Πολιτική

Πλεύρης «αδειάζει» Τσίπρα και ΣΥΡΙΖΑ για την Προανακριτική

«Χαίρομαι που σιγά-σιγά όλοι καταλαβαίνουν ότι η επιτροπή έχει αρμοδιότητα να λάβει απόφαση εξαίρεσης», η «σπόντα» που έριξε ο Θ. Πλεύρης στον ΣΥΡΙΖΑ.

«Έσφαξε με το γάντι» Αλέξη Τσίπρα και ΣΥΡΙΖΑ ο βουλευτής της ΝΔ, Θανάσης Πλεύρης, σχετικά με την προανακριτική επιτροπή που θα εξετάσει αν υπήρξαν ή όχι παρεμβάσεις από τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης, Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, στην υπόθεση της Novartis.

Με αφορμή την υποβολή αιτήματος εξαίρεσης που τέθηκε για το πρόσωπο του από τον συνήγορο του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου,ο Θανάσης Πλεύρης ανέφερε: «Χαίρομαι που σιγά-σιγά όλοι καταλαβαίνουν ότι την αρμοδιότητα την έχει η επιτροπή (σ.σ. να λάβει απόφαση εξαίρεσης)».

Η «σπόντα» που έριξε ο κ. Πλεύρης απευθύνεται ευθέως στον Αλέξης Τσίπρα, που με επιστολή του στον Πρόεδρο της Βουλής, αμφισβητούσε την αρμοδιότητα της Προανακριτικής να εξαιρέσει τους κυρίους Πολάκη και Τζανακόπουλο.

Ανέφερε τότε μεταξύ άλλων ο κ. Τσίπρας: «…Η απόφαση που έλαβε η επιτροπή για την «εξαίρεση» μελών της είναι, ως εκ τούτου, ευθέως παράνομη και διασαλεύει την κοινοβουλευτική τάξη, καθότι παραβιάζει απόφαση της Ολομέλειας της Βουλής...».

Επιπλέον ο ΣΥΡΙΖΑ – πάλι για την απόφαση εξαίρεσης των κυρίων Πολάκη και Τζανακόπουλου- ανέφερε μεταξύ άλλων: «…Δεν αναγνωρίζουμε στην πλειοψηφία της Επιτροπής αρμοδιότητα και δικαίωμα να καθορίζει αυτή με ποια πρόσωπα θα εκπροσωπείται το κάθε κόμμα σε αυτήν, κάτι που αποτελεί αποκλειστικό δικαίωμα της κάθε κοινοβουλευτικής ομάδας για τα μέλη της…».

Επιπλέον ο κ. Θανάσης Πλεύρης ανέφερε για το ενδεχόμενο εξαίρεσής του: «Ο κάθε ελεγχόμενος έχει το δικαίωμα να θέτει δικονομικά ζητήματα μεταξύ των οποίων και το δικαίωμα της εξαίρεσης. Στο βαθμό που με αφορά, θα το εξετάσει η επιτροπή. Προφανώς αν η επιτροπή κρίνει ότι υπάρχει πρόβλημα στο πρόσωπό μου, δεν θα δημιουργήσω απολύτως κανένα πρόβλημα».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Εξεταστική για τον ΟΠΕΚΕΠΕ: Παραδόθηκε στον πρόεδρο της Βουλής το πόρισμα
Το επέδωσαν στον Νικήτα Κακλαμάνη ο πρόεδρος της Επιτροπής Ανδρέας Νικολακόπουλος και η γραμματέας Ιωάννα Λιτρύβη - Θα αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του κοινοβουλίου και θα διανεμηθεί στους βουλευτές
Πόρισμα Εξεταστικής ΟΠΕΚΕΠΕ σε Νικήτα Κακλαμάνη
Αφροδίτη Λατινοπούλου για 43χρονο που την απειλούσε: Η ανοχή στα αριστερά σκουπίδια δεν περνάει πλέον
Η πρόεδρος της «Φωνής Λογικής» έκανε λόγο για δημόσια προτροπή σε δολοφονία και ζήτησε αυστηρότερη αντιμετώπιση, θέτοντας και ζήτημα στέρησης πολιτικών δικαιωμάτων σε περίπτωση καταδίκης
Αφροδίτη Λατινοπούλου
Νικήτας Κακλαμάνης για Γλυπτά του Παρθενώνα: Η διεκδίκηση θα συνεχιστεί «μέχρι την τελική δικαίωση»
Σε εκδήλωση της Επιτροπής Νέων για την Επανένωση των Γλυπτών (Remble Greece) στο Αρσάκειο Ψυχικού, ο πρόεδρος της Βουλής επανέλαβε τη γραμμή της διακρατικής διεκδίκησης απέναντι στο Ηνωμένο Βασίλειο και το Βρετανικό Μουσείο
Γλυπτά του Παρθενώνα
Απαγόρευση μπούρκας σε ανηλίκους: Εξετάζεται ρύθμιση για σχολεία και δομές
Ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Θάνος Πλεύρης διευκρινίζει ότι η συζήτηση δεν αφορά το μαντήλι, αλλά την πλήρη κάλυψη του προσώπου, ενώ παράλληλα ξεκαθαρίζει ότι δεν έχει ληφθεί ακόμη κάποια απόφαση
μπούρκα
5