Πολιτική

Συνάντηση κλιμακίου της ΛΑΕ με εργαζομένους του ΟΓΑ

Αντιπροσωπεία της Λαϊκής Ενότητας, αποτελούμενη από τον επικεφαλής της Παναγιώτη Λαφαζάνη, τον Δημήτρη Στρατούλη, μέλος της Π.Γ., τη Δέσποινα Σπανού, υπεύθυνη του Τμήματος Εργατικής Πολιτικής, και τον Χρήστο Βαγενά, μέλος του Τμήματος Εργατικής Πολιτικής, συναντήθηκε σήμερα στο κτίριο της Διοίκησης του ΟΓΑ, με τον Διοικητή, τον Υποδιοικητή και το Δ.Σ. του Συλλόγου Εργαζομένων και πραγματοποίησε περιοδεία στους χώρους εργασίας, όπου τα στελέχη της ΛΑΕ συνομίλησαν με τους εργαζόμενους.

Ο Δημήτρης Στρατούλης, πρώην Αν. Υπουργός Ασφάλισης, ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι η κατάργηση του ΟΓΑ και η συγχώνευσή του με τον ΕΦΚΑ, που θεσμοθετήθηκε από την κυβέρνηση στον πρόσφατο αντιασφαλιστικό νόμο, θα προκαλέσει οργανωτικό και λειτουργικό χάος, ταλαιπωρία για τους ασφαλισμένους και συνταξιούχους αγρότες, ανασφάλεια για τους υπαλλήλους του ΟΓΑ σε σχέση με την εργασιακή τους θέση και την υπηρεσιακή προοπτική τους. Τόνισε, επίσης, ότι ο υπερτριπλασιασμός των εισφορών για τους αγρότες, σε συνδυασμό με τις νέες υπέρμετρες φορολογικές επιβαρύνσεις τους και με την κατάργηση του ΟΓΑ ως αυτοτελούς ασφαλιστικού ταμείου, τους οδηγεί σε οικονομικό αδιέξοδο και ουσιαστικά τους ξεκληρίζει, προς όφελος νέων μεγαλοτσιφλικάδων.
Τέλος, κάλεσε τους εργαζόμενους στον ΟΓΑ σε συντονισμένους αγώνες, μαζί με άλλους εργαζόμενους και τους αγρότες, για τη μη εφαρμογή του πρόσφατου μνημονιακού αντιασφαλιστικού νόμου, αλλά και για την ανατροπή όλων των μνημονίων και όσων τα ψηφίζουν ή τα στηρίζουν.
 

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Δημοσκόπηση Alco: Νίκος Δένδιας και Κυριάκος Πιερρακάκης οι πιο επιτυχημένοι Υπουργοί της Κυβέρνησης
Στο ερώτημα «ποιον εμπιστεύεστε για Πρωθυπουργό», ο Κυριάκος Μητσοτάκης (28%) διατηρεί μεγάλο προβάδισμα από τους υπόλοιπους πολιτικούς αρχηγούς, ωστόσο με μεγάλη διαφορά προηγείται ο... κανένας (35%)
Ο Νίκος Δένδιας και ο Κυριάκος Πιερρακάκης
Κυριάκος Μητσοτάκης: Δεν καταγράφουμε απλώς το πρόβλημα της στέγασης, το αντιμετωπίζουμε με στοχευμένα μέτρα
«Η Κυβέρνηση αναπτύσσει συνολικά 40 δράσεις συνολικού προϋπολογισμού άνω των 6,5 δισ. ευρώ για τη στεγαστική κρίση», σημειώνει ο Πρωθυπουργός σε άρθρο του στο ηλεκτρονικό Onside της ΟΝΝΕΔ
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης 1
Σωκράτης Φάμελλος για τη μήνυση από την Ομάδα Αλήθειας: «Φωνάζει ο κλέφτης για να φοβηθεί νοικοκύρης»
«Η μήνυση εναντίον μου, που προανήγγειλε η Ομάδας Αλήθειας, ο μηχανισμός προπαγάνδας του κ. Μητσοτάκη, αποτελεί ευθεία επίθεση κατά της Δημοκρατίας» τονίζει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ
Ο Σωκράτης Φάμελλος 1