Τρίτη, 30 Απρ.
16oC Αθήνα

ΣΥΡΙΖΑ: «Ώρα μηδέν» για την Έφη Αχτσιόγλου και την ομάδα της

ΣΥΡΙΖΑ: «Ώρα μηδέν» για την Έφη Αχτσιόγλου και την ομάδα της

Σήμερα το πρωί, εκτός δραματικών εξελίξεων, αναμένεται να αποχωρήσει η Έφη Αχτσιόγλου και τα στελέχη που την στηρίζουν από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Τα στελέχη της ομάδας της Έφης Αχτσιόγλου θα δώσουν στη δημοσιότητα ένα κείμενο στο οποίο θα εξηγούν τους λόγους, που τους οδήγησαν στην απόφαση να φύγουν από τον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ παράλληλα θα σταλεί και στην Βουλή επιστολή ανεξαρτητοποίησης των βουλευτών.

Η απόφαση αυτή ελήφθη μετά την αιφνιδιαστική κίνηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ να συγκαλέσει την Πολιτική Γραμματεία, προκειμένου να φέρει αντιμέτωπους με τις εξελίξεις τους βουλευτές που διαφωνούν με τον Στέφανο Κασσελάκη και είχαν αποφασίσει να φύγουν από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Με την κίνηση του αυτή ο Στέφανος Κασσελάκης θέλησε να βάλει τέλος στην διάσωση διαρκείας η οποία μόνο φθορά δημιουργεί στο κόμμα του. Έτσι, με την κίνηση αυτή ανάγκασε τα στελέχη που στηρίζουν την Έφη Αχτσιόγλου να επιταχύνουν τις αποφάσεις τους και να ανακοινώσουν την αποχώρηση τους.

Παράλληλα, έδειξε πως θέλει να τελειώνει προκειμένου να προχωρήσει όσο πιο γρήγορα στην ανασύνταξη του κόμματος του, δεδομένου ότι οι δημοσκοπήσεις εμφανίζουν το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να χάνει διαρκώς δυνάμεις.

Στην σημερινή συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας θα πρέπει πάντως να αντικατασταθούν τα 8 από τα 11 στελέχη που είχαν υπογράψει την περιβόητη επιστολή στην ΚΕ, λέγοντας ότι η ομιλία του Στέφανου Κασσελάκη είχε στοιχεία alt right.

Τα μέλη αυτά είναι η Έφη Αχτσιόγλου, ο Αλέξης Χαρίτσης, ο Νάσος Ηλιόπουλος, ο Δημήτρης Τζανακόπουλος, η Σία Αναγνωστοπούλου, η Θεανώ Φωτίου, η Δανάη Κολτσίδα και ο Νίκος Μπίστης.

Εφόσον, αντικατασταθούν τα στελέχη που μετείχαν στο όργανο αυτό θα γίνει συζήτηση για την συγκρότηση του άτυπου πολιτικού κέντρου και για τις επόμενες κινήσεις που πρέπει να κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ το επόμενο διάστημα.

Να θυμίσουμε ότι το Πολιτικό Κέντρο, το οποίο εμφανίζεται να θέλει να συγκροτήσει ο Στέφανος Κασσελάκης ήταν ο πρωινός καφές, που είχε ο Αλέξης Τσίπρας. Δηλαδή μία ομάδα στελεχών απ’ όλες τις τάσεις, η οποία χάραζε την πολιτική τακτική του κόμματος.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης εμφανίζεται να θέλει να αναμορφώσει το Εκτελεστικό γραφείο, προκειμένου να μεταλλαχθεί στο Πολιτικό Κέντρο.

Σε αυτό το όργανο μετέχουν ήδη η Θεοδώρας Τζάκρη, η Δώρα Αυγέρη, η Έφη Αχτσιόγλου, η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, ο Σωκράτης Φάμελλος και οι δύο Γραμματείς του κόμματος. Η Ράνια Σβίγκου και ο Γιώργος Βασιλειάδης.

Οι πληροφορίες, λένε ότι θα προτείνει να συμμετέχουν στο όργανο αυτό οι Όλγα Γεροβασίλη, Κώστας Ζαχαριάδης, Γιάννης Ραγκούσης, Θανάσης Θεοχαρόπουλος, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, Αλέκος Φλαμπουράρης και Νίκος Παππάς. Άγνωστο είναι εάν συμμετέχει και ο Διονύσης Τεμπονέρας, ο οποίος θα παραμείνει στο κόμμα ως εσωκομματική αντιπολίτευση.

Εν τω μεταξύ, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει τις επαφές του με τους βουλευτές του κόμματος. Είναι χαρακτηριστικό ότι χθες βρέθηκε στο καφενείο της Βουλής με τους Παύλο Πολάκη, Θεοδώρα Τζάκρη, Ευάγγελο Αποστολάκη, Αλέξανδρο Μεϊκόπουλο και Χρήστο Γιαννούλη και λίγο αργότερα στο εντευκτήριο με τον Γιώργο Καραμέρο.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις