Παρασκευή, 29 Μαρ.
25oC Αθήνα

Άλεκ Μπάλντουιν: Παραιτήθηκε η εισαγγελέας που του άσκησε ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από αμέλεια

Άλεκ Μπάλντουιν: Παραιτήθηκε η εισαγγελέας που του άσκησε ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από αμέλεια
Φωτογραφία Αρχείου / Reuters

Η εισαγγελέας του Σάντα Φε που άσκησε ποινική δίωξη κατά του Άλεκ Μπάλντουιν για ανθρωποκτονία από αμέλεια, για τον πυροβολισμό και τον θάνατο της κινηματογραφίστριας Χαλίνα Χάτσινς στα γυρίσματα της ταινίας Rust, παραιτήθηκε τελικά από την υπόθεση.

Μετά από μια σειρά «αναποδιών», η εισαγγελέας ανακοίνωσε σήμερα (29.3.2023) ότι παραιτείται από την υπόθεση του Άλεκ Μπάλντουιν και θα αντικατασταθεί από δύο τοπικούς δικαστές ώστε να συνεχιστεί η εκδίκασή της, στην οποία ο ηθοποιός έχει δηλώσει αθώος για την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από αμέλεια.

Στην ανακοίνωσή της, η εισαγγελέας εξήγησε ότι παραιτείται από την υπόθεση για να «αφοσιωθεί σε άλλες υποθέσεις που αφορούν την Πολιτεία, όπως η δίωξη μεθυσμένων οδηγών, η συνεργασία με τις τοπικές Αρχές και η εξασφάλιση της καταδίκης των εγκληματιών της», σύμφωνα με εκπρόσωπο του δικαστικού γραφείου της.

Πλέον, η Μαίρη Κάρμακ-Άλτβαϊς είναι η δεύτερη εισαγγελέας που παραιτείται από την υπόθεση του Άλεκ Μπάλντουιν, μετά την παραίτηση της Άντρεα Ριμπ, που εκτελούσε χρέη ειδικού εισαγγελέα παραιτήθηκε νωρίτερα μέσα στο 2023.

Φαίνεται, ωστόσο, ότι ο λόγος που επικαλέστηκε η εισαγγελέας για την παραίτησή της δεν είναι ο πραγματικός, αφού η δικηγορική ομάδα του Άλεκ Μπάλντουιν είχε παραπονεθεί για το γεγονός ότι εκτελούσε ταυτόχρονα τα καθήκοντά της ως εισαγγελέας της υπόθεσης αλλά τα πολικά της καθήκοντα, κατηγορώντας τη για πολιτικό όφελος.

Η συγκεκριμένη εισαγγελέας είναι αυτή που δήλωνε περήφανη ότι ο νόμος ισχύει για όλους και ότι ο Άλεκ Μπάλντουιν δεν θα ξεφύγει από το «άγρυπνο μάτι» του ενώ είχε προσθέσει και τον όρο περί «firearms enhancement», ότι ο ηθοποιός χρησιμοποίησε πυροβόλο όπλο ή κάποιο άλλο μέσο ικανό να εκτοξεύσει βλήμα και να αφαιρέσει τη ζωή κάποιου, ενισχύοντας το αξιόποινο της πράξης του.

Τελικά, στις 20 Φεβρουαρίου, το γραφείο της εισαγγελέα ανακοίνωσε ότι θα αποσύρει τον όρο από την ποινική δίωξη κατά του Άλεκ Μπάλντουιν, ο οποίος αν γινόταν δεκτός τότε θα ανάγκαζε τον δικαστή να επιβάλλει φυλάκιση 5 ετών εφόσον ο ηθοποιός κρινόταν ένοχος για τον θάνατο της Χαλίνα Χάτσινς στα γυρίσματα.

Με πληροφορίες από DailyMail

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις