Πολιτική

Ταυτότητα φύλου: Απορρίφθηκε η ένσταση αντισυνταγματικότητας της Χρυσής Αυγής

Απορρίφθηκε με ευρεία πλειοψηφία από την Ολομέλεια της Βουλής η ένσταση αντισυνταγματικότητας που κατέθεσε η Χρυσή Αυγή. «Τα ατομικά δικαιώματα δεν εξαρτώνται από προϋποθέσεις" τόνισε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Λάππας απαντώντας στην ένσταση.

Εν τω μεταξύ συνεχίζεται η συζήτηση στην Βουλή για το νομοσχέδιο σχετικά με την ταυτότητα φύλου.

Η Χρυσή Αυγή είχε καταθέσει ένσταση αντισυνταγματικότητας, που όμως δεν έγινε δεκτή.

«Τα ατομικά δικαιώματα δεν εξαρτώνται από προϋποθέσεις, το νομοσχέδιο προστατεύει την ισότητα, την αξιοπρέπεια και την ίση μεταχείριση, ανεξαρτήτως φύλου, φυλής και άλλων κριτηρίων», Σπύρος Λάππας.

Κατηγόρησε τη Χρυσή Αυγή ότι «υπερασπίζεται τάχα το Σύνταγμα αν και έχει βάλει τα θεμελιώδη δικαιώματα κάτω από τη μπότα της. Οι ναζί είχαν καταργήσει την εφαρμογή ατομικών δικαιωμάτων. Η δική σας μπότα καταπατά τα ατομικά δικαιώματα των συνανθρώπων μας», είπε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

ΝΔ: Δεν έχει βάση η ένσταση

«Δεν υπάρχει αμφισβήτηση ότι τα άτομα που βιώνουν αυτή τη διαταραχή πρέπει να βρουν την ειρήνη που δικαιούνται και η πολιτεία να τους παρέχει αυτή τη δυνατότητα με το κατάλληλο θεσμικό πλαίσιο. Δεν υπάρχει αμφισβήτηση ότι αυτό το νομικό πλαίσιο δεν μπορεί να περιλαμβάνει ακρωτηριασμό, στείρωση κλπ. Εμείς λέμε ότι ένα παιδί πρέπει να φτάσει τα 18 για να μπορέσει να ωριμάσει μέσα του ο εαυτός του», είπε ο βουλευτής της ΝΔ Θεόδωρος Φορτσάκης και δήλωσε ότι δεν έχει καμία βάση η ένσταση της ΧΑ.

ΔΗ.ΣΥ: Αντισυνταγματικές είναι οι θέσεις της Χρυσής Αυγής

«Αυτές οι εθνικιστικές, ρατσιστικές και ομοφοβικές θέσεις είναι οι ίδιες αντισυνταγματικές θέσεις γιατί βρίσκονται απέναντι στα θεμελιώδη δικαιώματα και τα δικαιώματα υπεράσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων», δήλωσε ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Θανάσης Θεοχαρόπουλος.

«Ούτε μια ούτε δύο, αλλά 12 αμετάκλητες δικαστικές αποφάσεις, σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, αποφάσισαν ότι δεν μπορεί να γίνει διόρθωση της ταυτότητας φύλου μέσα από τον καταναγκαστικό ακρωτηριασμό και τη στείρωση. Δηλαδή την αναγκαστική χειρουργική επέμβαση», υπογράμμισε ο βουλευτής Γ. Αμυράς.

Νωρίτερα ο Ι. Λαγός της ΧΑ είχε δηλώσει ότι «το φύλο δεν είναι επιλέξιμο, είναι δώρο Θεού που δεν πρέπει να μεταβάλλεται αλλά μόνο να αξιοποιείται». Επίσης, είπε ότι «δεν είναι δυνατό άτομα σε ηλικία 15 ετών να παίρνουν μια συνταρακτική απόφαση για το υπόλοιπο της ζωής τους», ενώ δεν ψηφίζουν, δεν οδηγούν, δεν βλέπουν ταινία χωρίς γονική συναίνεση.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Άδωνις Γεωργιάδης: Η Ελλάδα ασφαλώς αναγνωρίζει το διεθνές ποινικό δικαστήριο αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα αφήσει τη χώρα να καταστραφεί
«Το tweet μου για την Eurovision ανέδειξε την αριστερή υποκρισία» είπε ο υπουργός Υγείας για τις αναρτήσεις του για τη Διεθνή Αμνηστία και το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο της Χάγης
Ο Άδωνις Γεωργιαδης 15
Άδωνις Γεωργιάδης και Θάνος Πλεύρης εναντίον Διεθνούς Αμνηστίας και Χάγης: «Αντιδυτικά και αριστεροκρατούμενα όργανα»
«Οι αποφάσεις που λαμβάνουν τα διεθνή δικαστήρια έρχονται σε σύγκρουση με τη βούληση των ευρωπαϊκών λαών και των κυβερνήσεων που εκλέγονται δημοκρατικά», είπε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου
Ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης και ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Θάνος Πλεύρης 19
Κόντρα ανάμεσα σε Αλεξάνδρα Σδούκου και ΠΑΣΟΚ: «Η πιο αδίστακτη κυβέρνηση» – «Ψάχνετε κάτι για να αντιπαρατεθείτε στην κυβέρνηση»
Στο επίκεντρο της διαμάχης Πειραιώς και Χαριλάου Τρικούπη είναι τα αγροτικά μπλόκα αλλά και οι τελευταίες εξελίξεις στην υπόθεση του ΟΠΕΚΕΠΕ με τις δεσμεύσεις τραπεζικών λογαριασμών αγροτοσυνδικαλιστών
Αλεξάνδρα Σδούκου 20
Καυγάς Γιαννούλη – Βούλτεψη on air: «Αυτό δεν είναι διάλογος, είναι προπαγάνδα» – Πέταξε το μικρόφωνο και έφυγε
Η κόντρα μεταξύ της Σοφίας Βούλτεψη και του Χρήστου Γιαννούλη ξεκίνησε όταν ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ άσκησε κριτική για τις τετραήμερες χειμερινές διακοπές του πρωθυπουργού με την βουλευτή της ΝΔ να απαντά
Καυγάς Βούλτεψη - Γιαννούλη on air 32