Πέμπτη, 28 Μαρ.
22oC Αθήνα

Oscars 2020: Netflix εναντίον Χόλιγουντ με 20 υποψηφιότητες

Oscars 2020: Netflix εναντίον Χόλιγουντ με 20 υποψηφιότητες
Φωτογραφία Reuters

Netflix και… παραδοσιακό Χόλιγουντ θα βρεθούν αντιμέτωπα στην 92η τελετή απονομής των βραβείων Oscars 2020 θα πραγματοποιηθεί στο Dolby Theatre του Χόλιγουντ, στις 3 τα ξημερώματα ώρα Ελλάδος.

Με τις ταινίες του, το Netflix έχει 20 υποψηφιότητες στα Oscars 2020. Όσον αφορά στο “παραδοσιακό” Χόλιγουντ, το “Joker” προπορεύεται με 11 υποψηφιότητες, συμπεριλαμβανομένων αυτών της καλύτερης ταινίας, σκηνοθεσίας, Α΄ ανδρικού ρόλου και μουσικής. Ακολουθούν το “Κάποτε στο…Χόλιγουντ” του Κουέντιν Ταραντίνο, ο “Ιρλανδός” του Μάρτιν Σκορσέζε και το “1917” του Σαμ Μέντες που μοιράζονται από 10 υποψηφιότητες, ενώ η κατηγορία της καλύτερης ταινίας απαρτίζεται από εννέα ταινίες εκ των οποίων η μία, το “Μικρές κυρίες”, είναι σκηνοθετημένη από γυναίκα, την Γκρέτα Γκέργουικ.

Click4more: ΟΣΚΑΡ 2020: Όσα δεν γνωρίζετε για τα βραβεία

Η μαύρη κωμωδία “Παράσιτα” του Μπουνγκ-τζουν Χο έχει συνολικά έξι υποψηφιότητες και γράφει ιστορία ως η πρώτη νοτιοκορεάτικη ταινία που διεκδικεί το Όσκαρ καλύτερης ταινίας και διεθνούς ταινίας ταυτόχρονα.
Από έξι υποψηφιότητες έχουν και τα “Ιστορία γάμου” του Νόα Μπόμπακ και “Μικρές κυρίες” της Γκρέτα Γκέργουικ ενώ η “Βόμβα” του Τζέι Ρόουτς μετρά 3 υποψηφιότητες στις κατηγορίες του α΄ και του β΄ γυναικείου ρόλου καθώς και μακιγιάζ και κομμώσεις.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις