Πολιτική

Σύνοδος Κορυφής: Θα δει Μέρκελ και Γιούνκερ ο Τσίπρας

Την ώρα που η διαπραγμάτευση έχει "κολλήσει" και οι φωνές για τη στάση του Σόιμπλε φτάνουν ακόμη και στο εσωτερικό της Γερμανίας, ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας θα δει την Άνγκελα Μέρκελ. Οι δυο ηγέτες θα έχουν κατ’ ιδίαν συνάντηση στο περιθώριο της άτυπης Συνόδου Κορυφής των 27 της Ε.Ε. που γίνεται στη Μάλτα.

Εκτός από τη Γερμανίδα καγκελάριο, ο πρωθυπουργός θα συναντήσει και τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, ενώ θα έχει και ιδιωτική συνομιλία τόσο με τον πρόεδρο της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ όσο και με την πρωθυπουργό της Βρετανίας, Τερέζα Μέι.

Ο πρωθυπουργός θα συμμετάσχει στην προπαρασκευαστική Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος, η οποία θα αρχίσει στις 8 το πρωί (9 το πρωί ώρα Ελλάδας).

Στην άτυπη Σύνοδο της Μάλτας θα διεξαχθούν δύο συνεδριάσεις: Η πρωινή θα αφορά στο μεταναστευτικό και η απογευματινή θα αποτελέσει μια ευκαιρία για τους ευρωπαίους ηγέτες να προετοιμάσουν την 60η επέτειο, στις 25 Μαρτίου 2017, της υπογραφής των Συνθηκών της Ρώμης.

Στη διάρκεια της πρωινής συνεδρίασης, οι ευρωπαίοι ηγέτες αναμένεται να εστιάσουν στο ζήτημα των μεταναστευτικών ροών στον “δρόμο” της Κεντρικής Μεσογείου και της Λιβύης και, ενόψει της επερχόμενης άνοιξης, αναμένεται να συμφωνήσουν στη λήψη σειράς άμεσων και συγκεκριμένων μέτρων προκειμένου να ανακοπούν οι μεταναστευτικές ροές, να εξαρθρωθούν τα κυκλώματα των λαθρεμπόρων ανθρώπινων ζωών, και να σωθούν ζωές.

Σε ό,τι αφορά το πρόγραμμα της Συνόδου, περίπου στις 9 π.μ. (τοπική ώρα) αναμένεται η άφιξη των συμμετεχόντων αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων, με την 1η συνεδρίαση να αρχίζει περίπου μία ώρα μετά, η οποία και θα κλείσει στις 12.45 μ.μ., με την καθιερωμένη οικογενειακή φωτογραφία.

Μία ώρα μετά θα γίνει το ανεπίσημο γεύμα, ενώ από τις 4 μ.μ. ως τις 5 μ.μ. θα δοθούν οι συνεντεύξεις Τύπου από τους Ευρωπαίους ηγέτες. Στις 5.15 μ.μ. θα αρχίσει η 2η συνεδρίαση, που αναμένεται να τελειώσει δύο ώρες μετά.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Παύλος Μαρινάκης: «Όποιος φοιτητής συμμετέχει σε επιθέσεις όπως αυτή στη Νομική να διαγράφεται»
Επιτέθηκε στην Αριστερά και Κεντροαριστερά υποστηρίζοντας ότι «στήριζαν ανοιχτά τις νοσηρές μειοψηφίες φοιτητών και μη φοιτητών που "μόλυναν" με παραβατικότητα τα ελληνικά πανεπιστήμια»
Ο Παύλος Μαρινάκης 14
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στις ανακαινισμένες ολυμπιακές εγκαταστάσεις της Παιανίας: Το δώρο των μικρών αθλητών της ξιφασκίας και η συνάντηση με τον Νάσο Γκαβέλα
«Η υποστήριξη του αθλητισμού αποτελεί επένδυση σε αθλητικές υποδομές με μεθοδικότητα και με παρεμβάσεις σε όλη τη χώρα»
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης περιεργάζεται το ξίφος μικρού αθλητή 5
«Καμπανάκι» Χάρη Δούκα μετά το μπλακ άουτ στην Ισπανία: «Η κατανάλωση ενέργειας στην Αθήνα τριπλασιάζεται λόγω τουριστικής κίνησης»
Με μια επιστολή ο Χάρης Δούκας ζητά να ενημερωθεί σχετικά με τον προγραμματισμό σας για την κάλυψη των αυξημένων αναγκών της φετινής θερινής περιόδου
Ο Χάρης Δούκας 1
Φόβοι στη ΝΔ πως η υπόθεση Καραμανλή μπορεί να «τορπιλίσει» την ανοδική πορεία στις δημοσκοπήσεις
Μέλη της «γαλάζιας» κοινοβουλευτικής ομάδας επισημαίνουν ότι οι πολιτικοί χειρισμοί για τον πρώην υπουργό Κώστα Καραμανλή, μετά τη δικογραφία που έφτασε στη Βουλή, απαιτείται να είναι προσεκτικοί
Τα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας
Κικίλιας: Καμία αύξηση στα ακτοπλοϊκά το καλοκαίρι – Δείτε παραδείγματα με τιμές μετά τη μείωση των λιμενικών τελών
«Στηρίζουμε την ελληνική οικογένεια, για τη δυνατότητα που δεν είναι πολυτέλεια» γράφει ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής σε ανάρτησή του
Στιγμιότυπο από το λιμάνι του Πειραιά 4