Πολιτική

Πρόταση μομφής – Ανδρέας Λοβέρδος: Δεν φτάνει η συγγνώμη για όσους εγκλωβίστηκαν 20 ώρες στην Αττική Οδό

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

«Υπάρχουν ευθύνες για την διαχείριση της κακοκαιρίας και πρέπει να αποδοθούν», είπε, παρεμβαίνοντας στην πρόταση μομφής ο Ανδρέας Λοβέρδος. Ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι αποδείχτηκε κατώτερη των περιστάσεων.

Η κυβέρνηση δεν έλαβε αποφάσεις ώστε να αντιμετωπιστεί η σφοδρή κακοκαιρία, είπε από την πλευρά του στην πρόταση μομφής ο Ανδρέας Λοβέρδος, ο οποίος ανέφερε ότι δεν ανταποκρίθηκε στις ανάγκες της χώρας.

«Δεν πήρε αποφάσεις, όπως οι αποφάσεις για κλείσιμο των σχολείων. Αποφάσεις να μην κυκλοφορήσουν τα βαρέα οχήματα δεν ελήφθησαν. Αποφάσεις που σχετίζονται με την κίνηση των πολιτών δεν ελήφθησαν. Άφησαν το Δημόσιο να λειτουργεί κι όταν είπαν γυρίστε σπίτια σας, οι άνθρωποι έκαναν ακόμα δυσκολότερη την κυκλοφορία στην πόλη των Αθηνών» είπε ο κ. Λοβέρδος και διερωτήθηκε: «Τί προέβλεψαν τελικά; Τίποτα δεν προέβλεψαν. Τι θα μας πουν τώρα; Θα μεταθέτουν ευθύνες. Τι αποκρουστικό που είναι! «Φταίει η Αττική Οδός». Μπορεί και να φταίει. «Φταίει ο Περιφερειάρχης». Μπορεί και να φταίει. «Φταίνε οι δήμαρχοι». Μπορεί και να φταίνε. Εκείνοι δεν φταίνε πουθενά και αρκείται ο πρωθυπουργός σε μία «συγγνώμη» που τη λέει και πολλές φορές; Τον απαλλάσσει από τα προβλήματα τα οποία δημιουργήθηκαν με δική του ευθύνη ή είναι τόσο μεγάλος και η συγγνώμη του μας ικανοποιεί για να λέμε «δεν πειράζει, ας έμεινα είκοσι ώρες στην Αττική Οδό, αφού ζήτησε συγγνώμη, όλα είναι καλά»;

«Δεν είναι έτσι. Υπάρχουν ευθύνες. Κι όταν υπάρχουν ευθύνες, αποδίδονται. Κι όταν αποδέχεσαι την πολιτική ευθύνη σημαίνει ότι πρέπει και να παραιτηθείς», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Τέλος, ο κ. Λοβέρδος, απέδωσε τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν στο ότι δεν υπάρχουν ταξινομημένες και οριοθετημένες αρμοδιότητες, όπως είπε. «Όταν κάνατε Υπουργείο Πολιτικής Προστασίας, καιρικών φαινομένων και άλλων συναφών, υποθέσαμε ότι θα λύσετε το πρόβλημα τού ποιος έχει την τελική απόφαση. Αν δεν είναι ένας, δεν είναι κανένας. Αυτή είναι μια αρχή όλων των προχωρημένων διοικητικών συστημάτων. Όπου δεν υπάρχει ο ένας, ο τελικός, δεν υπάρχει κανένας», κατέληξε.

πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
«Ελπίδα για τη Δημοκρατία, Μαρία Καρυστιανού, Ανεξάρτητο Κίνημα Πολιτών» – Live από τη Θεσσαλονίκη τα αποκαλυπτήρια του νέου κόμματος
Η μητέρα της Μάρθης, θύματος της τραγωδίας στα Τέμπη, κάνει την επίσημη είσοδό της στην πολιτική σκηνή με εκδήλωση στο κατάμεστο «Ολύμπιον»
Κόμμα Καρυστιανού
Νίκος Δένδιας από Κέρκυρα: Χρέος μας η διατήρηση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας
Στις επετειακές εκδηλώσεις για την Ένωση της Επτανήσου με την Ελλάδα, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας συνέδεσε την ιστορική μνήμη με το σημερινό καθήκον απέναντι σε «οιεσδήποτε επιβουλές»
Νίκος Δένδιας, Κέρκυρα
«Καρφί» Κακλαμάνη σε Ανδρουλάκη για επιστολική ψήφο: «Ας ξέρουμε πόσες φορές την έχει χρησιμοποιήσει το κόμμα μας»
Ο πρόεδρος της Βουλής απάντησε στις αιχμές του προέδρου του ΠΑΣΟΚ για την ψηφοφορία στην υπόθεση ΟΠΕΚΕΠΕ, παραθέτοντας στοιχεία για τη χρήση της επιστολικής ψήφου από όλες τις ΚΟ
Νικήτας Κακλαμάνης