Παρασκευή, 26 Απρ.
20oC Αθήνα

Ουκρανία: Διεθνή ΜΜΕ αναφέρουν ότι ρωσικά άρματα μάχης κατευθύνονται στο Χάρκοβο

Ουκρανία: Διεθνή ΜΜΕ αναφέρουν ότι ρωσικά άρματα μάχης κατευθύνονται στο Χάρκοβο

Στην κόψη του ξυραφιού είναι η κατάσταση την Ουκρανία με τις εξελίξεις να είναι ραγδαίες, καθώς σύμφωνα με τις ουκρανικές υπηρεσίες ασφαλείας έχουν εντοπιστεί ρωσικά άρματα μάχης κοντά στο Χάρκοβο.

Παράλληλα οι πληροφορίες αναφέρουν ότι υπάρχουν κινήσεις ρωσικών δυνάμεων στο Ντόνετσκ. Όπως ανέφερε ο Λετονός πρόεδρος, ρωσικές δυνάμεις έχουν προωθηθεί σε όλη την περιφέρεια του Ντονμπάς.

Η Ουκρανία έχει τεθεί σε καθεστώς έκτακτης ανάγκης και οι πληροφορίες για την παρουσία στρατιωτικών δυνάμεων κοντά στο Χάρκοβο όπως μετέδωσε ο ΣΚΑΙ επικαλούμενο διεθνή ΜΜΕ, προκαλούν ακόμη μεγαλύτερη ανησυχία καθώς η συγκεκριμένη περιοχή απέχει κατά πολύ από τα διοικητικά όρια του Ντονμπάς. Βρίσκεται στα βορειοδυτικά της επίμαχης περιοχής.

Και όλα αυτά την ώρα που η ουκρανική βουλή ενέκρινε έκτακτο πολεμικό προϋπολογισμό. Η Ουκρανία, πάντως, βρίσκεται σε ετοιμότητα. Έχει ήδη ανακοινώσει επιστράτευση εφέδρων από 18 έως 60 ετών, ενώ η κυβέρνηση του Κιέβου ενημέρωσε τους Ουκρανούς πολίτες να εγκαταλείψουν άμεσα τη ρωσική επικράτεια και να μεταβούν σε ασφαλή σημεία στην Ουκρανία.

Από την πλευρά της η Μόσχα άρχισε να εκκενώνει την πρεσβεία της στο Κίεβο εντείνοντας την ανησυχία των Ουκρανών και της Δύσης για μια ευρεία στρατιωτική επίθεση από τη Ρωσία.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες πάντως επιμένουν ότι μέσα στις ώρες θα υπάρξει ευρείας κλίμας επίθεση σε ολόκληρη την Ουρανία από τη Ρωσία.

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις