Το κοτόπουλο είναι ίσως η πιο δημοφιλής, προσιτή και ευκολομεταχειρίσιμη, πρώτη ύλη για το μαγείρεμα.
Γίνεται με 1.000 τρόπους και προσαρμόζεται στα υλικά, κάθε κουζίνας.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Αυτή η συνταγή με βερίκοκα και τζίντζερ είναι σίγουρα πιο εξωτική και αρωματική, από ένα καθημερινό ψητό κοτόπουλο.
Ταιριάζει με ένα ρύζι μπασμάτι αλλά και με πατάτες, φούρνου ή τηγανητές.
Η σάλτσα που θα συμπυκνωθεί στην κατσαρόλα, είναι για βουτιές.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Κοτόπουλο με σάλτσα βερίκοκου και τζίντζερ
Υλικά:
- 4 μπούτια κοτόπουλο, ολόκληρα
- 10 βερίκοκα, χωρίς κουκούτσι, κομμένα στα 4
- 1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη
- 15 γρ. τζίντζερ, φρέσκο, τριμμένο
- 100 ml λευκό κρασί
- 400 ml ζωμός κότας
- 1/4 κουτ. γλυκού κανέλα, σε σκόνη
- 70 ml ελαιόλαδο
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Εκτέλεση:
Σοτάρουμε σε ελαιόλαδο, το κοτόπουλο να ροδίσει καλά από όλες τις πλευρές.
Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και το τζίντζερ και σοτάρουμε για 2-3 λεπτά.
Σβήνουμε με το κρασί και μαγειρεύουμε 2-3 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ.
Ρίχνουμε τον ζωμό, την κανέλα και τα βερίκοκα, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 20 λεπτά.
Βγάζουμε το κοτόπουλο και μαγειρεύουμε τη σάλτσα για 5 λεπτά ακόμη.
Στη συνέχεια την πολτοποιούμε με το ραβδομπλέντερ και επιστρέφουμε, τα μπούτια του κοτόπουλου στη σάλτσα, στην κατσαρόλα.
Τελευταίο βάζουμε το αλατοπίπερο και σερβίρουμε.