Tasteit

Συνταγή για μπούτια κοτόπουλο στην κατσαρόλα με σάλτσα βερίκοκου και τζίντζερ

Με ασιατικό άρωμα

Το κοτόπουλο είναι ίσως η πιο δημοφιλής, προσιτή και ευκολομεταχειρίσιμη, πρώτη ύλη για το μαγείρεμα.

Γίνεται με 1.000 τρόπους και προσαρμόζεται στα υλικά, κάθε κουζίνας.

Αυτή η συνταγή με βερίκοκα και τζίντζερ είναι σίγουρα πιο εξωτική και αρωματική, από ένα καθημερινό ψητό κοτόπουλο.

Ταιριάζει με ένα ρύζι μπασμάτι αλλά και με πατάτες, φούρνου ή τηγανητές. 

Η σάλτσα που θα συμπυκνωθεί στην κατσαρόλα, είναι για βουτιές.

Κοτόπουλο με σάλτσα βερίκοκου και τζίντζερ

Υλικά:

  • 4 μπούτια κοτόπουλο, ολόκληρα
  • 10 βερίκοκα, χωρίς κουκούτσι, κομμένα στα 4
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη
  • 15 γρ. τζίντζερ, φρέσκο, τριμμένο
  • 100 ml λευκό κρασί
  • 400 ml ζωμός κότας
  • 1/4 κουτ. γλυκού κανέλα, σε σκόνη
  • 70 ml ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση:

Σοτάρουμε σε ελαιόλαδο, το κοτόπουλο να ροδίσει καλά από όλες τις πλευρές.

Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και το τζίντζερ και σοτάρουμε για 2-3 λεπτά.

Σβήνουμε με το κρασί και μαγειρεύουμε 2-3 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ.

Ρίχνουμε τον ζωμό, την κανέλα και τα βερίκοκα, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 20 λεπτά.

Βγάζουμε το κοτόπουλο και μαγειρεύουμε τη σάλτσα για 5 λεπτά ακόμη.

Στη συνέχεια την πολτοποιούμε με το ραβδομπλέντερ και επιστρέφουμε, τα μπούτια του κοτόπουλου στη σάλτσα, στην κατσαρόλα.

Τελευταίο βάζουμε το αλατοπίπερο και σερβίρουμε. 

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Tasteit
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Tasteit: Περισσότερα άρθρα