Κόσμος

Αϊτή: Συνελήφθη ο άνθρωπος που στρατολόγησε τους δολοφόνους του Ζοβενέλ Μοΐζ

Η αστυνομία της Αϊτής συνέλαβε έναν Αϊτινό υπήκοο για την δολοφονία του προέδρου Ζοβενέλ Μοΐζ την Τετάρτη 7 Ιουλίου.

Όπως είπε, ο συλληφθείς είχε «πολιτικούς στόχους» και ήταν αυτός  που στρατολόγησε τους καταδρομείς που διέπραξαν τη δολοφονία.

«Πρόκειται για ένα άτομο που εισήλθε με ιδιωτικό αεροπλάνο στην Αϊτή, έχοντας πολιτικούς στόχους», ανακοίνωσε ο Λεόν Σαρλ, ο γενικός διευθυντής της αϊτινής αστυνομίας.

Κατά την άφιξή του στη χώρα τον Ιούνιο, ο Κριστιάν Εμανουέλ Σανόν, 63 ετών, αϊτινής υπηκοότητας, συνοδευόταν από πολλούς Κολομβιανούς, υπεύθυνους για την ασφάλειά του, σύμφωνα με λεπτομέρειες που έδωσε ο Λεόν Σαρλ, ο γενικός διευθυντής της αϊτινής αστυνομίας, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου παρουσία αρκετών υπουργών.

«Αρχικά ήθελαν να τον συλλάβουν»

«Η αποστολή αργότερα άλλαξε» εξήγησε ο Σαρλ. «Η αποστολή ήταν να συλλάβουν τον πρόεδρο της Δημοκρατίας και η επιχείρηση άλλαξε από εκεί: 22 άλλα άτομα μετά εισήλθαν στην Αϊτή», πρόσθεσε.

Οι ανακρίσεις που έγιναν στους 18 Κολομβιανούς πολίτες που έχουν συλληφθεί από την Τετάρτη επέτρεψαν στην αστυνομία της Αϊτής να μάθει ότι ο Κριστιάν Εμανουέλ Σανόν προσέλαβε τους 26 καταδρομείς μέσω των υπηρεσιών μιας βενεζουελάνικης εταιρείας ασφαλείας, με ονομασία CTU, με έδρα τη Φλόριντα.

click4more: Αφγανιστάν: Ταλιμπάν κάνουν κούνιες σε παιδική χαρά και γίνονται viral

«Όταν εμείς, η αστυνομία, κλείσαμε τον δρόμο αυτών των δολοφόνων αφού είχαν διαπράξει το έγκλημά τους, το πρώτο άτομο που ένας από τους δράστες κάλεσε ήταν ο Κριστιάν Εμανουέλ Σανόν. Αυτός, από την πλευρά του, ήρθε σε επικοινωνία με δύο άλλους ανθρώπους που θεωρούμε ότι είναι ηθικοί αυτουργοί της δολοφονίας του προέδρου Ζοβενέλ Μοΐζ», τόνισε ο γενικός διευθυντής της αϊτινής αστυνομίας χωρίς να αναφέρει λεπτομέρειες για τις ταυτότητες αυτών των δύο υπόπτων.

Στη χώρα Αμερικανοί αξιωματούχοι

Μέλη του FBI, του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, του υπουργείου Δικαιοσύνης και του υπουργείου Εσωτερικής Ασφάλειας των ΗΠΑ έφτασαν στην Αϊτή την Κυριακή και συναντήθηκαν με τον γενικό διευθυντή της αϊτινής αστυνομίας. Η αμερικανική αντιπροσωπεία συναντήθηκε σε χωριστές συναντήσεις με τους βασικούς παράγοντες της πολιτικής σκηνής, συμπεριλαμβανομένου του πρωθυπουργού Κλοντ Ζοζέφ.

Κανένας Αϊτινός αστυνομικός δεν τραυματίστηκε κατά τις επιχειρήσεις σύλληψης των Κολομβιανών φερόμενων μισθοφόρων, τρεις από τους οποίους σκοτώθηκαν.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Δυτική Όχθη: Ισραηλινοί έποικοι επιτέθηκαν σε Παλαιστίνιους και δημοσιογράφους κατά τη συγκομιδή ελιών
Παλαιστίνιοι χωρικοί, ακτιβιστές και αρκετοί δημοσιογράφοι έγιναν στόχος Ισραηλινών εποίκων κοντά σε φυλάκιο στη κατεχόμενη Δυτική Όχθη, εν μέσω της περιόδου συγκομιδής των ελιών
Ο σύμβουλος ασφαλείας του Reuters, Γκραντ Μπόουντεν, βοηθά τον φωτογράφο του Reuters, Ρανίν Σαουάφτα, μετά από επίθεση ισραηλινών εποίκων
ΗΠΑ: Σάλος με χριστιανό Δημοκρατικό στο Τέξας – Ακολουθεί πορνοστάρ και μοντέλα OnlyFans στο Instagram
Ο Τζέιμς Ταλαρίκο, ανερχόμενος Δημοκρατικός στο Τέξας που προβάλλει τη χριστιανική του πίστη, δέχεται σφοδρή κριτική μετά τις αποκαλύψεις για τους λογαριασμούς που ακολουθεί στο Instagram
Ο βουλευτής του Τέξας Τζέιμς Ταλαρίκο μιλά σε μια συγκέντρωση
The Economist: Η Βενεζουέλα, το επόμενο πεδίο δοκιμής του δόγματος «Americas First» του Ντόναλντ Τραμπ
Ο Λευκός Οίκος δείχνει έτοιμος να μετατρέψει τη Βενεζουέλα σε εργαστήριο ενός νέου δόγματος ασφαλείας, με το φάντασμα των φιάσκων στο Αφγανιστάν και το Ιράκ να πλανάται από πίσω
Ένα αμερικανικό αντιτορπιλικό στην Καραϊβική