Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ εναντίον ΝΔ – ΠΑΣΟΚ για τη στάση τους στο Ευρωκοινοβούλιο

Επίθεση στους ευρωβουλευτές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ εξαπέλυσε με ανακοίνωση του ο ΣΥΡΙΖΑ, καταλογίζοντάς τους «μικροπολιτική σκοπιμότητα και σύγχυση», με αφορμή τη συζήτηση του ελληνικού προγράμματος στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

“Κατά τη διάρκεια της σημερινής συζήτησης στην οποία ο Πιερ Μοσκοβισί και ο Γερούν Ντάισελμπλουμ ενημέρωσαν για την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης, οι ευρωβουλευτές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ δεν είχαν κανένα πρόβλημα να αμφισβητήσουν τα δεδομένα που παρουσίασαν για την ελληνική οικονομία”, υπογραμμίζει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Συμπληρώνει δε, ότι “ο επικεφαλής της ευρωομάδας της ΝΔ, Μανώλης Κεφαλογιάννης, μη έχοντας κάτι να πει επί του θέματος, αρκέστηκε σε αναφορές για τον πρόεδρο της Βενεζουέλας, Νικολάς Μαδούρο. Επίσης, η ευρωβουλευτής της ΝΔ, Μαρία Σπυράκη, αμφισβήτησε τα δεδομένα για το πρωτογενές πλεόνασμα, κάνοντας λόγο για “μαγική εικόνα”. Επιπλέον, δεν δίστασε να ισχυριστεί πως “το σύστημα Υγείας καταρρέει” και την ίδια στιγμή να ζητά αλλαγή πολιτικής που θα εφαρμοστεί από άλλη κυβέρνηση και θα βασίζεται στις “μειώσεις δαπανών” τονίζεται στην ανακοίνωση.

“Στο ίδιο μήκος κύματος, η ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Εύα Καϊλή αμφισβήτησε και αυτή με τη σειρά της τα δεδομένα αναφορικά με το πρωτογενές πλεόνασμα”, διαπιστώνει ο ΣΥΡΙΖΑ στην ανακοίνωσή του και καταλήγει: “Είναι προφανής η νοσταλγία της κυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου στις τάξεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Δυστυχώς όμως γι’ αυτούς, ο ελληνικός λαός δεν έχει ξεχάσει τα πεπραγμένα τους”.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Δένδιας: Δεν ισχύει ότι πήραμε πίσω την πρότασή μας στο SAFE – Ζητήθηκε επανυποβολή του αιτήματος, τίποτα δεν έχει λήξει
«Σε τρεις μήνες θα καταλήξουμε στο ποια χώρα θα μετέχει και σε ποιο ευρωπαϊκό αμυντικό εξοπλιστικό πρόγραμμα» διευκρίνισε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας
Ο Νίκος Δένδιας
Μητσοτάκης σε Πρόεδρο της Μολδαβίας: Ο κάθετος διάδρομος αλλάζει τον γεωπολιτικό και ενεργειακό χάρτη
«Εγγυηθήκατε την ενότητα και δώσατε θάρρος και προοπτική και με την ισχυρή εντολή που λάβατε θα φέρετε πιο κοντά την Μολδαβία στην Ευρώπη με την Ελλάδα δίπλα σας»
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τη MAIA SANDU
Μαρινάκης σε αγρότες: Στις 3 το μεσημέρι η απάντηση της κυβέρνησης στα αιτήματά τους - «Υπάρχουν όρια που δεν μπορούν να ξεπεραστούν»
Ως «κόκκινη γραμμή» περιέγραψε την μη υπαγωγή του ΟΠΕΚΕΠΕ στην ΑΑΔΕ και τον διπλασιασμό των συντάξεων, ο Παύλος Μαρινάκης - «Ο διάλογος δεν γίνεται με ταχυδρομικά περιστέρια»
Παύλος Μαρινάκης 117
Στη Βουλή το νομοσχέδιο για τις Ένοπλες Δυνάμεις: Οι αλλαγές εκπαίδευση και θητεία – Ο πίνακας με το νέο μισθολόγιο
Το νομοσχέδιο επικεντρώνεται στις σταδιοδρομία και στην εξέλιξη αξιωματικών, στις μισθολογικές ρυθμίσεις για το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων, στην αναδιοργάνωση ακαδημαϊκής εκπαίδευσης, την στρατολογία και την εθελοντική στράτευση γυναικών
Στρατιώτες 8