Τετάρτη, 8 Μαΐ
18oC Αθήνα

F1: Η Renault θέλει να εξαγοράσει την Toro Rosso

F1: Η Renault θέλει να εξαγοράσει την Toro Rosso

Η Toro Rosso είναι η πρώτη υποψήφια για εξαγορά, αν η Renault αποφασίσει να κάνει ξανά δική της, εργοστασιακή ομάδα στη Formula 1.

H Renault επισκέφτηκε αρκετές ομάδες, ανάμεσά τους τη Sauber και τη Force India, ενώ υπάρχουν πληροφορίες ότι συζήτησε και με τη Lotus, καθώς συνεχίζει να αξιολογεί αν το να είναι απλώς προμηθευτής κινητήρων στη Red Bull και την Toro Rosso της δίνει το μέγιστο όφελος.

Το βρετανικό Autosport αποκάλυψε πρόσφατα ότι η Renault σκεπτόταν να ξαναφτιάξει δική της, εργοστασιακή ομάδα. Ο τέσσερις φορές παγκόσμιος πρωταθλητής, Alain Prost, που είναι πρεσβευτής της γαλλικής φίρμας, λέγεται ότι έχει πείσει το ΔΣ και τον CEO Carlos Ghosn ότι μια εργοστασιακή ομάδα είναι η ενδεδειγμένη λύση.

Η Toro Rosso είναι η πιθανότερη επιλογή για εξαγορά αφού οι Force India και Lotus θα κόστιζαν πιο ακριβάκαθώς θα έπρεπε να εξαγοραστούν και τα χρέη τους, ενώ η ομάδα από τη Faenza δεν έχει χρέη.

Ο αγωνιστικός σύμβουλος της Red Bull, Helmut Marko, δήλωσε σε δημοσιογράφους στη Μελβούρνη: «Μπορεί να πουλήσουμε την Scuderia Toro Rosso, αλλά δεν είμαστε αναγκασμένοι να το κάνουμε». Και διέψευσε το ότι με την ενδεχόμενη πώληση μπορεί να απειληθεί το πρόγραμμα προώθησης νέων οδηγών Red Bull Junior: «Ακόμη κι αν η Renault πάρει την STR, θα έχουμε συνεργασία».

Ο ομαδάρχης της Toro Rosso, Franz Tost, είπε στο Autosport ότι η ομάδα είναι ανοιχτή στην πρόταση να γίνει εργοστασιακή. «Θα ήταν το επόμενο βήμα για μας. Θα ήταν καλό για την Toro Rosso να είναι μαζί με έναν κατασκευαστή. Για μένα θα ήταν θετικό και για την ομάδα θα ήταν θετικό».

Ο Tost πρόσθεσε ότι η Renault επισκέφτηκε το εργοστάσιο της STR «τρεις ή τέσσερις εβδομάδες πριν» και ότι «απλά κοίταξαν τα πάντα, αλλά δεν υπήρξαν διαπραγματεύσεις μέχρι στιγμής».

Ο διευθυντής της Renault F1, Cyril Abiteboul, αρνήθηκε να πει ειδικά αν ο Γάλλος κατασκευαστής επισκέφτηκε τη Lotus, τη Sauber, τη Force India ή την Toro Rosso. «Το μόνο μου σχόλιο είναι ότι επισκεπτόμαστε την Toro Rosso σε κανονική βάση διότι είναι ομάδα πελάτης μας».

Όταν ρωτήθηκε αν η Renault σκέπτεται να εξαγοράσει κάποια από τις ομάδες που επισκέφτηκε, ο Abiteboul είπε: «Αυτό που εξετάζουμε είναι να βελτιώσουμε το όφελος από την επένδυσή μας στην F1. Θα συνεχίσουμε να το κάνουμε κατά τη διάρκεια του χρόνου, αλλά δεν είναι για το άμεσο μέλλον. Είναι μια σημαντική απόφαση που δεν πρέπει να την πάρουμε ελαφρά.

«Όπως και να έχει, δεν είναι για φέτος, οπότε έχουμε ακόμα λίγο χρόνο. Έχουμε ένα διετές συμβόλαιο με τη Red Bull, που θέλουμε να το τιμήσουμε με καλύτερο τρόπο από ό,τι το κάνουμε τώρα. Η προτεραιότητα είναι να το κάνουμε σωστά για τη Red Bull και την Toro Rosso».

Πάνω στο θέμα αυτό, ο ομαδάρχης της Red Bull, Christian Horner, είπε ότι η Renault «είναι λίγο σε χάλι», ότι είναι «πιο πίσω σε δύναμη και οδηγησιμότητα απ’ ό,τι ήταν πέρσι στο Αμπού Ντάμπι» και ότι πρέπει η Red Bull να τη στηρίξει, ενώ ο Helmut Marko δήλωσε ότι η ομάδα θα κάνει δοκιμές σε δυναμόμετρο της αυστριακής φίρμας έρευνας και εξέλιξης AVL List, για να συγκρίνει τα αποτελέσματα με εκείνα της Renault.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

Αγώνες Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε