Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

Ανοιχτό για παρουσία κόσμου στο Final 8 του Basketball Champions League!

Ανοιχτό για παρουσία κόσμου στο Final 8 του Basketball Champions League!
Intime.gr

Η κυβέρνηση, δια στόματος Λευτέρη Αυγενάκη, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο παρουσίας ενός μικρού ποσοστού κόσμου στο Final 8 του Basketball Champions League. “ Όσο πλησιάζουμε στη διοργάνωση τόσο θα αξιολογούμε περισσότερα τα πράγματα. Θέλουμε σιγα-σιγα να επιστρέψει ο κόσμος στα γήπεδα, αλλά δεν θα βάλουμε τίποτα πάνω από την δημόσια υγεία” ανέφερε ο Νίκος Χαρδαλιάς.

Λευτέρης Αυγενάκης και Νίκος Χαρδαλιάς αναφέρθηκαν στο ενδεχόμενο το Final 8 του Basketball Champions League να γίνει παρουσία κόσμου στις εξέδρες του ΟΑΚΑ, χωρίς να δώσουν οριστική απάντηση, αλλά και χωρίς να το αποκλείσουν, δίνοντας… ελπίδα στους διοργανωτές και τους οπαδούς των ομάδων.

Ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, τόνισε: «Δεν έχω μάθει να κρύβομαι. Από την πρώτη στιγμή που αντιμετωπίσαμε το πρώτο κύμα κορονοϊού πήραμε ευθύνες. Μιλήσαμε με τη διοίκηση του ΟΑΚΑ. Γίνεται μια συζήτηση και εμείς είμαστε ξεκάθαρα υπέρ να επιστρέψει ο κόσμος στις εξέδρες. Με ένα σχέδιο με ευθύνες, κανόνες και κυρώσεις. Όλη την προηγούμενη περίοδο ό,τι κάναμε το κάναμε με σεβασμό και συνεννόηση με το αρμόδιο υπουργείο. Πέρα από τον ΕΟΔΥ συστήσαμε επιτροπή που συνεργάζεται με τον ΕΟΔΥ. Ό,τι έχουμε καταφέρει έχει γίνει με συνεννόηση. Θέλουμε κόσμο στις κερκίδες».

Click4more: Είναι επίσημο! Στο ΟΑΚΑ το Final 8 του Basketball Champions League

Από την πλευρά του, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, επισήμανε: «Πέρα από τις προθέσεις και τις διαθέσεις, υπάρχουν συγκεκριμένα δεδομένα. Κάθε μέρα αξιολογούνται τα δεδομένα. Αυτό θα συμβεί και τώρα όσο πλησιάζουμε στη διοργάνωση. Πάντα σε συνεννόηση με τους επιδημιολόγους και πάντα έχοντας συγκεκριμένα πρωτόκολλα, ώστε να γίνουν οι αγώνες παρουσία κάποιων φιλάθλων. Δεν είναι κάτι που μπορούμε να το ορίσουμε τώρα. Τα πράγματα μεταβάλλονται συνεχώς. Όσο πλησιάζουμε στη διοργάνωση τόσο θα αξιολογούμε περισσότερα τα πράγματα. Θέλουμε σιγα-σιγα να επιστρέψει ο κόσμος στα γήπεδα, αλλά δεν θα βάλουμε τίποτα πάνω από την δημόσια υγεία.».

“Έχουμε καταθέσει εκατοντάδες σελίδες για την ασφαλή διοργάνωση των αγώνων. Μόλις ο κύριος Υπουργός πατήσει το κίτρινο κουμπί, εμείς θα είμαστε έτοιμοι σε 24 ώρες για τα εισιτήρια. Ιδανικό θα είναι μέχρι 20 Σεπτεμβρίου να έχουμε μία εικόνα για τα πρωτόκολλα που θα ακολουθήσουμε. Θα υπάρχει πλήρης ταυτοποίηση του πελάτη μας σχετικά με το πού θα κάθεται και μαζί με ποιον. Με αυτά που έχω δει, μάλλον το ΟΑΚΑ θα είναι το ασφαλέστερο σημείο για να βρεθεί κάποιος εκείνη την περίοδο” τόνισε από μεριάς του για το θέμα ο ισχυρός άνδρας της ΚΑΕ ΑΕΚ, Μάκης Αγγελόπουλος.

Ο ισχυρός άνδρας της διοργάνωσης, Πατρίκ Κομνηνός, πέταξε το μπαλάκι στην κυβέρνηση. «Στην Ιταλία υπάρχουν συγκεκριμένοι αριθμοί, όπου γίνεται με το 25% του κόσμου. Στο Κάουνας θα μετέχει το 50% του κόσμου. Καταγράφουμε όσα γίνονται. Είμαστε σε ετοιμότητα και επικοινωνία και εφόσον υπάρχει έγκριση πώς θα γίνει αυτό, τι τεχνικά μέσα χρειάζονται για να υλοποιήσουμε τα πάντα. Η απόφαση λαμβάνεται από την Κυβέρνηση».

Παράλληλα, ρωτήθηκε για το ενδεχόμενο κρούσματος στη διάρκεια του Final 8 σε κάποια από τις ομάδες. «Αναφορικά με την προετοιμασία της έλευσης των αποστολών, υπάρχουν κάποια κεντρικά πρωτόκολλα που έχει θεσπίσει η FIBA και θα επικαιροποιηθούν. Το ξενοδοχείο αυτό θα είναι η σφαίρα που θα φιλοξενήσει τις ομάδες. Μετά έρχονται όποια μέτρα ζητήσει η Κυβέρνηση.. Όταν έρθουν οι ομάδες εδώ προτείνουμε το τεστ σε όσους συμπτωματικούς παίκτες. Αν υπάρξει κρούσμα ο παίκτης θα μπει σε καραντίνα, όσοι υπήρξαν δίπλα του θα κάνουν επιπρόσθετα τεστ. Το κόκκινο κουμπί δεν σημαίνει αναβολή, αλλά απομόνωση του παίκτη και συνέχιση με όσους είναι υγιείς παίκτες. Το ίδιο θα εφαρμόσουμε σε Κύπρο και Βουλγαρία για τα προκριματικά. Μετά είμαστε στη διάθεση της Κυβέρνησης, ότι επιπρόσθετο ζητηθεί θα το φέρουμε εις πέρας. Όσον αφορά την είσοδο στο γήπεδο, για όσους δεν μένουν στο Χίλτον, θα είμαστε σε συνεργασία με την Κυβέρνηση. Όλα αυτά τα έχουμε βασίσει στα πρωτόκολλα που εφαρμόστηκαν σε Γερμανία και Ισπανία».

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις