Πολιτική

Ρουσφετολογικό όργιο στη Βουλή

Μονιμοποιήθηκαν 232 άτομα. “Πρωταθλητές” στους διορισμούς Σιούφας και Καραμανλής.

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

 

Οπως αναφέρει το ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ, πρόκειται για 232 άτομα, που απασχολούσαν οι βουλευτές και τα κομματικά γραφεία με καθεστώς μετακλητού υπαλλήλου. Τον Ιούνιο του 2008 ο Δ. Σιούφας ψήφισε διάταξη προκειμένου μετα τις εκλογές να περάσουν στο καθεστώς του υπαλλήλου της Βουλής. Ετσι, ο αριθμός των υπαλλήλων του κοινοβουλίου ξεπέρασε τους 1.800!  Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας, παρα το γεγονός οτι είναι υπεράριθμοι, αφού δεν υπάρχει ουσιαστική δουλειά για όλους, παίρνουν χρήματα τα υπερωρίες και οδοιπορικά, ποσά που περιόρισε ο Φ. Πετσάλνικος.
 
Οπως αναφέρει η εφημερίδα, ο πρωην πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής άνοιξε το δρόμο για να μετατεθούν στη Βουλή οι περισσότεροι υπάλληλοι του Μεγάρου Μαξίμου, εν όψει της επερχόμενης εκλογικής ήττας. “Πρωταθλητής” όμως αναδεικνύεται ο Δημήτρης Σιούφας αλλά και ο γενικός του γραμματέας Νίκος Στεφάνου οι οποίοι φρόντισαν να “βολέψουν” μεγάλο αριθμό υπαλλήλων.
 
Στη λίστα των βουλευτών που διόρισαν “δικούς τους” ανθρώπους περιλαμβάνονται επίσης ονόματα απο τη ΝΔ όπως Α.Ψαρούδα -Μπενάκη, Κων. Μητσοτάκης, Ελ. Παπαδημητρίου και Γ. Τραγάκης αλλα και απο το ΠΑΣΟΚ όπως Κ. Σημίτης, Απ. Κακλαμάνης. Το δικό τους μερίδιο έχουν επίσης ο Γ. Κατατζαφέρης, ο Α. Αλαβάνος, ο Θ. Λεβέντης και ο Γ. Δραγασάκης.
Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Κωνσταντοπούλου για Ακρίτα: «Θα την ψηφίσουμε για αντιπρόεδρο της Βουλής, μπορεί να υπηρετήσει επάξια και σαφώς καλύτερα από άλλους»
«Είναι εξάλλου τραγικό την ημέρα που διαπράττεται άλλη μια γυναικοκτονία, η ΝΔ να επιδιώκει να αφήσει το Προεδρείο της Βουλής χωρίς καμμία γυναίκα…» γράφει η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας
Ζωή Κωνσταντοπούλου 36
Συντάξεις χηρείας: Σφοδρή επίθεση της ΕΛΑΣ στην κυβέρνηση: «Μόλις 8.552 οι ωφελούμενοι»
Στο επίκεντρο της κριτικής οι συνταξιούχοι πριν από τις 13 Μαΐου 2016, τα αναδρομικά, οι συντάξεις του πρώην ΟΓΑ και οι επικουρικές - Τι αναφέρει ο Τομέας Εργασίας της ΕΛΑΣ για τη νέα ρύθμιση
ΕΛΑΣ, κόμμα Τσίπρα 27