Κόσμος

Πάβελ Ντούροφ: Η πρώτη δημόσια δήλωση μετά τη σύλληψή του στη Γαλλία: «Οι αρχές έπρεπε να απευθυνθούν στο Telegram όχι σε εμένα»

Για πρώτη φορά έκανε δημόσιες δηλώσεις ο ιδρυτής του Telegram μετά την πρόσφατη σύλληψή του. Ο Πάβελ Ντούροφ με ανάρτηση στην ίδια πλατφόρμα ανέφερε ότι οι αρχές της Γαλλίας θα έπρεπε διαμαρτυρηθούν στην εφαρμογή και όχι να τον συλλάβουν.

Ο Ρώσος επιχειρηματίας Πάβελ Ντούροφ, στα πρώτα του δημόσια σχόλια στο προφίλ του στο Telegram μετά τη σύλληψή του τον περασμένο μήνα στο Παρίσι, αρνήθηκε οποιαδήποτε υπόνοια ότι η εφαρμογή ήταν ένας «αναρχικός παράδεισος». Ο δισεκατομμυριούχος CEO συνελήφθη στην πρωτεύουσα της Γαλλίας στις 24 Αυγούστου 2024 μόλις προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο Μπουρζέ, όπου θα δειπνούσε.

Σήμερα το πρωί της Παρασκευής (06.09.2024) ο 39χρονος είπε πως η έρευνα για την εφαρμογή προκαλεί έκπληξη. Οι γαλλικές αρχές είχαν πρόσβαση σε μια ειδική γραμμή για άμεση επικοινωνία «hot line» που είχε βοηθήσει προσωπικά να δημιουργηθεί και θα μπορούσαν να είχαν επικοινωνήσει με τον εκπρόσωπο του Telegram στην Ευρωπαϊκή Ένωση οποιαδήποτε στιγμή.

«Αν μία χώρα δεν είναι ικανοποιημένη με μια διαδικτυακή υπηρεσία, η καθιερωμένη πρακτική είναι να ξεκινήσει νομικές ενέργειες εναντίον της υπηρεσίας», ανέφερε ο 39χρονος δισεκατομμυριούχος.

«Χρησιμοποιώντας νόμους από την προ smartphone εποχή για να απαγγελθούν κατηγορίες σε βάρος ενός διευθύνοντος συμβούλου για εγκλήματα που διαπράχθηκαν από τρίτα μέρη στην πλατφόρμα που διαχειρίζεται, είναι μια λανθασμένη προσέγγιση», πρόσθεσε.

Το Telegram, είπε, δεν είναι τέλειο, όμως αρνήθηκε οποιαδήποτε κατάχρηση σε σχέση με την εφαρμογή.

«Όμως οι ισχυρισμοί σε ορισμένα μέσα ενημέρωσης πως το Telegram είναι ένα είδος αναρχικού παραδείσου είναι εντελώς αναληθείς. Κατεβάζουμε εκατομμύρια επιβλαβείς αναρτήσεις και κανάλια καθημερινά», έγραψε.

Ο Πάβελ Ντούροφ, που γεννήθηκε στη Ρωσία αλλά έχει πολιτογραφηθεί Γάλλος, συνελήφθη στα τέλη του περασμένου μήνα στη Γαλλία στο πλαίσιο έρευνας για εγκλήματα που συνδέονται με παιδική πορνογραφία, λαθρεμπόριο ναρκωτικών και παράνομες συναλλαγές σε σχέση με την πλατφόρμα.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο Τραμπ συγκάλεσε το Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας για το ενδεχόμενο επέμβασης στο Ιράν – Νέες εκατέρωθεν πυραυλικές επιθέσεις Τεχεράνης και Ισραήλ
Τουλάχιστον 30 βαλλιστικούς πυραύλους κατά του Ισραήλ εκτόξευσε τη νύχτα το Ιράν - Νέα τηλεφωνική συνομιλία Τραμπ και Νετανιάχου για το ενδεχόμενο αμερικανικής στρατιωτικής επέμβασης
Ντόναλντ Τραμπ
Η πυρηνική εγκατάσταση «φρούριο» στο Φορντό στο Ιράν και το μόνο όπλο που μπορεί να την καταστρέψει
Η Φορντό, βαθιά προστατευμένη στο εσωτερικό ενός βουνού, αποτελεί έναν από τους πιο δύσκολους στόχους για οποιαδήποτε στρατιωτική επιχείρηση καταστροφής πυρηνικών υποδομών
Καπνός υψώνεται μετά από ισραηλινή επίθεση στο κτίριο του IRIB, του κρατικού ραδιοτηλεοπτικού φορέα της χώρας, στην Τεχεράνη 12