Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ: Καταγγελίες για εκβιαστικές πρακτικές εις βάρος εργαζομένων της Τράπεζας Πειραιώς

Σε καταγγελίες για εκβιαστικές πρακτικές εις βάρος εργαζομένων της Τράπεζας Πειραιώς, προκειμένου να μεταβούν σε εταιρία διαχείρισης κόκκινων δανείων, αναφέρονται σε κοινή τους δήλωση η Έφη Αχτσιόγλου, τομεάρχης Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, τομεάρχης Οικονομικών και ο Γιώργος Τσίπρας, αναπληρωτής τομεάρχη Oικονομίας του ΣΥΡΙΖΑ.

“Το τελευταίο διάστημα υπάρχει έντονη ανησυχία σε εκατοντάδες εργαζόμενους της Τράπεζας Πειραιώς, οι οποίοι- σύμφωνα με καταγγελίες σωματείων τους -δέχονται πιέσεις να μεταβούν σε εταιρεία διαχείρισης κόκκινων δανείων, υπό την απειλή της απόλυσής τους”, σημειώνουν.

“Και τούτο ενώ λίγο καιρό πριν είχε υπογραφεί συμφωνία ανάμεσα στην Τράπεζα Πειραιώς και τους εκπροσώπους των εργαζομένων ότι η μετάβαση αυτή θα γινόταν μόνο εθελοντικά.”

“Οι καταγγελίες για εκβιαστικές πρακτικές εις βάρος εκατοντάδων εργαζομένων είναι ιδιαιτέρως σοβαρές και απαιτούν τον άμεσο έλεγχό τους από την πλευρά του υπουργείου Εργασίας και του Σ.ΕΠ.Ε. Είναι προφανές ότι οι πολιτικές υποβάθμισης εργασιακών δικαιωμάτων και αδρανοποίησης του Σ.ΕΠ.Ε. μπορούν να ενισχύουν τέτοια φαινόμενα,” προσθέτουν τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

“Από την πλευρά μας θα εξαντλήσουμε όλα τα μέσα για την προστασία των εργαζομένων και των θέσεων εργασίας στην Τράπεζα Πειραιώς,” καταλήγουν.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Σκληρή σύγκρουση στη Βουλή για υποκλοπές και Δικαιοσύνη: «Φύγετε, η χώρα δεν αντέχει άλλο» – «Δεν θα στήσουμε ΠΑΣΟΚοδικεία ή ΣΥΡΙΖΟδικεία»
Στη Βουλή μεταφέρθηκε σήμερα (28.04.2026) η πολιτική σύγκρουση για την υπόθεση των υποκλοπών, στον απόηχο της διάταξης του εισαγγελέα του...
Βουλή, Ολομέλεια
Χατζηδάκης για υποκλοπές: «Δεν μπορεί να υπάρχει α λα καρτ απόδοση της Δικαιοσύνης»
«Προφανώς ενδιαφέρομαι να μάθω ποιος έδωσε την εντολή παρακολούθησής μου», είπε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, τονίζοντας ότι η υπόθεση παραμένει ανοιχτή αν υπάρξουν νέα στοιχεία
Κωστής Χατζηδάκης
Τσουκαλάς για υποκλοπές και Εξεταστική: «Θα καλέσουμε Γεωργιάδη, Χατζηδάκη, Δένδια και μια σειρά στόχων παρακολούθησης»
Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ άσκησε κριτική στην απόφαση του Αρείου Πάγου και κάλεσε τα πολιτικά πρόσωπα που παρακολουθήθηκαν να κινηθούν δικαστικά
Κώστας Τσουκαλάς, ΠΑΣΟΚ