Τετάρτη, 1 Μαΐ
17oC Αθήνα

Μηνύματα σοκ της Ρίβα στον Πιστόριους: “Σε φοβάμαι…”! – Η ζήλια τον οδήγησε στο φόνο;

Μηνύματα σοκ της Ρίβα στον Πιστόριους: “Σε φοβάμαι…”! – Η ζήλια τον οδήγησε στο φόνο;

Την ώρα που ο Όσκαρ Πιστόριους προσπαθεί να αποδείξει την αθωώτητά του για τη δολοφονία της Ρίβα Στέενκαμπ, οι νέες αποκαλύψεις φέρνουν σε ακόμα πιο δύσκολη θέση τον Παραολυμπιονίκη.

Η σχέση του με το αδικοχαμένο μοντέλο, μόνο ρόδινη δεν ήταν, όπως επιβεβαιώνεται από μηνύματα που η Ρίβα είχε στείλει, κατα καιρούς, στον Πιστόριους, και διαβάστηκαν κατά τη διάρκεια της δίκης από τον αρχηγό της αστυνομίας, Φρανσουά Μόλερ.

Χαρακτηριστικό ήταν το sms, που είχε στείλει στον αγαπημένο της, περίπου τρεις εβδομάδες πριν τον θάνατό της: “Είναι στιγμές που σε φοβάμαι, έτσι όπως ξεσπάς πάνω μου”, ενώ λίγη ώρα αργότερα του έγραψε: “

Σύμφωνα με τον αρχηγό της αστυνομίας, το ζευγάρι τσακώθηκε διότι ο αθλητής ήταν οξύθυμος και τη ζήλευε.

Σε άλλο μήνυμα η Ρίβα αναφέρει: “Κάθε 5 λεπτά ακούω ότι βγήκες με μια άλλη γυναίκα. Είναι αλήθεια ότι έχεις βγει με πολλές, αλλά εσύ γίνεσαι έξαλλος αν αναφέρω τυχαία μια αστεία ιστορία με έναν πρώην μου”.

Η ζήλεια του Πιστόριους φαίνεται και στα sms που αντάλλαξε το ζευγάρι με αφορμή τη “σκηνή” που έκανε στη σύντροφό του. “Θεωρώ ότι είμαι μια κυρία, αλλά εσύ δεν μου φέρθηκες έτσι απόψε. Προσπαθώ πολύ για να σε κάνω ευτυχισμένο, αλλά κάποιες φορές νιώθω ότι τίποτα δεν είναι αρκετό”.

Με τον Πιστόριους να απαντά: “Θέλω να σου μιλήσω. Θέλω να το λύσουμε αυτό. Θέλω να σου προσφέρω τα καλύτερα. Συγγνώμη που παρεξήγησα αυτά που είδα”.

Και προσθέτει: “Θύμωσα όταν με άφησες, αφού πήραμε φαγητό, για να πας να μιλήσεις σε έναν τύπο, και στεκόμουν ακριβώς από πίσω σου, βλέποντας να του πιάνεις το χέρι και να με αγνοείς. Και μόνο όταν μίλησα, με σύστησες, που θα μπορούσες να το είχες κάνει πιο πριν. Και όταν σε άφησα, συνέχισες να μιλάς μαζί του ενώ έβλεπες ότι είχα εκνευριστεί”.

Τι κατέθεσαν οι γείτονες

Πριν από αυτήν την αποκάλυψη, στο δικαστήριο είχε καταθέσει η μάρτυρας Ανετ Στρίπ, η οποία ισχυρίστηκε πως τα ξημερώματα της 14ης Φεβρουαρίου, είχε ξυπνήσει από κάποιους ήχους που έμοιαζαν με πυροβολισμούς, όπως ισχυρίστηκε.

“Είδα τα φώτα ανοιχτά στο σπίτι του Πιστόριους και έπειτα από λίγο άκουσα φριχτά γυναικεία ουρλιαχτά. Στη συνέχεια, άκουσα έναν άνδρα και μία γυναίκα να ουρλιάζουν ταυτόχρονα, πριν αρχίσει ένας δεύτερος γύρος πυροβολισμών και στη συνέχεια ακολούθησε σιωπή”, δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ο σύζυγος της Στιπ, Γιόχαν, είχε επίσης καταθέσει ως μάρτυρας νωρίτερα στη δίκη. Περιέγραψε πώς πήγε στο σπίτι του Πιστόριους και προσπάθησε να επαναφέρει στη ζωή την Στέενκαμπ αλλά ήταν ήδη «θανάσιμα τραυματισμένη» όπως δήλωσε.

Η υπεράσπιση, στη συνέχεια, προσπάθησε να διαψεύσει την κατάθεση της Στιπ, όταν, κάτω από δύσκολες ερωτήσεις, παραδέχθηκε ανακρίβεια σε σχέση με την ενυπόγραφη κατάθεσή της στην αστυνομία.

Παράταση της δίκης μέχρι τις 16 Μαΐου

Το δικαστήριο της Πρετόρια ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι η δίκη του Νοτιοαφρικανού Παραολυμπιονίκη θα παραταθεί ως τις 16 Μαΐου.

Αρχικά η δίκη αναμενόταν να διαρκέσει για τρεις εβδομάδες περίπου, ωστόσο τώρα θα επεκταθεί μέχρι τα μέσα Μαϊου. Και οι δύο πλευρές συμφώνησαν στην παράταση καθώς μέχρι στιγμής έχουν καταθέσει μόλις 18 από τους 107 πιθανούς μάρτυρες.

“Η δίκη του Όσκαρ Πιστόριους θα συνεχισθεί ενώπιον του δικαστηρίου του Γκάουτενγκ (Πρετόρια) από τη Δευτέρα 24 Μαρτίου ως την Παρασκευή 4 Απριλίου” και στη συνέχεια θα διακοπεί για δέκα ημέρες, επειδή το δικαστήριο κλείνει τη δεύτερη εβδομάδα του Απριλίου.

“Μετά το διάλειμμα, η δίκη θα συνεχισθεί από τη Δευτέρα 14 Απριλίου ως την Παρασκευή 16 Μαΐου 2014” διευκρινίζει ανακοίνωση του δικαστηρίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Οι τελευταίες στιγμές της Ρίβα Στέενκαμπ: “Είδε” το θάνατό της, κατέθεσε ειδικός – “Ο Πιστόριους ήξερε πως εκείνη ήταν στο μπάνιο όταν πυροβολούσε”

Αποκαλύψεις “φωτιά” στη δίκη του Όσκαρ Πιστόριους: Η αστυνομία αλλοίωσε αποδεικτικά στοιχεία στον τόπο του εγκλήματος

Αποκαλύψεις στη δίκη του Πιστόριους! Αστυνομκοί έχασαν το ρολόι του και εξέτασαν το όπλο χωρίς γάντια!

Ο Πιστόριους μέσα στα αίματα στιγμές μετά το φόνο της Ρίβα Στέενκαμπ – Φωτογραφίες σοκ στη δίκη του χρυσού Παραολυμπιονίκη

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε