Σάββατο, 18 Μαΐ
17oC Αθήνα

Συνάντηση Τσίπρα – Γεννηματά – Θα γεφυρώσουν την… άβυσσο;

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Σε πλήρη εξέλιξη είναι ο διαγκωνισμός πρωτοβουλιών από τους ηγέτες της κεντροαριστεράς για το προσφυγικό και έτσι μετά την επίσκεψη του Σταύρου Θεοδωράκη στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, σήμερα στη μία το μεσημέρι η Φώφη Γεννηματά περνά το κατώφλι του Μεγάρου Μαξίμου για να συναντηθεί με τον πρωθυπουργό.

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ σύμφωνα με πληροφορίες προτίθεται να καταθέσει στον κ. Τσίπρα μία σειρά από προτάσεις, με βάση την παλαιότερη πρότασή της με την κωδική ονομασία “Κιβωτός”, το οποίο είχε παρουσιάσει και στη συνάντηση των Σοσιαλιστών Ηγετών για το Προσφυγικό στην Μάλτα προ 2 μηνών περίπου είχε προτείνει μεταξύ άλλων την άμεση εφαρμογή ενός πιλοτικού σχεδίου, συμπληρωματικού των αποφάσεων της ΕΕ.

Η κ. Γεννηματά αναμένεται επίσης να ζητήσει αναλυτική ενημέρωση για όλες τις τελευταίες εξελίξεις και για τον ρόλο που ανέλαβε επισήμως το υπουργείο Εθνικής Άμυνας στην προσπάθεια αντιμετώπισης του προσφυγικού ζητήματος, μετά την τελευταία διυπουργική σύσκεψη για το θέμα αυτό.

Την ίδια ώρα, τον κίνδυνο εξόδου της χώρας από τη Συνθήκη Σένγκεν τόνισε χθες, σε συνέντευξή του στον “Σκάι” ο Ευάγγελος Βενιζέλος, επαναφέροντας για πολλοστή φορά την πρότασή του για κέντρα καταγραφής εκτός ευρωπαϊκού εδάφους, δηλαδή “πλωτών hotspots”, όπου θα υπάρχουν πλοία με τη σημαία της Ευρωπαϊκής Ένωσης και την αιγίδα της Ύπατης Αρμοστείας Προσφύγων του ΟΗΕ στις ακτές της Τουρκίας, ιδεά όπως είπε δεν θα μπορούσε να αρνηθεί η Τουρκία.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε