Κόσμος

Τουλάχιστον 36 νεκροί σε βομβιστική επίθεση στο Ιράκ

Τουλάχιστον 70 άνθρωποι τραυματίστηκαν, σύμφωνα με ξένα ΜΜΕ, σε μία συντονισμένη τριπλή βομβιστική επίθεση στην Βαγδάτη.

Χάος προκλήθηκε στην “καρδιά” της Βαγδάτης την Δευτέρα το μεσημέρι όταν τρεις βομβιστές αυτοκτονίας μέσα σε αυτοκίνητα επιτέθηκαν σε μεγάλα ξενοδοχεία κοντά στην “Πράσινη Ζώνη”, η οποία προστατεύεται πολύ καλά.

Η πρώτη έκρηξη σημειώθηκε στις 15.40 με στόχο το ξενοδοχείο Ishtar Sheraton που θεωρείται ορόσημο της πόλης. Λίγα λεπτά αργότερα μία δεύτερη βόμβα εξερράγη κοντα στο ξενοδοχείο Babylon, που χρησιμοποιείται και για συσκέψεις της ιρακινής κυβένησης.

Η τρίτη και τελευταία επίθεση έγινε στο ξενοδοχείο Hamra. που χρησιμοποιείται από δυτικούς δημοσιογράφους, ενώ και οι Times έχουν εκεί τα γραφεία τους.

Λίγη ώρα αργότερα ανακοινώθηκε ότι οι αρχές εκτέλεσαν τον “Χημικό Αλί”, ξάδερφο του Σαντάμ Χουσεϊν, μετά την καταδίκη του για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας και γενοκτονία. Ωστόσο καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη της συντονισμένης τριπλής επίθεσης και δεν υπάρχουν μέχρι στιγμής στοιχεία ότι τα δύο γεγονότα συνδέονται.

Να σημειωθεί ότι η επίθεση έρχεται να προστεθεί σε μία σειρά βομβιστικών επιθέσεων που σημειώνονται τον τελευταίο καιρό στην πρωτεύουσα του Ιράκ, ενόψει των βουλευτικών εκλογών τον ερχόμενο Μάρτιο.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Πέντε νεκροί και 12 τραυματίες από ρωσικούς βομβαρδισμούς σε Ποκρόφσκ και Ντονέτσκ στην Ουκρανία
Ο επικεφαλής της Περιφερειακής Κρατικής Διοίκησης του Ντόνετσκ, είπε ότι στις επιθέσεις χρησιμοποιήθηκαν drones και ότι οι ρωσικές δυνάμεις συνεχίζουν να στοχεύουν κατοικημένες περιοχές
Ουκρανία
Δύο νεκροί από τις φωτιές που μαίνονται στην Τουρκία - Μία οργάνωση ανέλαβε την ευθύνη για «δεκάδες εμπρησμούς»
Πυρκαγιές ξέσπασαν και στην Αττάλεια και σε δασικές εκτάσεις κοντά στην Κωνσταντινούπολη, οι πυροσβέστες κατάφεραν να θέσουν υπό έλεγχο πολλά από αυτά τα μέτωπα
Φωτιές στην Τουρκία