Τετάρτη, 17 Απρ.
20oC Αθήνα

Superleague 1: Συνεργασία με την Premier League για την επαγγελματική διαιτησία

Superleague 1: Συνεργασία με την Premier League για την επαγγελματική διαιτησία
Intime.gr

Την συνεργασία της με την επιτροπή επαγγελματικής διαιτησίας της Premier League ανακοίνωσε η Superleague 1. Η Professional Game Match Officials Limited έχει αναλάβει την εκπαίδευση των διαιτητών αλλά και των βοηθών αυτών για τους ποδοσφαιρικούς αγώνες στο Νησί.

Όπως μάλιστα αναφέρεται στη σχετική ενημέρωση, η αναπληρώτρια πρόεδρος της Superleague 1, Κάτια Κοξένογλου και ο Μαρκ Κλάτενμπεργκ συζήτησαν με τον Μαρκ Ράιλι, που έχει την θέση του επικεφαλής στην επιτροπή επαγγελματικής διαιτησίας στην Premier League.

Η ανακοίνωση

“Θεσμική συνεργασία της Super League με την επιτροπή επαγγελματικής διαιτησίας της Premier League

Συζήτηση, μέσω τηλεδιάσκεψης, πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή, μεταξύ της αναπληρώτριας προέδρου της Super League κ. Κάτιας Κοξένογλου, του τεχνικού συμβούλου και εκπαιδευτή Διαιτησίας της κορυφαίας ελληνικής διασυλλογικής κατηγορίας επαγγελματικού ποδοσφαίρου κ. Mark Clattenburg και του κ. Mark Riley, του επικεφαλής της επιτροπής επαγγελματικής διαιτησίας της Premier League (PGMOL – Professional Game Match Officials Limited), της Αγγλίας.

Στη συζήτηση, μεταξύ άλλων, αναλύθηκε ο τρόπος λειτουργίας της PGMOL, οι διαδικασίες που ακολουθούνται στην επιλογή, την επιμόρφωση και την εκπαίδευση των επαγγελματιών διαιτητών και εξετάστηκαν μέθοδοι θεσμικής συνεργασίας της Super League με την PGMOL, για την άρτια υλοποίηση και την έγκαιρη εφαρμογή του εγχειρήματος της επαγγελματικής διαιτησίας στην Ελλάδα, με βάση τα διεθνή πρότυπα που έχει θεσπίσει η επιτροπή επαγγελματικής διαιτησίας της Premier League.

Σημειώνεται ότι η PGMOL δημιουργήθηκε το 2001 και εκπαιδεύει επαγγελματίες διαιτητές και τους βοηθούς τους για τους αγώνες της Premier League, αλλά και τις διοργανώσεις της English Football League (EFL) και της Football Association (FA).”

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις