Πολιτική

Το “ράλι” Βενιζέλου στο Παρίσι! Ολάντ:Είμαστε σύμμαχοι της Αθήνας για να απαλυνθεί το Μνημόνιο – Τι ρωτούσε συνεχώς ο Γάλλος Πρόεδρος

- "Βρέθηκα στο Παρίσι εκπροσωπώντας τον ελληνικό λαό", είπε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ
- 40 λεπτά κράτησε η συνάντηση - Ορίστηκε ως "προσωπική" γιατί θα παρέβαινε το πρωτόκολλο
- Όλο το παρασκήνιο του ραντεβού
- Τι απάντησε ο Γάλλος Πρόεδρος όταν ο κ.Βενιζέλος του παρουσίασε τις 6 θέσεις του για αναθεώρηση του Μνημονίου
ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - ΦΩΤΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Σαν τους κλέφτες έφυγαν ο Ευάγγελος Βενιζέλος και το επιτελείο του με την πρωινή πτήση για Παρίσι.

Το ραντεβού με τον Γάλλο Πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ κλείστηκε την τελευταία στιγμή αλλά δεν έπρεπε να μαθευτεί τίποτα. Κι αυτό γιατί δεν ήταν σίγουρο ότι θα γίνει, αφού θα γραφόταν στην προσωπική ατζέντα του Ολάντ και θα παρουσιαζόταν ως μια συνάντηση μεταξύ δυο γνωστών, καθώς το πρωτόκολλο δεν επιτρέπει στον γάλλο Πρόεδρο να βλέπει ηγέτες κομμάτων άλλων χωρών.

Άλλωστε την ίδια δικαιολογία είχαν πει και στον Αλέξη Τσίπρα όταν είχε ζητήσει ραντεβού από τον Ολάντ λίγα 24ωρα μετά την εκλογή του. Λίγο πριν τη μια το μεσημέρι ώρα Ελλάδος το αεροσκάφος που μετέφερε τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ στην γαλλική πρωτεύουσα τροχιοδρομούσε στο αεροδρόμιο Ντε Γκώλ.

Λίγη ώρα αργότερα ο κ.Βενιζέλος περνούσε το κατώφλι των Ηλυσίων Πεδίων με τον Ολάντ να τον υποδέχεται θερμά. Η είδηση είχε διαρρεύσει στην Αθήνα, αλλά όλοι ήταν μέχρι την τελευταία στιγμή επιφυλακτικοί.
Όμως, το ραντεβού έγινε και κράτησε 40 ολόκληρα λεπτά.

Ο Ολάντ δεν θα έχανε την ευκαιρία να πικάρει έστω και με αυτό τον τρόπο τον Αλέξη Τσίπρα ο οποίος την Δευτέρα του είπε μπροστά σε 150 και πλεον δημοσιογράφους από όλο τον κόσμο, να προσέχει να μην γίνει Ολαντρέου – δηλαδή σαν τον Παπανδρέου – γιατί ο γαλλικός λαός θα τον στείλει για διακοπές στο Μαρόκο, όπως έκανε με τον Σαρκοζί.

Ήταν δυο παρά πέντε το μεσημέρι όταν ολοκληρώθηκε και η συνάντηση του Γάλλου Προέδρου, Φρανσουά Ολάντ με τον Ευάγγελο Βενιζέλο στο Παρίσι. Παρών στην συνάντηση ήταν και ο γάλλος υπουργός Εξωτερικών, Λωράν Φαμπιούς.

“Βρέθηκα στο Παρίσι όχι ως πρόεδρος κόμματος, αλλά “εκπροσωπώντας τον ελληνικό λαό””, είπε ο κ.Βενιζέλος.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Newsit, ο κ.Ολάντ άκουσε θετικά τις προτάσεις 6 σημείων του κ.Βενιζέλου για την αναθεώρηση του Μνημονίου.
Ο κ.Βενιζέλος έκανε και μια αναδρομή στο πως φτάσαμε στα 2 μνημόνια, ποιά ήταν τα λάθη που έγιναν κατά την άποψή του και τόνισε στον συνομιλητή του ότι ο ελληνικός λαός είναι σε απόγνωση.

Ο Γάλλος Πρόεδρος, δήλωσε σύμμαχος της Αθήνας στην προσπάθεια να αμβλυνθούν οι συνέπειες του Μνημονίου, θέλοντας έτσι με αυτό τον τρόπο να επικυρώσει και τις χθεσινές δηλώσεις του Φαμπιούς ότι η Γαλλία είναι με τις δυνάμεις που επιθυμούν να παραμείνει η Ελλάδα στο ευρώ.

