Πολιτική

Σπυράκη σε Τσίπρα: Θαυμαστές του Πινοσέτ είναι εκείνοι που πνίγουν την Ελλάδα στα δακρυγόνα!

Σκληρή αντιπαράθεση είχαν ο Αλέξης Τσίπρας και η Μαρία Σπυράκη κατά την παρουσία του πρωθυπουργού στο ευρωκοινοβούλιο. Αφορμή οι μεν κατηγορίες περί νεποτισμού και... Πινοσέτ και αφετέρου οι διαδηλώσεις.

Ο Αλέξης Τσίπρας κατηγόρησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη για νεποτισμό και τη Νέα Δημοκρατία πως θέλει να επιβάλει πολιτικές όπως εκείνες του δικτάτορα Πινοσέτ κατά την απάντησή του στον ευρωβουλευτή του ΕΛΚ Εστέβαν Γκονθάλεθ Πονς. Η απάντηση από πλευράς ΝΔ ήρθε από την εκπρόσωπο του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Μαρία Σπυράκη. Η οποία, όμως, απάντησε ως ευρωβουλευτής, αφού πήρε το λόγο κατά τη διάρκεια της συζήτησης στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

“Δεν είναι νεποτισμός να έχει διορίσει στην κυβέρνηση μέλη της οικογένειάς του;”, διερωτήθηκε αρχικά η εκπρόσωπος της ΝΔ (και ευρωβουλευτής). Και στη συνέχεια υποστήριξε ότι “θαυμαστές του Πινοσέτ είναι όσοι πνίγουν την Ελλάδα στα δακρυγόνα”.

“Ειλικρινά δεν είχα σκοπό να πάρω τον λόγο πριν ακούσω τον πρώτο γύρο της απάντησής σας. Άκουσα λοιπόν με προσοχή ότι ισχυρίζεστε ότι στην Ελλάδα υπάρχει νεποτισμός, ότι υπάρχουν θαυμαστές του Πινοσέτ. Περίμενα αλήθεια, κύριε πρόεδρε, μια και χθες εδώ είχαμε μια πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση για το πώς θα στηρίξει η ΕΕ το Μάτι και συμπλεύσαμε όλες οι πολιτικές ομάδες, να στηρίξει η Ε.Ε. το Μάτι. Περίμενα αλήθεια να αισθανθείτε πως είστε εδώ ως πρωθυπουργός της Ελλάδος και να μην μεταφέρετε την εσωτερική πολιτική αντιπαράθεση. Εκτός και αν θεωρείτε ότι νεποτισμός είναι να εκλέγεται ο αρχηγός ενός κόμματος με εκατοντάδες χιλιάδες ψήφους και όχι μέλη οικογενειών στελεχών του κόμματός σας να υπηρετούν στην κυβέρνηση. Εκτός και αν θεωρείτε ότι οι θαυμαστές του Πινοσέτ είναι κάποιοι που κάνουν ατυχείς και λανθασμένες προσεγγίσεις και δεν είναι εκείνοι οι οποίοι πνίγουν στα δακρυγόνα όσους διαμαρτύρονται γιατί παραδώσατε στους γείτονες το μακεδονικό έθνος και τη μακεδονική γλώσσα. Αλήθεια θέλω να σας ρωτήσω από τα έδρανα της αντιπολίτευσης ποια προοπτική θα προσφέρετε στους Έλληνες, αυτή του διχασμού;”, ανέφερε η Μαρία Σπυράκη στην παρέμβασή της.

Η απάντηση του Αλέξη Τσίπρα

Ο πρωθυπουργός απάντησε στη Μαρία Σπυράκη, όσον αφορά στα δακρυγόνα που έπεσαν στη Θεσσαλονίκη, κλείνοντας την τριτολογία του. «Αναφερθήκατε στην συγκέντρωση 3-4 χιλιάδων ακραίων στη Θεσσαλονίκη, καμία σχέση με τα μεγάλα συλλαλητήρια που όντως έγιναν τον Φεβρουάριο – και ξέρετε θα είμαι ο τελευταίος που θα αρνηθώ το αναφαίρετο δικαίωμα των πολιτών να διαδηλώνουν» τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας.

«Θέλω όμως να σας υπενθυμίσω, εσείς ήσασταν που για χρόνια ως προβεβλημένη δημοσιογράφος σε ένα τηλεοπτικό σταθμό, κάθε βράδυ σχεδόν, όταν είχαμε πράγματι μαζικές διαδηλώσεις και μεγάλη καταστολή, τα 5 πρώτα χρόνια των μνημονίων, από το σταθμό σας βγαίνετε και ουσιαστικά ασκούσατε το λειτούργημα της πληροφόρησης αποκρύβοντας -όπως η ίδια παραδεχθήκατε- την αλήθεια. Και τότε δεν είχατε καμία ιδιαίτερη ευαισθησία ούτε στο να παρουσιάσετε τα πραγματικά νούμερα των διαδηλώσεων, αλλά ούτε και να αναδεικνύετε την καταστολή και τη βία που υπέστησαν αυτές οι διαδηλώσεις, Σήμερα σας βλέπω ότι έχετε μια ιδιαίτερη ευαισθησία, χαίρομαι» προσέθεσε ο πρωθυπουργός και σημειώνοντας ότι «η ευαισθησία δεν πρέπει να είναι αλά καρτ» τόνισε: «Θέλω να διαβεβαιώσω όλους τους συναδέλφους εδώ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ότι στην Ελλάδα δεν υπάρχει ούτε καταστολή ούτε βία».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
ΠΑΣΟΚ κατά Μητσοτάκη για την κρίση εμπιστοσύνης στους θεσμούς: «Αν ψάχνει υπαίτιους ας κοιτάξει στον καθρέφτη του»
«Ο πρωθυπουργός εργαλειοποίησε την κοινοβουλευτική του πλειοψηφία για να εμποδίσει τη Δικαιοσύνη να ερευνήσει τυχόν ευθύνες των υπουργών του», υποστηρίζει, μεταξύ άλλων, η Χαριλάου Τρικούπη
ΠΑΣΟΚ
Ο Μητσοτάκης απάντησε έμμεσα στον Καραμανλή για τη Δικαιοσύνη: H αμφισβήτηση της εμπιστοσύνης μπορεί εύκολα σε αυτό το τοξικό περιβάλλον να γίνει μία αυτοεκπληρούμενη προφητεία στο μυαλό των πολιτών
«Το έργο της μεταρρύθμισης της δικαιοσύνης προωθείται με την εμπιστοσύνη σε αυτήν» τόνισε ο πρωθυπουργός
Κυριάκος Μητσοτάκης 75
Έρχεται «χρονοκόφτης» στη Βουλή - Πάνω από 7 ώρες κράτησε η συζήτηση για την εξωτερική πολιτική
Η Ζωή Κωνσταντοπούλου ήταν αυτή που αναδείχθηκε «πρωταθλήτρια» στην υπέρβαση του προβλεπόμενου χρόνου κατά τη διάρκεια της συζήτησης στην Ολομέλεια για την εξωτερική πολιτική
Η συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής για την εξωτερική πολιτική