Πολιτική

Τσακαλώτος: Στο Eurogroup αντιμετωπίσαμε ωμή βια και εκβιασμό

Τα πράγματα δεν πήγαν και τόσο καλά παραδέχτηκε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος σε ανάρτησή του στο Facebook τα ξημερώματα της Τρίτης και μίλησε για ωμή βία και εκβιασμό από πλευράς των δανειστών στο Eurogroup.

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτης επισημαίνει πως η συμβιβαστική πρόταση που κατέθεσαν ο επικεφαλής της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι, η επικεφαλής του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ και ο Επίτροπος Οικονομικών Πιέρ Μοσκοβισί «τορπιλήθηκε από τον Ντάισελμπλουλ, πιθανότατα λόγω γερμανικής πίεσης».

Κατηγορεί επίσης την Κριστίν Λαγκάρντ και τον Πιέρ Μοσκοβισί πως στη συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε μίλησαν για ελαστικότητα, χωρίς να την προσδιορίσουν. Έγραψε: “Μας λένε: υπογράψτε πρώτα και μετά συζητάμε το περιεχόμενο της ελαστικότητας. Εμείς λέμε: δώστε μας ένα πρόγραμμα- “γέφυρα” και έχουμε διευκρινίσει ποιές είναι οι δεσμεύσεις μας”.

Και καταλήγει: “Κάναμε ό,τι καλύτερο μπορούσαμε για να πετύχουμε έναν λογικό συμβιβασμό. Αντιμετωπίσαμε ωμή εξουσία και εκβιασμό”.

 

Όλη η ανάρτηση του Ευκλείδη Τσακαλώτου

Όπως θα ακούσατε, τα πράγματα δεν πήγαν και τόσο καλά. Υπήρξε συμβιβαστική πρόταση, η οποία συμφωνήθηκε από τον Ντράγκι, τη Λαγκάρντ και τον Μοσκοβισί. Τορπιλήθηκε όμως από τον Ντάισελμπλουμ, πιθανότατα λόγω γερμανικής πίεσης. Στη σύνοδο του Eurogroup και στη συνέντευξη τύπου που ακολούθησε, η βοήθεια της Λαγκάρντ και του Μοσκοβισί ήταν μη-ανιχνεύσιμη από το γυμνό μάτι.

Αυτοί λένε–> ολοκληρώστε το υπάρχον πρόγραμμα και εμείς θα δείξουμε κάποια ελαστικότητα στην εφαρμογή του. Ποτέ όμως δεν μας λένε τι θα περιλαμβάνει αυτή η ελαστικότητα. Αντιθέτως, μας λένε: υπογράψτε πρώτα και μετά συζητάμε το περιεχόμενο της “ελαστικότητας”.

Εμείς λέμε–> δώστε μας ένα πρόγραμμα- “γέφυρα” και έχουμε διευκρινήσει ποιές είναι οι δεσμεύσεις μας, όχι μόνο στην περίοδο της “γέφυρας”, αλλά και για τα βασικά στοιχεία της νέας μακροπρόθεσμης συμφωνίας με τους εταίρους μας.

Κάναμε ό,τι καλύτερο μπορούσαμε για να πετύχουμε έναν λογικό συμβιβασμό. Αντιμετωπίσαμε ωμή εξουσία και εκβιασμό.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Αλέξης Τσίπρας: Μείωση φόρων στους μισθωτούς, φορολόγηση του πλούτου και αλλαγή παραγωγικού μοντέλου
Στο τρίτο μέρος της συνέντευξης ανοίγει την οικονομική ατζέντα της ΕΛ.Α.Σ., επιτίθεται στην κυβέρνηση για Πολιτική Προστασία και ΔΕΔΔΗΕ και προαναγγέλλει αλλαγές σε νερό, αυτοδιοίκηση και μη κρατικά πανεπιστήμια
Ο Αλέξης Τσίπρας 13
Έβρος: Το masterplan μετά τις φωτιές που επιστρέφει ως μπούμερανγκ στην κυβέρνηση – ΕΛΑΣ και ΣΥΡΙΖΑ ζητούν απαντήσεις
Η υπόθεση του «Έβρος Μετά» επιστρέφει σαν μπούμερανγκ στο Μαξίμου, καθώς τρία χρόνια μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές το ερώτημα δεν είναι πλέον τι εξαγγέλθηκε αλλά τι υλοποιήθηκε
Καταστροφές απο την πυρκαγιά στην Αλεξανδρούπολη 5
Άκης Σκέρτσος για Αλέξη Τσίπρα: «Κάθε φράση και ένα ψέμα ή μια ανακρίβεια, αδιόρθωτος»
«Κανείς δεν φρόντισε να τον ενημερώσει ότι οι επενδύσεις στην αναβάθμιση δικτύων έχουν 4πλασιαστεί από το 2019 και πλέον ξεπερνούν το 1,5 δις ετησίως από μόλις 400 εκ. ευρώ το 2019;» διερωτάται ο υπουργός Επικρατείας
Άκης Σκέρτσος 13