Πέμπτη, 25 Απρ.
22oC Αθήνα

Τον εκτέλεσαν με έξι σφαίρες – Αποκαλυπτικό το σκίτσο του ιατροδικαστή – Χάος στους δρόμους του Φέργκιουσον (βίντεο, φωτό)

Πηγή New York Times
Πηγή New York Times

– Τι δείχνει το σκίτσο του ιατροδικαστή για τη δολοφονία του νεαρού
– Η αστυνομία, με θωρακισμένα οχήματα, έριξε δακρυγόνα σε περίπου 400 διαδηλωτές
– Διακόπτει εσπευσμένα τις διακοπές του και ο πρόεδρος των ΗΠΑ ο Μπαράκ Ομπάμα
– Κατεβάζουν την Εθνοφρουρά στους δρόμους.

Χάος επικρατεί για μία ακόμη βραδιά στο Φέργκιουσον των ΗΠΑ. Εκατοντάδες διαδηλωτές συνεχίζουν να βρίσκονται στους δρόμους, παρά την κήρυξη σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Ομάδες διαδηλωτών προκάλεσαν νέο γύρο συγκρούσεων, με βόμβες μολότοφ, ενώ ισχυρή αστυνομική δύναμη που ήταν παρούσα, αντεπιτέθηκε με ρήψη δακρυγόνων.

Σύμφωνα με την αστυνομία, ένας άνθρωπος τραυματίστηκε σοβαρά από πυροβολισμούς, αν και δεν έχει ξεκαθαρίσει ποιος και γιατί τον πυροβόλησε. Κατά τις πρώτες ώρες μετά την επιβολή της απαγόρευσης κυκλοφορίας οι διαδηλωτές παρέμειναν στο δρόμο και σήκωναν τα χέρια στον αέρα. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, αυτή την κίνηση προκειμένου να παραδοθεί έκανε ο 18χρονος πριν ο αστυνομικός τον πυροβολήσει θανάσιμα.

Παρά την απαγόρευση της κυκλοφορίας που κηρύχθηκε τα μεσάνυχτα (08.00 ώρα Ελλάδας), οι διαδηλωτές παρέμειναν για πολλές ώρες στους δρόμους και η κατάσταση είναι έκρυθμη, ενώ η Διεθνής Αμνηστία ανακοίνωσε ότι στέλνει στο Φέργκιουσον ειδικό κλιμάκιό της για τα ανθρώπινα δικαιώματα, κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά στις ΗΠΑ.

Χθες, ο κυβερνήτης του Μιζούρι, Τζέι Νίξον προσπάθησε σε συνάντηση με τους κατοίκους να διαβεβαιώσει ότι θα υπάρξει δικαιοσύνη για τον θάνατο του 18χρονου. «Είμαι αποφασισμένος να βεβαιωθώ ότι οι δυνάμεις της ειρήνης και της δικαιοσύνης θα υπερισχύσουν. Εάν είναι να πετύχουμε δικαιοσύνη θα πρέπει πρώτα να διατηρήσουμε την ειρήνη» είπε ο Τζέι Νίξον.

Τι έδειξε η νεκροψία
Η νεκροψία στο σώμα του 18χρονου θύματος έδειξε ότι τον χτύπησαν τουλάχιστον έξι σφαίρες.
Ο ο άοπλος έφηβος Μάικλ Μπράουν δολοφονήθηκε από τα πυρά αστυνομικού στους δρόμους της πόλης Φέργκιουσον στο Μιζούρι των ΗΠΑ, πυροδοτώντας έκτοτε διαδηλώσεις και ταραχές σε όλη τη χώρα.

Όπως φαίνεται και στο σκίτσο του ιατροδικαστή, όπως δημοσιεύτηκε στους New York Times, μια σφαίρα εισήχθη στο πάνω μέρος του κρανίου του Μπράουν, γεγονός που υποδηλώνει ότι το κεφάλι του ήταν λυγισμένο μπροστά όταν τον βρήκε. Αυτό ήταν και το θανάσιμο τραύμα, σύμφωνα με τον δρ. Μάικλ Μπάιντεν, τον πρώην διοικητή των ιατριδικαστών της Νέας Υόρκης που ήταν παρών στην νεκροψία, εκ μέρους της οικογένειας του Μπράουν, όπως αναφέρει η εφημερίδα The New York Times. Πιθανότατα, συμπλήρωσε, η σφαίρα που προκάλεσε αυτό το μοιραίο τραύμα ήταν μια από τις τελευταίες που δέχθηκε ο 18χρονος.

Και η Εθνοφρουρά στους δρόμους
Ο κυβερνήτης του Μισούρι Τζέι Νίξον διέταξε σήμερα την Εθνοφρουρά να βοηθήσει ώστε να επανέλθει η ειρήνη στο Σεντ Λούις του Μισούρι, λίγες ώρες αφότου η αστυνομία έκανε χρήση δακρυγόνων για να διαλύσει διαδηλωτές που διαμαρτύρονταν για τον θάνατο του αφροαμερικανού εφήβου Μάικλ Μπράουν από πυρά αστυνομικού.
“Απόψε, μια ημέρα ελπίδας, οι προσευχές και οι ειρηνικές διαμαρτυρίες αμαυρώθηκαν από τις βίαιες εγκληματικές ενέργειες ενός οργανωμένου και αυξανόμενου αριθμού ατόμων”, αναφέρει ο Νίξον σε δήλωση στην ιστοσελίδα του. Ως αποτέλεσμα, ο Νίξον αναφέρει ότι διέταξε την Εθνοφρουρά να βοηθήσει “στην αποκατάσταση της τάξης και της ειρήνης σε αυτή την κοινότητα”.

Διαβάστε επίσης:
Με εντολή Ομπάμα νεκροψία-νεκροτομή στον 18χρονο που δολοφονήθηκε από αστυνομικό στο Μισούρι!


Τον σκότωσαν σαν το σκυλί! Νέο video ντοκουμέντο μετά τη δολοφονία 18χρονου στο Μισούρι – Άγριες συμπλοκές στο Φέργκιουσον, ένας σοβαρά τραυματίας

Video ντοκουμέντο λίγα λεπτά μετά τη δολοφονία 18χρονου από αστυνομικό στο Μισούρι – “Είδα κάποιον να πεθαίνει” έγραψε αυτόπτης μάρτυρας στο twitter

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε