Πολιτική

Κουτσούμπας: “Σκληρά μέτρα για το λαό”

Ο Γενικός Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας τόνισε πώς σε κάθε περίπτωση αναμένει “σκληρά μέτρα σε βάρος του λαού”.

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Στο πλαίσιο του χαιρετισμού που απηύθυνε το απόγευμα στην Λαμία, στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Λαού για την συμπλήρωση 70 χρόνων από τον θάνατο του Άρη Βελουχιώτη, ο κ. Κουτσούμπας αναφέρθηκε στην επικείμενη Σύνοδο Κορυφής τη Δευτέρα, για να προειδοποιήσει πως “είτε με την επίτευξη συμφωνίας σαν αυτή των 47 σελίδων που προτείνει η κυβέρνηση, είτε με το επίσης πιθανό σταμάτημα των διαπραγματεύσεων σε λογική ρήξης με τους δανειστές και διπλού νομίσματος για την χώρα, πάλι ο λαός και η νεολαία θα πληρώσουν τα σπασμένα”.

“Τα μέτρα που θα πάρει και στη μία και στην άλλη περίπτωση η κυβέρνηση, θα είναι σκληρά για τον λαό και “χαράς ευαγγέλια” για το μεγάλο κεφάλαιο, για τους λίγους που εκμεταλλεύονται τον λαό” τόνισε ο κ. Κουτσούμπας, καθώς «και οι δύο εκδοχές έχουν φορολογικά βάρη για τα λαϊκά στρώματα, ιδιωτικοποιήσεις στρατηγικών υποδομών της χώρας, μέτρα για το ασφαλιστικό και τα εργασιακά δικαιώματα, συνολικά παραπέρα μείωση του λαϊκού εισοδήματος”.

Ο γ.γ του ΚΚΕ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι “επεκτείνει την λίστα των αντιλαϊκών μέτρων, συζητάει με τους “θεσμούς”, δηλαδή την τρόικα, για να γεφυρώσει την απόσταση ανάμεσα στο σχέδιο που παρουσίασε η ίδια και σ’ αυτό που προτείνουν οι δανειστές” την ώρα που φωνάζει πως αντιστέκεται.

Μπροστά στο άγαλμα του Άρη Βελουχιώτη, ο κ. Κουτσούμπας τόνισε τη συμβολή του στον αγώνα κατά των κατακτητών, παράλληλα με την προσήλωση και την πίστη του πρωτοκαπετάνιου του ΕΛΑΣ, στα ιδεώδη και τις θέσεις του ΚΚΕ. Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με κατάθεση στεφάνου εκ μέρους του κ. Κουτσούμπα, στο άγαλμα του Άρη Βελουχιώτη.

Στην συνέχεια ο Δημήτρης Κουτσούμπας αναχώρησε για τα Τρίκαλα όπου παραβρέθηκε σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε για την τοποθέτηση πλάκας στους φανοστάτες όπου κρεμάστηκαν τα κεφάλια του Άρη και των συντρόφων του, ενώ το Σάββατο και την Κυριακή, θα συμμετάσχει σε εκδηλώσεις προς τιμήν του Βελουχιώτη, που διοργανώνουν το ΚΚΕ και η ΠΕΑΕΑ – ΔΣΕ στην Μεσούντα και τις Μελάτες της Άρτας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Κωνσταντοπούλου για Ακρίτα: «Θα την ψηφίσουμε για αντιπρόεδρο της Βουλής, μπορεί να υπηρετήσει επάξια και σαφώς καλύτερα από άλλους»
«Είναι εξάλλου τραγικό την ημέρα που διαπράττεται άλλη μια γυναικοκτονία, η ΝΔ να επιδιώκει να αφήσει το Προεδρείο της Βουλής χωρίς καμμία γυναίκα…» γράφει η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας
Ζωή Κωνσταντοπούλου 32
Συντάξεις χηρείας: Σφοδρή επίθεση της ΕΛΑΣ στην κυβέρνηση: «Μόλις 8.552 οι ωφελούμενοι»
Στο επίκεντρο της κριτικής οι συνταξιούχοι πριν από τις 13 Μαΐου 2016, τα αναδρομικά, οι συντάξεις του πρώην ΟΓΑ και οι επικουρικές - Τι αναφέρει ο Τομέας Εργασίας της ΕΛΑΣ για τη νέα ρύθμιση
ΕΛΑΣ, κόμμα Τσίπρα 27
Ο ΣΥΡΙΖΑ από την ανασυγκρότηση στην πολιτική αντεπίθεση – ΔΕΘ, ψηφοδέλτια, συνεργασίες στην πρώτη γραμμή
Η νέα ηγεσία επιχειρεί να εκπέμψει το μήνυμα ότι, παρά τις αποχωρήσεις και την εσωκομματική αναταραχή, το κόμμα διατηρεί οργανωτικές δομές, κοινωνικές αναφορές και προγραμματικό απόθεμα
Νέοι τομεάρχες στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