Πολιτική

Μακάριος Λαζαρίδης για σκάνδαλο στον ΟΠΕΚΑ: «Γνώριζε ο Ανδρουλάκης για τη στενή του συνεργάτιδα;»

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ συνέδεσε την υπόθεση των «μαϊμού» επιδομάτων με «πρωτοκλασάτο» στέλεχος του ΠΑΣΟΚ και κάλεσε τη Χαριλάου Τρικούπη σε «λιγότερη υποκρισία και περισσότερη αυτοκριτική»

Σφοδρά πυρά κατά του ΠΑΣΟΚ εξαπέλυσε από το βήμα της Βουλής ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, Μακάριος Λαζαρίδης, με αφορμή την υπόθεση των φερόμενων «μαϊμού» επιδομάτων στον ΟΠΕΚΑ, όπως –όπως είπε– προκύπτει από τις αποκαλύψεις της Αρχής Διαφάνειας.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας Μακάριος Λαζαρίδης αναφέρθηκε ειδικά στην εμπλοκή της Αναστασίας Χατζηδάκη, για την οποία το ΠΑΣΟΚ ανακοίνωσε αναστολή κομματικής ιδιότητας, σημειώνοντας ότι δεν πρόκειται για «απλό μέλος», αλλά για πρόσωπο που είχε διατελέσει προϊσταμένη στον ΟΠΕΚΑ και, κυρίως, γραμματέας Οργανωτικού του κόμματος από τον Νοέμβριο του 2022 έως τον Φεβρουάριο του 2025.

Επικαλούμενος τον ρόλο του γραμματέα Οργανωτικού ως «δεξιού χεριού του προέδρου», ο Μακάριος Λαζαρίδης έθεσε ευθέως το ερώτημα αν ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης γνώριζε για την υπόθεση «της στενής του συνεργάτιδας» στον ΟΠΕΚΑ. Παράλληλα, ρώτησε γιατί απομακρύνθηκε από τη συγκεκριμένη θέση τον Φεβρουάριο του 2025, ενώ –όπως ανέφερε– παρέμεινε έως σήμερα κομματικό στέλεχος, ζητώντας διευκρινίσεις για το «τι άλλαξε τότε» και «τι γνωρίζατε και τι δεν λέγατε».

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας υπογράμμισε ότι δεν παραβλέπει το τεκμήριο αθωότητας, ωστόσο υπενθύμισε δημόσια τοποθέτηση της κ. Χατζηδάκη τον Ιούνιο του 2025, όταν –όπως είπε– χαρακτήριζε «ομολογία ενοχής» παραιτήσεις κυβερνητικών στελεχών. Στο ίδιο πλαίσιο, κατηγόρησε το ΠΑΣΟΚ ότι επιμένει να παρουσιάζει την κυβέρνηση ως «κυβέρνηση των σκανδάλων», ενώ, όπως υποστήριξε, «όπου υπάρχει οσμή σκανδάλου» το τελευταίο διάστημα «όλο και κάποιο στέλεχός του εμφανίζεται στο κάδρο», παραπέμποντας στις υποθέσεις του ΟΠΕΚΕΠΕ, του προέδρου της ΓΣΕΕ Γιάννη Παναγόπουλου και, τώρα, της Αναστασίας Χατζηδάκη.

Ο Μακάριος Λαζαρίδης τόνισε δε, ότι η κυβέρνηση «δεν συγκαλύπτει», υποστηρίζοντας ότι «η Δικαιοσύνη ερευνά» και «οι θεσμοί λειτουργούν», ενώ κάλεσε το ΠΑΣΟΚ σε «λιγότερη υποκρισία και περισσότερη αυτοκριτική», κλείνοντας με την επισήμανση ότι «όταν σκάβεις τον λάκκο του άλλου, πέφτεις ο ίδιος μέσα».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Δημήτρης Κουτσούμπας: Οι 200 ήταν κομμουνιστές διαπαιδαγωγημένοι να υπηρετούν τον λαό και εκτελέστηκαν γιατί δεν αποκήρυξαν το ΚΚΕ
Ο γγ του ΚΚΕ, αναφερόμενος στις 12 φωτογραφίες που παραλίγο να πωληθούν στο eBay, μίλησε για τα «συγκλονιστικά ντοκουμέντα» των εκτελεσμένων και κατήγγειλε βανδαλισμούς από «φασιστοειδή» 
Δημήτρης Κουτσούμπας
Νικήτας Κακλαμάνης: Η Βουλή προσλαμβάνει παιδί 12μελους οικογένειας που εργάζεται για να πληρώνει το μεταπτυχιακό του
Σε ημερίδα για το δημογραφικό στο πρώην Καπνεργοστάσιο ο Πρόεδρος της Βουλής χαρακτήρισε το ζήτημα «υψίστης εθνικής σημασίας», προειδοποιώντας ότι αφορά την ίδια τη συνέχεια του ελληνικού έθνους
Νικήτας Κακλαμάνης
Βασίλης Κικίλιας για ναυάγιο στη Χίο: Η ΕΔΕ προχωρά από αυτούς που έχουν αρμοδιότητα και ευθύνη
Ο υπουργός Ναυτιλίας τονίζει ότι εξελίσσεται παράλληλα και η δικαστική διερεύνηση, δηλώνει στήριξη στο Λιμενικό και απορρίπτει λογικές «παρεμβάσεων» και «ανοιχτών συνόρων»
Βασίλης Κικίλιας
Θάνος Πλεύρης: Συνεργασία με τέσσερις χώρες για κέντρα επιστροφής μεταναστών εκτός ΕΕ
Ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής ανέφερε ότι η Ελλάδα συντονίζεται με Γερμανία, Ολλανδία, Αυστρία και Δανία, με στόχο την ενίσχυση των επιστροφών απορριφθέντων αιτούντων άσυλο
Θάνος Πλεύρης
Αλεξάνδρα Σδούκου για υπόθεση ΟΠΕΚΑ: Αυτές τις αποκριές το ΠΑΣΟΚ ντύνει τις υποθέσεις των στελεχών του «γαλάζια σκάνδαλα»
Η εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας μιλά για μηδενική ανοχή στη διαφθορά και αφήνει αιχμές για «έλλειψη αυτοκριτικής» στη Χαριλάου Τρικούπη
Αλεξάνδρα Σδούκου
ΣΥΡΙΖΑ κατά Γεωργιάδη για την on air κόντρα με Παπαχλιμίντζο: Αυταρχισμός και αλαζονεία από τους υπουργούς της ΝΔ απλά και μόνο στο άκουσμα ερωτήσεων
Η Κουμουνδούρου μιλά για «συστηματικό εκφοβισμό» του Τύπου και συνδέει το επεισόδιο με πρόσφατη αντιπαράθεση Μαρινάκη με τον δημοσιογράφο Χρήστο Αβραμίδη
Ο Άδωνις Γεωργιάδης στη Βουλή
Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης ανακοίνωσε τη δημιουργία 8 νέων φυλακών σε Ασπρόπυργο, Θεσπρωτία, Γιάννενα, Αρκαδία και Δ. Μακεδονία
«Ετοιμάζουμε και άλλα καταστήματα στους Φιλιάτες Θεσπρωτίας, στα Γιάννενα, στη Μεγαλόπολη και επίσης στη Δυτική Μακεδονία. Αυτά όλα τρέχουν πολύ γρήγορα»
Φυλακές 16