Αυτά τα ζυμαρικά με μανιτάρια miso είναι ο ορισμός του απλού και νόστιμου φαγητού για τις καθημερινές.
Απαιτούνται μόνο 8 υλικά, φτιάχνονται σε 30 λεπτά και αυτή η κρεμώδης, αλμυρή σάλτσα, είναι απολύτως ουμάμι.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Πρόκειται για μία από τις δημοφιλέστερες συνταγές των New York Times, στην οποία πρόσθεσα, μανιτάρια και λίγο σκόρδο.
Το miso είναι μια πάστα που παρασκευάζεται από σόγια, ρύζι και αλάτι σε ζύμωση. Έχει αλμυρή γεύση ουμάμι και είναι δημοφιλής, τα τελευταία χρόνια.
Προτιμώ λευκή πάστα miso σε αυτή τη συνταγή, γιατί η ήπια γεύση της δεν επισκιάζει τις υπόλοιπες γεύσεις του πιάτου.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Κρεμώδη ζυμαρικά με μανιτάρια miso
Υλικά:
- 1 πακέτο (500 γρ.) φετουτσίνι ή ταλιατέλες ή λινγκουίνι
- αλάτι, για το νερό των ζυμαρικών
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- 170 γρ. μανιτάρια κομμένα σε φέτες
- 4 κοφτές κ.σ βούτυρο
- 2 σκελίδες σκόρδο, πολτοποιημένες
- 1/3 φλιτζάνι φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα
- 2 κ.σ. λευκή πάστα miso
Εκτέλεση:
Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Κρατάμε ένα φλιτζάνι νερό από το βράσιμο και στραγγίζουμε τα ζυμαρικά σε ένα σουρωτήρι, σκεπάζοντας με το καπάκι της κατσαρόλας, για να μείνουν ζεστά.
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά, ρίχνουμε τα μανιτάρια και σοτάρουμε, μέχρι να ροδίσουν, για 5 έως 8 λεπτά. Βγάζουμε τα μανιτάρια σε ένα πιάτο.
Ρίχνουμε στο τηγάνι το βούτυρο να λιώσει και σοτάρουμε το σκόρδο για 1-2 λεπτά.
Ανακατεύουμε την παρμεζάνα, το miso και 1/2 φλιτζάνι νερό από το βράσιμο των ζυμαρικών, μέχρι να λιώσει το τυρί και να ενωθούν όλα τα υλικά ομοιόμορφα, για 2 έως 4 λεπτά.
Επιστρέφουμε τα σοταρισμένα μανιτάρια και τα βρασμένα ζυμαρικά στο τηγάνι και ανακατεύουμε μέχρι να καλυφθούν με τη σάλτσα. Προσθέτουμε λίγο περισσότερο νερό από τα ζυμαρικά, αν χρειάζεται, για να αραιώσει η σάλτσα.
Σερβίρετε αμέσως ζεστό.