Πολιτική

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην Άγκυρα: Live η συνάντησή του με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν

Η συνάντηση Μητσοτάκη - Ερντογάν θα πραγματοποιηθεί στις 15:15. Θα ακολουθήσουν οι δηλώσεις των δύο ηγετών και η συνεδρίαση του Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας Ελλάδας - Τουρκίας

Στην Άγκυρα έφτασε στις 14:20 (ώρα Ελλάδας) το μεσημέρι της Τετάρτης (11.2.26) ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης προκειμένου να συναντηθεί με τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, με στόχο τη διατήρηση και ενίσχυση των ανοικτών διαύλων επικοινωνίας και την εδραίωση μιας λειτουργικής σχέσης των δύο χωρών. Η συνάντηση των δύο ανδρών θα πραγματοποιηθεί στις 15:15. Στη συνέχεια θα συνεδριάσει το Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας Ελλάδας – Τουρκίας και θα ακολουθήσουν στις 17:00 οι δηλώσεις Μητσοτάκη – Ερντογάν. Κατόπιν, ο Τούρκος πρόεδρος θα παραθέσει δείπνο προς τιμήν του Έλληνα πρωθυπουργού, στο οποίο θα παραστεί και ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος. Λεπτό προς λεπτό όλες οι εξελίξεις.

14:29 | 11.02.2026
14:43 | 11.02.2026
Πλάνα από την άφιξη της ελληνικής αποστολής στην Άγκυρα
14:31 | 11.02.2026
14:21 | 11.02.2026

H αυτοκινητοπομπή με τον Κυριάκο Μητσοτάκη ξεκίνησε για το Λευκό Παλάτι της Άγκυρας.

14:20 | 11.02.2026

Τον Κυριάκο Μητσοτάκη συνοδεύει ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης. Οι υπόλοιποι υπουργοί αφίχθηκαν στην Άγκυρα με άλλη πτήση.

14:19 | 11.02.2026

Τον Κυριάκο Μητσοτάκη υποδέχτηκε ο Τούρκος υπουργός Τουρισμού ενώ έγινε απόδοση τιμών από άγημα του τουρκικού στρατού.

14:16 | 11.02.2026

Στις 14:20 ο Κυριάκος Μητσοτάκης προσγειώθηκε στην Άγκυρα.

14:06 | 11.02.2026
Ερντογάν: Θέλουμε ειρήνη και ασφάλεια για εμάς, τους γείτονές μας και όλες τις αδελφές χώρες
13:59 | 11.02.2026
Εμπρηστικές δηλώσεις στο παρά πέντε της συνάντησης

Ένα εικοσιτετράωρο πριν από το τετ α τετ των δύο ηγετών, η Άγκυρα επιχείρησε να «δυναμιτίσει» το κλίμα, με τον υπουργό Εξωτερικών Χακάν Φιντάν να εξαπολύει επίθεση στον Νίκο Δένδια, υποστηρίζοντας ότι εμποδίζει την ανάπτυξη των ελληνοτουρκικών σχέσεων και επιχειρώντας να αναδείξει χάσμα στις σχέσεις του Έλληνα υπουργό Εθνικής Άμυνας με τον πρωθυπουργό και τον υπουργό Εξωτερικών, Γιώργο Γεραπετρίτη.

Παράλληλα, η Άγκυρα, δια του Εκπροσώπου του κυβερνώντος AKP, Ομέρ Τσελίκ, έβαλε στο «τραπέζι» και αναθεωρητικές διεκδικήσεις, όπως την αποστρατικοποίηση ελληνικών νησιών.

Ομέρ Τσελίκ
Προκλητικός Τσελίκ μιλά για αποστρατικοποίηση νησιών του Αιγαίου και αφήνει αιχμές για Δένδια
Παράλληλα κατηγόρησε την Ελλάδα ότι επιχειρεί να μετατρέψει τα προβλήματά της σε προβλήματα της ΕΕ
13:51 | 11.02.2026

Όπως αναφέρουν κυβερνητικές πηγές, παρόλο που δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή σύγκλιση για την εκκίνηση της συζήτησης για τη διευθέτηση της μοναδικής διαφοράς Ελλάδας - Τουρκίας, που μπορεί να αχθεί ενώπιον διεθνούς δικαιοδοσίας, δηλαδή της οριοθέτησης υφαλοκρηπίδας και ΑΟΖ στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο, η Αθήνα προσβλέπει σε μια εποικοδομητική συζήτηση και στη διατήρηση του κλίματος ηρεμίας στις διμερείς σχέσεις.

Εξάλλου, τονίζουν οι ίδιες πηγές, το κλίμα αυτό έχει οδηγήσει σε σημαντικά κεκτημένα τα τελευταία δυόμισι χρόνια, όπως:

- Τη μείωση της παραβατικότητας στον αέρα.

- ⁠Την καλύτερη συνεργασία με την Τουρκία στο Μεταναστευτικό και τη συνολική μείωση των ροών.

- ⁠Τη διευκόλυνση της χορήγησης βίζας σύντομης διάρκειας για τους Τούρκους πολίτες και τις οικογένειές τους σε 12 νησιά του Αιγαίου.

- Την εμβάθυνση του διμερούς εμπορίου.

