Πολιτική

Αυτό είναι το πρόσωπο που παρέλαβε τη μελέτη Τσιόδρα – Λύτρα για τις ΜΕΘ

Ο γενικός γραμματέας Δημόσιας Υγείας Παναγιώτης Πρεζεράκος ήταν ο παραλήπτης της έρευνας που έκανε ο Σωτήρης Τσιόδρας και ο Θεόδωρος Λύτρας για τη κατάσταση στα νοσοκομεία της χώρας όπως αποκαλύπτει το MEGA.

Όπως φαίνεται, σύμφωνα με το ρεπορτάζ στο κεντρικό δελτίο του MEGA, η ηγεσία του υπουργείου Υγείας, δηλαδή οι κ. Κικίλιας και Κοντοζαμάνης, αλλά και ο κ. Πλεύρης δεν είχαν λάβει γνώση της μελέτης και των αποτελεσμάτων που είχαν διατυπώσει σε αυτή οι Τσιόδρας – Λύτρας.

Την ίδια ώρα, ο Παναγιώτης Πρεζεράκος βρίσκεται σε «τροχιά» απομάκρυνσης από το υπουργείο Υγείας. Παράλληλα, από το Μέγαρο Μαξίμου δηλώνουν πως δεν υπάρχει «θέμα Τσιόδρα» στην κυβέρνηση, καθώς ο Κυριάκος Μητσοτάκης εκτιμά την προσφορά του και το έργο του μέχρι τώρα στην καταπολέμηση της πανδημίας.

Εισαγγελική έρευνα για την μελέτη

Στο “μικροσκόπιο” της μεγάλης εισαγγελικής έρευνας που διενεργείται για την κατάσταση που επικρατεί στις ΜΕΘ με την πανδημία του κορονοϊου μπαίνει και η πρόσφατη μελέτη των καθηγητών Σωτήρη Τσιόρδα και Θεόδωρου Λύτρα.

Η μελέτη των δύο καθηγητών για τη θνητότητα στις ΜΕΘ και εκτός ΜΕΘ για τους ασθενείς που νοσηλεύονται με κορονοϊό δημοσιοποιήθηκε πρόσφατα προκαλώντας πολιτικές αναταράξεις.

Πλέον, πρόκειται να ερευνηθεί και από τις εισαγγελικές αρχές καθώς εντάσσεται στην ευρύτερη προκαταρκτική εξέταση που διενεργείται από εισαγγελικό λειτουργό με στόχο τη διερεύνηση του συνόλου των καταγγελιών για τις συνθήκες στις ΜΕΘ που έχουν δει κατά καιρούς το της δημοσιότητας είτε μέσω του Τύπου , είτε μέσω συγκεκριμένης αναφοράς, όπως συνέβη πρόσφατα με τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλη Γιαννάκο.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Μαρία Καρυστιανού: Ανοιχτό το ενδεχόμενο συνεργασίας από τον Δημήτρη Νατσιό – «Μετα χαράς θα την δεχόμουν στη Νίκη»
Ο πρόεδρος του κόμματος τη χαρακτηρίζει «αξιόλογη και σοβαρή κυρία», διευκρινίζοντας ότι δεν υπήρξε καμία «βολιδοσκόπηση» πριν ανακοινώσει δικό της κόμμα
Η Μαρία Καρυστιανού
5
ΠΑΣΟΚ κατά Μαρινάκη για «Βιολάντα»: «Ας πει πως έκανε λάθος» για την παραβίαση των εργατικών νόμων
«Γιατί έσπευσε να κρίνει πριν αποφανθεί η Επιθεώρηση Εργασίας;» διερωτάται ο Κώστας Τσουκαλάς και κάνει λόγο για «ανασκευή» από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο 18 ημέρες μετά από συνέντευξή του
Κώστας Τσουκαλάς
Επιστολή Κουτσούμπα προς Κακλαμάνη, Λιβάνιο και Μενδώνη για τις φωτογραφίες των εκτελεσθέντων της Καισαριανής: Να επιστραφούν στον ελληνικό λαό
Το ΚΚΕ ζητεί νομικές ενέργειες και απόκτηση των ντοκουμέντων από τη Βουλή, με πρόταση να αποδοθούν στη συνέχεια σε φορείς μνήμης της Εθνικής Αντίστασης και να είναι προσβάσιμα στο κοινό
κομμουνιστές αντιστασιακοί οδηγούνται στο απόσπασμα
Θετικός ο Νικήτας Κακλαμάνης στην ανάκτηση των φωτογραφιών από την εκτέλεση των 200 στην Καισαριανή – «Αναμένω τις ελληνικές αρχές» λέει ο Βέλγος συλλέκτης
Ο Πρόεδρος της Βουλής, επισήμανε ότι υπάρχει διεθνής νομοθεσία όπου απαγορεύεται η εμπορία τεκμηρίων πολέμου
To μνημείο στην Καισαριανή 21