Πολιτική

Σαμαράς: “Ο λαός δεν θέλει κυβέρνηση κουρελού”

"Εχει χαθεί ο έλεγχος στα ελλείμματα και το χρέος" τονίζει σε συνέντευξή του ο Αντώνης Σαμαράς. Κάνει λόγο για αδιέξοδα της κυβέρνησης που μεγαλώνουν καθημερινά αφού - όπως λέει- "η πολιτική της απέτυχε".

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Την εκτίμηση ότι οι εκλογές είναι αναπόφευκτες για την κυβέρνηση κάνει ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς με συνέντευξή του στον «Τύπο της Κυριακής» καθώς, όπως σημειώνει, «έχει χαθεί ο έλεγχος στα ελλείμματα και το χρέος».

Ο κ. Σαμαράς υπογραμμίζει πως καθημερινά μεγαλώνουν τα αδιέξοδα της κυβέρνησης αφού «η πολιτική της απέτυχε». Επιμένει, δε, ότι το πρόγραμμα είναι λανθασμένο και σημειώνει: «ασφαλώς υπήρξαν και υπάρχουν πολλά λάθη και υστερήσεις στην εφαρμογή του προγράμματος αλλά το ίδιο το πρόγραμμα δημιουργεί ύφεση πολύ μεγαλύτερη από εκείνη που προέβλεπαν. Και γι’αυτό δεν πιάνει τους στόχους του».

Αναφερόμενος στη «διακοπή» των διαπραγματεύσεων με την τρόικα κατηγορεί την κυβέρνηση για επικοινωνιακά τεχνάσματα σημειώνοντας πως «έκαναν ολόκληρη συνέντευξη τύπου για να διαψεύσουν αυτό που οι ίδιοι διέδιδαν» ενώ προέβλεψε πως «σύντομα θα βάλουν και πάλι διλήμματα στο λαό επενδύοντας στο φόβο. Ότι δηλαδή κινδυνεύει η επόμενη δόση κλπ. Το γνωστό κακοπαιγμένο έργο».

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης εκφράζει επίσης την αγωνία του για την ανεργία και τονίζει πως «το μόνο αντίδοτο είναι η ανάπτυξη» ενώ κατηγορεί την κυβέρνηση ότι όψιμα ανακάλυψε την ύφεση καθώς συνυπέγραψε μια πολιτική που έχει κορυφαίο συστατικό της την ύφεση.

Εκτιμά ότι η αποτυχία της πολιτικής θα θέσει εκ των πραγμάτων θέμα για αλλαγή πολιτικής και «αυτό θα γίνει με επαναδιαπραγμάτευση». Τονίζει μάλιστα πως η ΝΔ έχει εναλλακτικό σχέδιο με ολοκληρωμένη πρόταση «και δεν θα πάψουμε να επιμένουμε σε αυτό μέχρι να τους πείσουμε».

Ο πρόεδρος της ΝΔ απορρίπτει κατηγορηματικά το σενάριο συγκυβέρνησης και προσθέτει: «δική μας επιλογή είναι να ζητήσουμε από το λαό ισχυρή εντολή για καθαρές λύσεις . Ο λαός δεν θέλει μια κυβέρνηση κουρελού , όπου όλοι τσακώνονται για μια «θεσούλα». Τέτοιοι «ζεστο-θεσούληδες» υπήρξαν πάντα μόνιμοι εχθροί του Έθνους μας». Λέει ότι σκέπτεται να σχηματίσει ολιγομελή κυβέρνηση και με ανθρώπους της αγοράς αλλά δεν θέλει να το ανακοινώσει «πριν το ψάξει καλά» καθώς οι βαθιές τομές χρειάζονται καλή προετοιμασία και σε κρίσιμες στιγμές δεν χωρούν εύκολοι πειραματισμοί.

Ο κ. Σαμαράς επιμένει στη μείωση των φορολογικών συντελεστών τονίζοντας ότι έτσι θα αυξηθούν τα έσοδα που βαίνουν συνεχώς μειούμενα, λόγω της υπερ-φορολόγησης και της ύφεσης ενώ για τις περικοπές στο Δημόσιο τονίζει πως η ΝΔ με την πρότασή της και το πρόγραμμά της «ακτινογραφεί εκεί όπου υπάρχει λίπος και αληθινή σπατάλη. Δεν κόβουμε από το …πετσί και κόκαλο».

Ο πρόεδρος της ΝΔ επαναλαμβάνει τη θέση του για ανακήρυξη της ΑΟΖ το συντομότερο δυνατό. Αποφεύγει να σχολιάσει τις εξελίξεις στη δικαστική έρευνα για τις υποκλοπές αλλά τονίζει ότι στα πολύ θετικά της κυβέρνησης Καραμανλή συγκαταλέγονται η πολιτική των αγωγών, η στάση της Ελλάδας στο Βουκουρέστι και η στάση στο σχέδιο Ανάν.

Επιδοκιμάζει τη συγχώνευση ALPHA-ΕURΟΒΑΝΚ, τονίζει πως το τραπεζικό σύστημα πρέπει να αναδιαρθρωθεί ενώ θεωρεί ότι ένας κρατικός πυλώνας είναι χρήσιμος και αναπτυξιακός «όταν με τη παρέμβαση του παίζει ρυθμιστικό ρόλο και εμποδίζει τη δημιουργία δεσπόζουσας θέσης».-

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Αλέξης Τσίπρας: «Κάλπη ανατροπής» η δεύτερη εκλογική αναμέτρηση – Έτοιμα στο 80% τα ψηφοδέλτια της ΕΛΑΣ
Η εκλογική στρατηγική, οι συνεργασίες και η απάντηση για τη χρηματοδότηση - Πώς περιγράφει τον δρόμο προς μια προοδευτική κυβέρνηση και γιατί δίνει ιδιαίτερο βάρος στη δεύτερη κάλπη
O Αλέξης Τσίπρας 57
Ο ΣΥΡΙΖΑ δηλώνει «παρών» και ξαναστήνει τον μηχανισμό του – Restart με 70.000 μέλη και πλώρη για τη ΔΕΘ
Δούρου, Παππάς και Πολάκης μπαίνουν μπροστά στη νέα καμπάνια, σε μια κίνηση με σαφή συμβολισμό ενότητας - Η Κουμουνδούρου απαντά στα σενάρια περί «τέλους εποχής» με ανασυγκρότηση των Νομαρχιακών
Η Ρένα Δούρου και ο Παύλος Πολάκης 7
Φλωρίδης κατά Τσίπρα για τη Δικαιοσύνη: «Μετά από όσα διέπραξε, θα έπρεπε να την αποφεύγει όπως ο διάβολος το λιβάνι»
Ο υπουργός Δικαιοσύνης σηκώνει το γάντι μετά τις αιχμές του πρώην πρωθυπουργού – Ο νόμος Παρασκευόπουλου, η Novartis, οι τηλεοπτικές άδειες και οι «αρμοί της εξουσίας» στο επίκεντρο της επίθεσης
Γιώργος Φλωρίδης 5