Κόσμος

Ρωσία προς Αρμενία και Αζερμπαϊτζάν: Σταματήστε την κλιμάκωση της κατάστασης στα σύνορα

Ο υπουργός Άμυνας της Ρωσίας Σεργκέι Σοϊγκού είχε τηλεφωνικές συνομιλίες με τους ομολόγους του της Αρμενίας και του Αζερμπαϊτζάν, τους οποίους κάλεσε να σταματήσουν τις δραστηριότητες που προκαλούν κλιμάκωση της κατάστασης μεταξύ των δύο χωρών, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Interfax.

Νωρίτερα το υπουργείο Άμυνας της Αρμενίας είχε ανακοινώσει ότι ο υπουργός Άμυνας της Αρμενίας Σουρέν Παπικιάν συζήτησε με τον Ρώσο ομολόγο του Σεργκέι Σοϊκγού την κατάσταση στα σύνορα Αρμενίας -Αζερμπαϊτζάν. Από την πλευρά του του Αζεμρπαϊτζάν ανακοίνωσε ότι ο υπουργός Άμυνας Ζακίρ Γκασάνοφ είχε συνομιλίες με τον Ρώσο ομόλογο του Σεργκέι Σοϊγκού.

Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε ότι βρίσκεται σε επαφή με την Αρμενία και το Αζερμπαϊτζάν ούτως ώστε να οδηγηθεί η κατάσταση σε ειρηνική κατεύθυνση το συντομότερο δυνατό.

Η Αρμενία νωρίτερα σήμερα Τρίτη ζήτησε από τη Ρωσία να υπερασπίσει την εδαφική της ακεραιότητα από το Αζερμπαϊτζάν, έπειτα από μια συνοριακή σύγκρουση στα σύνορα των δύο χωρών, στην οποία, όπως ανακοίνωσε, σκοτώθηκαν 15 στρατιώτες της, 12 αιχμαλωτίστηκαν και χάθηκαν δύο θέσεις μάχης.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Bloomberg: Η Ευρωπαϊκή Ένωση σε κρίσιμο σταυροδρόμι μπροστά στο κύμα λαϊκισμού και εθνικισμού
Μετά την κρίση του ευρώ, το Brexit και την πανδημία, η ΕΕ κλονίζεται εκ νέου από μια σειρά κρίσεων, την ώρα που οι εθνικιστικές και λαϊκιστικές δυνάμεις ενισχύονται σε πολλά κράτη-μέλη
Η αστυνομία χρησιμοποιεί δακρυγόνα κατά τη διάρκεια διαδήλωσης στη Γαλλία
Καυστικός ο Τζον Στιούαρτ κατά του Τραμπ μετά την απομάκρυνση του Τζίμι Κίμελ: «Καλησπέρα από τον πατριωτικά υπάκουο οικοδεσπότη σας»
Επιστρέφοντας στο Comedy Central, ο παρουσιαστής σατίρισε τον Ντόναλντ Τραμπ και τη λογοκρισία γύρω από την υπόθεση του Τζίμι Κίμελ, σε ένα σόου γεμάτο ειρωνεία και πολιτική κριτική
Ο Τζον Στιούαρτ στο The Daily Show
2