Πολιτική

Συνομιλία Μητσοτάκη και Κεφαλογιάννη μετά το Υπουργικό, με φόντο τις αντιδράσεις για τη συνεπιμέλεια

Η συνεδρίαση, το μεσημέρι της Δευτέρας (26.01.2026), διήρκεσε περίπου τέσσερις ώρες

Ολιγόλεπτη συνομιλία είχαν ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, και η υπουργός Τουρισμού,  Όλγα Κεφαλογιάννη, μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης του Υπουργικού Συμβουλίου στο Μέγαρο Μαξίμου, το μεσημέρι της Δευτέρας (26.01.2026).

Η συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, η οποία διήρκεσε περίπου τέσσερις ώρες, πραγματοποιήθηκε υπό την προεδρία του πρωθυπουργού. Πολλοί εκτιμούν ότι η συνομιλία που είχαν Κυριάκος Μητσοτάκης και Όλγα Κεφαλογιάννη αφορούσε το ζήτημα που προέκυψε από τη ρύθμιση για τη συνεπιμέλεια, της οποίας έκανε χρήση η υπουργός Τουρισμού.

Υπενθυμίζεται ότι η διάταξη για την επιμέλεια ανήλικων τέκνων που ενσωματώθηκε σε νομοσχέδιο για τον ΟΠΕΚΕΠΕ, το οποίο ψηφίστηκε τον περασμένο Δεκέμβριο από τη Βουλή, προκάλεσε σφοδρές αντιδράσεις. Η ρύθμιση χαρακτηρίζεται από την αντιπολίτευση «φωτογραφική», καθώς εφαρμόστηκε από την υπουργό Τουρισμού, Όλγα Κεφαλογιάννη, στην υπόθεση επιμέλειας των παιδιών που έχει αποκτήσει με τον Μίνωα Μάτσα, με την ίδια να απαντά ότι άσκησε δικαίωμα που προβλέπεται από τον νόμο και ισχύει για κάθε πολίτη. Σε ανάρτησή της, η υπουργός Τουρισμού επιβεβαίωσε ότι έκανε χρήση της σχετικής ρύθμισης, καθώς αντιμετωπίζει «μια ιδιαίτερα δύσκολη πραγματικότητα». «Ως μητέρα, αλλά και ως μέλος της κυβέρνησης, πιστεύω ότι δεν έχω λιγότερα δικαιώματα από οποιονδήποτε πολίτη», αναφέρει επίσης. 

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Γεωργιάδης: Ο Ανδρουλάκης αφήνει χυδαία υπονοούμενα για τους δικαστές, για να δείτε πώς πέφτουν οι μάσκες
Ο υπουργός Υγείας θύμισε ότι με νόμο της κυβέρνησης Μητσοτάκη από το 2024, οι ίδιοι οι δικαστές και οι εισαγγελείς σε Ολομέλεια ψηφίζουν σε μυστική διαδικασία ποιον επιθυμούν να προαχθεί στο αξίωμα
Άδωνις Γεωργιάδης 5
Μαρινάκης κατά Ανδρουλάκη για υποκλοπές και Εξεταστική Επιτροπή: «Επικίνδυνος είναι αυτός που αμφισβητεί τη Δικαιοσύνη»
Η απάντηση της κυβέρνησης στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ μετά τις αιχμές κατά του Αρείου Πάγου και την προαναγγελία κοινοβουλευτικής πρωτοβουλίας για την υπόθεση.
Παύλος Μαρινάκης
Διπλωματικές πηγές για επίσκεψη Γεραπετρίτη στη Λιβύη: Στο τραπέζι θαλάσσιες ζώνες, μεταναστευτικό και επενδύσεις
Ο υπουργός Εξωτερικών είχε επαφές στην Τρίπολη με τη λιβυκή ηγεσία – Συμφωνήθηκε νέος γύρος τεχνικών συνομιλιών για την οριοθέτηση ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδας
Επίσκεψη Γεραπετρίτη στη Λιβύη