Εντυπωσιακό είναι ότι ρωτούσε συνεχώς για το πολιτικό κλίμα στην Ελλάδα, για όλες τις εξελίξεις, τους πολιτικούς αρχηγούς και τους συσχετισμούς.

Η συνάντηση θεωρείται ιδιαίτερα σημαντική αφού είναι σαφές ότι ο κ. Ολάντ αποστέλλει καθαρό μήνυμα στην Ελλάδα για το ποιες πολιτικές δυνάμεις θεωρεί ότι μπορεί να υλοποιήσουν τον στόχο της παραμονής της χώρας στην ευρωζώνη.

Θεωρείται επίσης και ως μήνυμα στον Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος επιτέθηκε χθες στον Ολάντ χαρακτηρίζοντάς τον Ολαντρέου.

Μετά το Παρίσι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα μεταβεί στις Βρυξέλλες για τη σύνοδο του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος. Οι πληροφορίες του Newsit αναφέρουν ότι θα επιδιώξει να έχει επαφές και με άλλους ευρωπαίους αρχηγούς κρατών προκειμένου να τους παρουσιάσει το σχέδιό του για την αναθεώρηση του Μνημονίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Allons enfants de la Patrie! Βενιζέλος και Τσίπρας σφάζονται στην ποδιά του Ολάντ!

Rendez – vous Βενιζέλου – Ολάντ στο Παρίσι!

Γκάφα Τσίπρα με Ολάντ: “Θα γίνει … Ολαντ-ρέου!” – video

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Ελπίδα για τη Δημοκρατία: Καταφεύγει σε fake news ο Μητσοτάκης για να ανακόψει την πολιτική φθορά
«Όταν ο Πρωθυπουργός μιας χώρας επιδίδεται με τόση άνεση σε τόσα πολιτικά - και όχι μόνο - ψευδή, οφείλουμε να ανησυχούμε βαθιά για κάθε μέρα που συνεχίζει να κρατά τα ηνία της χώρας μας»
Μαρία Καρυστιανού 7
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε νέο νοσοκομείο στην Κω και αναβάθμιση του λιμανιού της Ρόδου – «Εκλογές το 27, είμαστε μαραθωνοδρόμοι»
Ο πρωθυπουργός έδωσε το «πράσινο φως» στον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου για την αξιοποίηση του κτιριακού συγκροτήματος του Παλιού Νοσοκομείου της Ρόδου
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη Ρόδο 48
ΝΔ: Μαρινάκης, Παπαστεργίου, Ρωμανός ανάμεσα στα πρώτα ονόματα των ψηφοδελτίων – «Μπαράζ» περιοδειών από γαλάζια στελέχη
«Πρόκειται για ένα μαραθώνιο δρόμο μέχρι τις εκλογές του 2027» δηλώνουν συνεργάτες του Κυριάκου Μητσοτάκη, τονίζοντας ότι σε αυτόν τον αγώνα θα μετέχει συντεταγμένα όλη η ΝΔ
Μητσοτάκης σε εκδήλωση για τη λειτουργία του gov.gr 11
Crash test για Τσίπρα, Καρυστιανού και Ανδρουλάκη: ΕΛΑΣ, Ελπίδα και ΠΑΣΟΚ διεκδικούν τη 2η θέση – Τι δείχνουν οι δημοσκοπήσεις
Στη «μεγάλη εικόνα» καταγράφεται μια σταθερή πρωτιά της Νέας Δημοκρατίας, ενώ το νέο τρίγωνο της αντιπολίτευσης αναζητά ακόμη σαφές πολιτικό αφήγημα
Οι Αλέξης Τσίπρας, Μαρία Καρυστιανού και Νίκος Ανδρουλάκης 115
Μετωπική Καρυστιανού κατά ΔΣΑ για την αναβολή της εκδήλωσης: «Φίμωση του διαλόγου με παλαιοκομματικά κριτήρια»
Η «Ελπίδα για τη Δημοκρατία» αφήνει αιχμές για παρεμβάσεις από ΠΑΣΟΚ και ΝΔ και επισημαίνει ότι η εκδήλωση για τη Δικαιοσύνη αναβάλλεται, αλλά δεν ακυρώνεται
Μαρία Καρυστιανού