Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

Ανακοινώθηκε η… μισή κυβέρνηση της Γερμανίας

Ανακοινώθηκε η… μισή κυβέρνηση της Γερμανίας

Το Σοσιαλδημοκρατικό κόμμα αποφάσισε να ανακοινώσει τα στελέχη του που θα μετάσχουν στην κυβέρνηση του μεγάλου συνασπισμού στη Γερμανία. Αντικαγκελάριος και… υπερυπουργός ο πρόεδρος του SPD, Ζίγκμαρ Γκάμπριελ.

Ο επικεφαλής των Σοσιαλδημοκρατών θα είναι υπουργός Οικονομίας και Ενέργειας και… επιβλέπων τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, που εκτός συγκλονιστικού απροόπτου θα παραμείνει υπουργός Οικονομικών.

Ο επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του SPD Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάγερ θα επιστρέψει στο υπουργείο Εξωτερικών, όπου υπηρέτησε και κατά τον τελευταίο «μεγάλο συνασπισμό» (2005-2009), η Γενική Γραμματέας του κόμματος Αντρέα Νάλες θα αναλάβει το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, το οποίο θα χειριστεί την εισαγωγή του κατώτατου μισθού -κεντρικής θέσης του SPD -, ενώ στο υπουργείο Περιβάλλοντος θα βρεθεί η Ταμίας του SPD Μπάρμπαρα Χέντρικς, στο υπουργείο Δικαιοσύνης και Προστασίας του Καταναλωτή ο Χάικο Μάας και στο υπουργείο Οικογένειας η Αντιπρόεδρος του κόμματος Μανουέλα Σβέσιγκ.

Η Άνγκελα Μέρκελ αναμένεται να ορκιστεί για τρίτη φορά καγκελάριος την Τρίτη

Οι Σοσιαλδημοκράτες θα πάρουν ακόμη και ένα υφυπουργείο από τα τρία που υπάγονται στην Καγκελαρία, αυτό για την Μετανάστευση, τους Πρόσφυγες και την Ενσωμάτωση. Υφυπουργός θα είναι η Αντιπρόεδρος του SPD Αϊντάν Εζογκούζ, υπέρμαχος της διπλής υπηκοότητας, η οποία γίνεται η πρώτη γυναίκα με τουρκικές ρίζες στο γερμανικό υπουργικό συμβούλιο.

Την θέση του επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας θα αναλάβει ο Τόμας Όπερμαν, αφού βεβαίως ψηφιστεί από τους συναδέλφους του βουλευτές. Θα αντικαταστήσει τον κ. Σταϊνμάγερ.

Η ανακοίνωση των στελεχών των Χριστιανοδημοκρατών(CDU) και των Χριστιανοκοινωνιστών (CSU) που θα συμμετάσχουν στη νέα κυβέρνηση αναμένεται να γίνει στις 19:00 (ώρα Ελλάδας). Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, το CDU θα πάρει πέντε υπουργεία και το υπουργείο Καγκελαρίας, ενώ οι Βαυαροί εταίροι του τα υπόλοιπα τρία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Aνακοινώνονται οι νέοι υπουργοί της Γερμανίας την Κυριακή – Τα επικρατέστερα ονόματα

Η νέα κυβέρνηση της Γερμανίας: Σόιμπλε στο Οικονομικών αλλά με εποπτεία Γκάμπριελ!

Γερμανικές τράπεζες: Είμαστε υπερήφανοι για τον Σόιμπλε

Η έκπληξη του Σόιμπλε στον Στουρνάρα: Happy birthday dear Yannis (ΦΩΤΟ)

Οι ψηφοφόροι του SPD δε θέλουν τον Γκάμπριελ για υπουργό Οικονομικών αλλά τον Σόιμπλε

Το ΔΝΤ πυροβολεί Μέρκελ και Σόμπλε: Πνίξατε την Ελλάδα

Σόιμπλε: Θα ήθελα να παραμείνω υπουργός

Οι Σοσιαλδημοκράτες διεκδικούν το υπουργείο Οικονομικών που θέλει και ο Σόιμπλε

Τηλεφώνημα Βενιζέλου σε Σόιμπλε: Δεν αντέχουν άλλο οι Έλληνες – “Στόλισε” την τρόικα

Σόιμπλε: Λιτότητα; Ποια λιτότητα; Εμείς δεν επιβάλουμε τίποτα!

Λιτότητα αγάπη μου! Τι προβλέπει για την Ελλάδα η συμφωνία στη Γερμανία

Γερμανική πρόκληση: “Στον κόσμο της η Μέρκελ! Η Ελλάδα δεν προοδεύει και πρέπει να φύγει από την Ευρωζώνη”

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε