Πολιτική

Σαμαράς: “Γιατί απορρίπτω την κυβέρνηση συνεργασίας”

Με μια βιαστική κίνηση, που σχολιάστηκε έντονα, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας «έκλεισε» κάθε κουβέντα για κυβέρνηση συνεργασίας σε μια πολύ κρίσιμη στιγμή για τη χώρα.

Το κατηγορηματικό όχι του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης να συμμετάσχει το κόμμα του στη νέα κυβέρνηση που προανήγγειλε ο πρωθυπουργός στον ομιλία του, στη Βουλή, ήρθε λίγα λεπτά αφού κατέβηκε από το βήμα ο Γιώργος Παπανδρέου.

«Οι μάσκες έπεσαν. Ο κ. Παπανδρέου απέρριψε το σύνολο της πρότασής μας. Οι ευθύνες που επωμίζεται είναι τεράστιες. Μόνη λύση οι εκλογές», ήταν η λακωνική δήλωση του Αντώνη Σαμαρά. Ταυτόχρονα έθεσε δυο όρους για να υπερψηφίσει τη δανειακή σύμβαση: να μην συνοδεύεται από τα μέτρα και να μην ψηφιστεί με τη διευρυμένη πλειοψηφία των 180 βουλευτών.

Τώρα, όμως, πολλοί τον κατηγορούν ότι βιάστηκε να “κλείσει” την πόρτα της συναίνεσης.

Εξαρχής, ο κ. Σαμαράς είχε κάνει σαφές ότι για να συμμετάσχει σε μια κυβέρνηση συνεργασίας, θα έπρεπε αυτή να έχει διάρκεια ζωής έξι εβδομάδες, να αποτελείται από τεχνοκράτες και όχι πολιτικούς και να είναι καθαρά διεκπεραιωτική: να επικυρώσει τη συμφωνία της 26ης Οκτωβρίου, να οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές και να μη συμμετέχει σε αυτή ο Γιώργος Παπανδρέου. Και αυτό το είχε τονίσει και στον ίδιο τον πρωθυπουργό στην τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν το απόγευμα της Πέμπτης.

Τίποτα απ’ όλα αυτά όμως δεν έγινε και τελικά, ο πρωθυπουργός δεν άφησε περιθώρια στον Αντώνη Σαμαρά. Ο κ. Παπανδρέου στην ομιλία του πριν ξεκινήσει η διαδικασία ψήφου εμπιστοσύνης, είπε ότι θα ηγηθεί των πρωτοβουλιών για σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας και δεν εξέφρασε καμία πρόθεση να παραιτηθεί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πήρε ψήφο εμπιστοσύνης η κυβέρνηση με 153 ψήφους

Δώστε μου ψήφο εμπιστοσύνης – Θα ξεκινήσω επαφές για κυβέρνηση συνεργασίας – Αν δεν ευοδωθούν μένω στην εξουσία

Βενιζέλος: Μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου η νέα κυβέρνηση συνεργασίας

Καταγγελίες βουλευτών του ΠΑΣΟΚ για υπονόμευση του πρωθυπουργού

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Μαρινάκης για την έκθεση Καρώνη για τα Τέμπη: «Σήμερα το αφήγημα της συγκάλυψης σύσσωμης της αντιπολίτευσης κατέρρευσε με κρότο»
«Σήμερα ως προς την πραγματογνωμοσύνη μπαίνει ένα επίσημο με στοιχεία με τεκμηρίωση και επιστημονικά δεδομένα τέλος στην πιο χυδαία προσπάθεια χειραγώγησης της κοινής γνώμης»
Ο Παύλος Μαρινάκης
Η γκρίνια στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, τα «αγκάθια» στον δρόμο για το συνέδριο και οι «παιδικές αρρώστιες της αριστεράς»
Η εσωκομματική αντιπολίτευση ασκεί κριτική στην ηγεσία του κόμματος, παρά το γεγονός ότι όλοι αντιλαμβάνονται ότι δεν υπάρχουν πολλά περιθώρια για διαφωνίες. 
Ο Παύλος Πολάκης, ο Σωκράτης Φάμελλος και ο Νίκος Παππάς
Δημοσκόπηση Interview: Στις 15,9 μονάδες η διαφορά ΝΔ με ΠΑΣΟΚ – Στην τέταρτη θέση έπεσε η Πλεύση Ελευθερίας
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξακολουθεί να βρίσκεται στην πρώτη θέση στο ερώτημα «ποιον πολιτικό αρχηγό εμπιστεύεστε περισσότερο για τη διακυβέρνηση της χώρας», ενώ στη δεύτερη θέση βρίσκεται ο «κανένας»
Κάλπη με ψηφοδέλτια στις εκλογές 4
Τι περιλαμβάνει η νέα συμφωνία με την Ιταλία για τα τρένα και ποιες δεσμεύσεις αναλαμβάνει η Ελλάδα – Το παρασκήνιο της υπογραφής της
Στις «ράγες» του ελληνικού σιδηρόδρομου επενδύσεις 360 εκατ. ευρώ από τη Hellenic Train - Μέχρι το 2027 η Ελλάδα θα έχει παραλάβει τα νέα τρένα
Κυριάκος Μητσοτάκης / Τζόρτζια Μελόνι
Μητσοτάκης για το νέο αεροσκάφος του ΕΚΑΒ: Μπορούμε να κάνουμε ασφαλείς και γρήγορες αεροδιακομιδές σε μεγάλα νοσοκομεία
«Και σε μία χώρα με τις γεωγραφικές ιδιαιτερότητες της πατρίδας μας, με τη νησιωτικότητα, καταλαβαίνετε πόσο μεγάλη είναι η σημασία αυτών των αεροσκαφών και των ελικοπτέρων», υπογράμμισε ο Πρωθυπουργός
Ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης στην παράδοση - παραλαβή του αεροσκάφους, δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, για αεροδιακομιδές του ΕΚΑΒ 1