Πολιτική

Το πιο σημαντικό βήμα συμφιλίωσης! Συνάντηση Τσίπρα – Πούτιν τον Δεκέμβριο στη Ρωσία

- Σύμφωνα με κυβερνητική πηγή, ο Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να έχει συνάντηση με τον πρόεδρο της Ρωσίας - Νωρίτερα, τον ίδιο μήνα, θα συνεδριάσει η ελληνο-ρωσική επιτροπή συνεργασίας - Ήδη έχει αρχίσει η αποκατάσταση των ελληνορωσικών σχέσεων, μετά την κρίση, με αφορμή το Σκοπιανό

Τη Ρωσία αναμένεται να επισκεφθεί ο Αλέξης Τσίπρας στις 12 Δεκεμβρίου, σύμφωνα με πηγή κοντά στην κυβέρνηση. “Η προκαταρκτική ημερομηνία της επίσκεψης έχει τεθεί για τις 12 Δεκεμβρίου. Ο πρωθυπουργός ελπίζει σε συνάντησή του με τον πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν”, ανέφερε η ίδια πηγή στο Sputnik.

Επιπλέον, τόνισε πως η συνεδρίαση της ελληνο-ρωσικής επιτροπής συνεργασίας για ζητήματα Οικονομίας, Βιομηχανίας, Επιστήμης και Τεχνολογίας έχει προγραμματιστεί για τις 5 Δεκεμβρίου. “Μία σειρά από σχέδια συνεργασίας σε διαφορετικούς τομείς της οικονομίας έχουν προσδιοριστεί και θα συζητηθούν” ανέφερε.

Συμφιλίωση, μετά την κρίση στις ελληνορωσικές σχέσεις

Όπως είχε γράψει το NewsIt.gr, ήδη έχουν γίνει τα πρώτα βήματα… συμφιλίωσης και αποκατάστασης των ελληνορωσικών σχέσεων, μετά την κρίση που προήλθε με αφορμή το Σκοπιανό. Όλο το τελευταίο διάστημα υπάρχουν έντονες διεργασίες ανάμεσα στις δυο πλευρές προκειμένου να επιλυθούν τα τεχνικά θέματα που υπάρχουν για να πραγματοποιηθεί η συνάντηση Τσίπρα – Πούτιν.
Οι αρχικές πληροφορίες έκαναν λόγο για επίσκεψη του Τσίπρα στη Ρωσία, το πρώτο τρίμηνο του 2019. Ο Βλαντιμίρ Πούτιν είχε προσκαλέσει τον Έλληνα πρωθυπουργό στην Μόσχα, αμέσως μετά την επανεκλογή του.

Το χρονικό της κρίσης

Υπενθυμίζουμε ότι όλα άρχισαν στις 11 Ιουλίου 2018, όταν απελάθηκαν δύο Ρώσοι διπλωμάτες της πρεσβείας στην Αθήνα και απαγορεύθηκε η είσοδος στη χώρα ακόμη δύο Ρώσων αξιωματούχων. Η ελληνική κυβέρνηση υποστήριζε ότι είχε στοιχεία για σχέδιο Ρώσων διπλωματών να μπλοκάρουν τη Σύμφωνα των Πρεσπών, για την επίλυση του Σκοπιανού.

Στις 6 Αυγούστου 2018 ήρθε η “απάντηση” της Ρωσίας. Με εντολή του Σεργκέι Λαβρόφ, απελάθηκαν ο εμπορικός ακόλουθος της Ελλάδας και ο υπεύθυνος επικοινωνιών. Παράλληλα, την είσοδο στη Ρωσία απαγόρευσαν στον Γιώργου Σακελλαρίου, διευθυντή του πολιτικού γραφείου του Νίκου Κοτζιά.

Στις 10 Αυγούστου, το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών, ξαφνικά και χωρίς να δώσει εξηγήσεις ανακοίνωσε στον Έλληνα πρέσβη στη Μόσχα, Ανδρέα Φρυγανά, ότι μετατίθεται στην Αθήνα. Ο κ. Φρυγανάς ενημερώθηκε ότι μετακινείται άμεσα στην κεντρική υπηρεσία του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών στην Αθήνα.
Ο κ. Φρυγανάς, υπηρεσιακό στέλεχος της ελληνικής διπλωματίας με τον βαθμό του Πληρεξούσιου Υπουργού Β’, υπηρετούσε ως πρεσβευτής της Ελλάδας στη Μόσχα από τον Μάρτιο του 2016. Υπό κανονικές συνθήκες, η θητεία ενός πρεσβευτή στο εξωτερικό διαρκεί κατ’ ελάχιστον τρία χρόνια.

Με πληροφορίες από: SPUTNIK

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
«Βόμβα» από Φάμελλο και κόντρα με Παππά: «Ο Κασσελάκης με καθαίρεσε από την προεδρία της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ με πραξικόπημα»
Η κόντρα Φάμελλου - Παππά, σύμφωνα με πληροφορίες, ξεκίνησε από τη συζήτηση στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ για την κατάργηση των τάσεων
Σωκράτης Φάμελλος και Νίκος Παππάς
Σωκράτης Φάμελλος: «Δεν υπάρχει περιθώριο για καμία αναβολή του Συνεδρίου της αναγέννησης και επανεκκίνησης»
«Από αύριο ξεκινά ο προσυνεδριακός διάλογος και πρέπει να είναι ουσιαστικός και εξωστρεφής, θα γίνουν εκδηλώσεις σε όλη την Ελλάδα με τη ενεργή συμμετοχή και της κοινωνίας» τονίζει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ
Ο Σωκράτης Φάμελλος 1
Ζωή Κωνσταντοπούλου για Στέφανο Κασσελάκη: Δεν ισχύει αυτό που ειπώθηκε, όπως ειπώθηκε, για συνεργασία για τα Τέμπη
«Ο κ. Κασσελάκης μου έχει πει ότι οι βουλευτές που πρόσκεινται στο κόμμα του θα στηρίξουν την πρόταση της Πλεύσης Ελευθερίας για προανακριτική για τα Τέμπη»
Στέφανος Κασσελάκης και Ζωή Κωνσταντοπούλο 4
Κυριάκος Μητσοτάκης – Τζόρτζια Μελόνι: Συνάντηση στη Ρώμη τη Δευτέρα – Στο επίκεντρο μεταναστευτικό και διμερείς σχέσεις
Κυβερνητικές πηγές τονίζουν ότι στο πλαίσιο του Ανωτάτου Συμβουλίου Συνεργασίας η ατζέντα είναι ευρεία και πολλές οι προοπτικές συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Ιταλίας
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τη Τζόρτζια Μελόνι
Κυριάκος Μητσοτάκης: Το «επαναστατικό αυτονόητο» για αξιολόγηση και διαφάνεια στο Δημόσιο και η Εθνική Στρατηγική για τη βία των ανηλίκων
«Είμαστε δίπλα στους γονείς και στους εκπαιδευτικούς και κυρίως, είμαστε δίπλα στα παιδιά, για να μεγαλώσουν σε ένα περιβάλλον που τα προστατεύει» αναφέρει στην ανάρτησή του ο πρωθυπουργός
Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης