΑΣΟΚ για την ψηφοφορία στην υπόθεση ΟΠΕΚΕΠΕ, παραθέτοντας στοιχεία για τη χρήση της επιστολικής ψήφου από όλες τις ΚΟ
Νικήτας Κακλαμάνης
Παύλος Γερουλάνος για υποκλοπές: Η ΝΔ φωνάζει ένοχη, και το κάνει μόνη της
Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ έστειλε μήνυμα προγραμματικών συγκλίσεων, άσκησε σκληρή κριτική στην κυβέρνηση για ΟΠΕΚΕΠΕ και ΕΥΠ και άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο πρότασης δυσπιστίας
Παύλος Γερουλάνος