Κόσμος

Ισραήλ: Αυτοκίνητο έπεσε πάνω σε πεζούς – 13 τραυματίες, νεκρός ο δράστης

Για «πιθανή τρομοκρατική επίθεση» κάνουν λόγο οι αρχές

Τουλάχιστον 13 άνθρωποι τραυματίστηκαν νωρίς το βράδυ της Πέμπτης (27.02.2025)  – ανάμεσά τους ορισμένοι σοβαρά- όταν ένα αυτοκίνητο έπεσε πάνω σε πεζούς σε μια στάση λεωφορείου στο βόρειο Ισραήλ, με την αστυνομία να μιλά για «πιθανή τρομοκρατική επίθεση».

«Αστυνομικές δυνάμεις του Ισραήλ, κατάφεραν να σταματήσουν ένα ύποπτο όχημα και να συλλάβουν έναν ύποπτο που φέρεται να έριξε το όχημα πάνω σε πολίτες σε έναν οδικό κόμβο νότια της πόλης της Χάιφας», τόνισε η αστυνομία σε ανακοίνωσή της κάνοντας αργότερα λόγο για πιθανή τρομοκρατική επίθεση.

Σύμφωνα με τους Times of Israel, 13 άνθρωποι τραυματίστηκαν και μια 17χρονη νοσηλεύεται με σοβαρά τραύματα.

Η ισραηλινή αστυνομία τόνισε ότι ο φερόμενος δράστης είχε εθνικιστικά κίνητρα και ήταν Παλαιστίνιος από την Τζενίν στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη. ‘Ηταν παντρεμένος με μια Ισραηλινή υπήκοο.

«Τα αρχικά στοιχεία δείχνουν ότι στόχευσε σκοπίμως πολίτες» που περίμεναν σε στάση λεωφορείου, τόνισε η αστυνομία.

Το Times of Israel, δημοσίευσα φωτογραφία του 53χρονου Jamil Zayoud, ο οποίος ταυτοποιήθηκε ως ο τρομοκράτης πίσω από την επίθεση με αυτοκίνητο στον κόμβο Karkur.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Το καθολικό μπλακ άουτ στην Ισπανία έδειξε γιατί οι προφητικές «οδηγίες επιβίωσης» της ΕΕ αποδείχθηκαν σημαντικές
Η Ευρωπαία Επίτροπος Πρόληψης Κρίσεων ζητά από τους πολίτες να κουβαλούν πάντα χρήματα πάνω τους καθώς η τραπεζική κάρτα, σε στιγμές κρίσης, θα είναι απλά ένα κομμάτι πλαστικό
Γυναίκα ψωνίζει στο σκοτάδι
Η Ουκρανία έτοιμη να υπογράψει ακόμα και σήμερα τη συμφωνία για τα ορυκτά με τις ΗΠΑ – Τι προβλέπει το προσχέδιο
Σύμφωνα με το Bloomberg, το προσχέδιο της συμφωνίας, που προβλέπει τη δημιουργία ενός κοινού ταμείου για τη διαχείριση των επενδυτικών σχεδίων της Ουκρανίας, έχει οριστικοποιηθεί
Ο Ντόναλντ Τραμπ και ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι κατά τη συνάντησή τους στη Βασιλική του Αγίου Πέτρου πριν την κηδεία του Πάπα Φραγκίσκου