13:43 | 11.02.2026
Προετοιμασμένη για όλα τα ενδεχόμενα η Αθήνα

Όπως τονίζει στο ρεπορτάζ της για το newsit.gr η Ευαγγελία Τσικρίκα, η ελληνική αποστολή έχει προετοιμαστεί για όλα τα ενδεχόμενα. Είναι έτοιμη να απαντήσει σε οτιδήποτε τεθεί από την τουρκική πλευρά, διαβεβαιώνουν αρμόδιες πηγές της κυβέρνησης, τονίζοντας ότι η Ελλάδα επιδιώκει σχέσεις καλής γειτονίας αλλά «σε θέματα εθνικού συμφέροντος δεν υπάρχει περιθώριο για καμία συζήτηση».

Κυριάκος Μητσοτάκης και Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν
Στο «Λευκό Παλάτι» του Ερντογάν ο Μητσοτάκης: Οι «κόκκινες γραμμές» της Αθήνας και οι επιδιώξεις των δύο ηγετών
Ο Τούρκος πρόεδρος θα παραθέσει δείπνο προς τιμήν του πρωθυπουργού και της ελληνικής αντιπροσωπείας, στο οποίο σύμφωνα με πληροφορίες έχει προσκληθεί και ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος
13:42 | 11.02.2026
Δείτε live εικόνα από την ΕΡΤ

13:39 | 11.02.2026
13:38 | 11.02.2026
Οι υπουργοί που συνοδεύουν τον Κυριάκο Μητσοτάκη στην Άγκυρα

Οι υπουργοί που συνοδεύουν τον πρωθυπουργό είναι: Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης, Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κυριάκος Πιερρακάκης, Ανάπτυξης Τάκης Θεοδωρικάκος, Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Δήμας, Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού Σοφία Ζαχαράκη, Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Γιάννης Κεφαλογιάννης, Μετανάστευσης και Ασύλου Θάνος Πλεύρης, Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη και ο υφυπουργός Εξωτερικών Χάρης Θεοχάρης.

13:34 | 11.02.2026

Στη συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν πριν από την έναρξη της 6ης Συνόδου του Ανωτάτου Συμβουλίου Συνεργασίας, θα συμμετάσχουν οι υπουργοί Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης και Χακάν Φιντάν και οι διπλωματικοί σύμβουλοι των δύο ηγετών, ο πρέσβης Μίλτον Νικολαΐδης και ο Ακίφ Τσαγατάι Κιλίτς.

13:28 | 11.02.2026
Το πρόγραμμα της συνάντησης

Η συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν θα πραγματοποιηθεί στις 15:15 (ώρα Ελλάδας). 

Στη συνέχεια θα συνεδριάσει το Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας.

Στις 17:00, ώρα Ελλάδας, οι δύο ηγέτες θα κάνουν δηλώσεις στον Τύπο.

Θα ακολουθήσει δείπνο που παραθέτει ο Πρόεδρος της Τουρκίας προς τιμήν του Πρωθυπουργού και της ελληνικής αντιπροσωπείας.

13:25 | 11.02.2026
Λεπτό προς λεπτό η συνάντηση Μητσοτάκη - Ερντογάν

Καλησπέρα σας από το newsit.gr. Μαζί θα παρακολουθήσουμε την επίσκεψη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην Άγκυρα και τη συνάντησή του με τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στο πλαίσιο της 6ης Συνόδου του Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας Ελλάδας - Τουρκίας.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Γιάννης Παναγόπουλος: Συνέντευξη Τύπου θα δώσει την Πέμπτη ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ μετά τις αποκαλύψεις για υπεξαίρεση κονδυλίων
Σε ανακοίνωσή του, έχει ήδη απορρίψει ως «αβάσιμες» τις κατηγορίες, καταγγέλλοντας ότι επί ημέρες δημοσιεύματα τον «δικάζουν και τον καταδικάζουν» με βάση «διακινούμενο non-paper άγνωστου συντάκτη»
Γιάννης Παναγόπουλος
Αντώνης Ψαρόπουλος: Πάνω από 2 χρόνια θα τραβήξει η δίκη των Τεμπών, θα γίνουν και φέτος συγκεντρώσεις
«Υπάρχουν αντικρουόμενα αποδεικτικά στοιχεία», είπε, κληθείς να σχολιάσει την ανάρτηση του Νίκου Πλακιά ότι η εμπορική αμαξοστοιχία δεν κουβαλούσε παράνομο φορτίο
Ο δικηγόρος και πρώην σύζυγος της Μαρίας Καρυστιανού, Αντώνης Ψαρόπουλος
Η πρώτη αντίδραση της Ζωής Κωνσταντοπούλου μετά την παραίτηση της Έλενας Καραγεωργοπούλου: «Η αγάπη στο τέλος θα νικήσει»
Παρά την ανησυχία που επικρατεί εντός της Πλεύσης Ελευθερίας η οποία έχει μείνει με το ελάχιστο όριο βουλευτών, η Ζωή Κωνσταντοπούλου έδωσε το μήνυμα πως ο αγώνας συνεχίζεται
Η Έλενα Καραγεωργοπούλου με την Ζωή Κωνσταντοπούλου 13