Τρίτη, 16 Απρ.
22oC Αθήνα

Φώτα 2018: Άγριο ξύλο, ζαβολιές και πολλά ευτράπελα! [vids, pics]

Φώτα

– Με κάθε επισημότητα γιορτάστηκαν και φέτος τα Φώτα, χωρίς ωστόσο να λείπουν μερικές… αναποδιές
– Εικόνες ντροπής στο Κιάτο με άνδρες να παίζουν… μπουνιές για τον Σταυρό!
– Παπάς… τρόλαρε τους μόλις πέντε (!) κολυμβητές που βούτηξαν στον Αχέροντα, γυρνώντας τους πίσω τρεις φορές! Λάθος… συναγερμός στη Θεσσαλονίκη!
– Offside κι ένας κολυμβητής στη Ναύπακτο με τον ιερέα να καταλογίζει την… παράβαση!
– Αγιασμός των υδάτων του… συντριβανιού στο Ναύπλιο, “πρωτάρης” νικητής στη Λάρισα και… Μανταλένα στον Πλατανιά Χανίων!
– Στην Καλαμάτα, το περιστέρι δεν… πέταξε γιατί ήταν νεκρό!
– Όλα τα ευτράπελα από τους εορτασμούς των Θεοφανείων με βίντεο και φωτογραφίες

Οι φετινοί εορτασμοί για τα Φώτα ήταν όπως κάθε χρόνο γεμάτοι κατάνυξη, πίστη και συγκίνηση. Ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, γιόρτασε τα Θεοφάνεια στην Κάλυμνο, εξαγγέλωντας μάλιστα μέτρα ανακούφισης για τους κατοίκους, ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, βρέθηκε στην Τήνο, ενώ ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπυλος, έδωσε το παρών στον Πειραιά.

Κι αν -όπως προναφέραμε- τα Φώτα γιορτάστηκαν με κάθε λαμπρότητα κι επισημότητα, υπήρξαν και κάποιες… εξαιρέσεις. Αλλά και κάποια αξιοπερίεργα περιστατικά!

Ας δούμε τα… φετινά ευτράπελα στον εορτασμό των Φώτων.

Φώτα 2018: Ξύλο για τον Σταυρό στο Κιάτο!

Κακός χαμός στο Κιάτο, όπου οι κολυμβητές πλακώθηκαν για τον Σταυρό… Ο Ιερέας έριξε στο νερό τον σταυρό, αλλά ουδείς μπορούσε να φανταστεί τι θα ακολουθούσε.

Ένας άντρας πήρε από έναν άλλο κολυμβητή τον σταυρό και τότε έγινε το «έλα να δεις».

Η «σύρραξη» γενικεύτηκε, και έπεσαν μπουνιές και κλωτσιές. Μάλιστα χρειάστηκε και επέμβαση των αστυνομικών και λιμενικών για να ηρεμήσουν τα πνεύματα.

Δείτε το βίντεο και της φωτογραφίες της ντροπής από το Κιάτο

False alarm στη Θεσσαλονίκη

Κάποιοι από τους κολυμβητές που ήταν σε… αυξημένη ετοιμότητα βούτηξαν νομίζοντας ότι ήταν ο Σταυρός. Αλλά δεν ήταν…

https://youtu.be/wDDDJrJY_1k

Στον… μυθικό Αχέροντα βούτηξαν τρεις φορές για τα Φώτα!

Ποταμός θρύλων και δοξασιών ο Αχέροντας. Με νερά μυθικά, μυστηριακά, που τα ακολουθούν οι πιο ένδοξες αναφορές για τον διάπλου προς τον άλλο κόσμο. Και προφανώς είναι το πιο κατάλληλο μέρος στον πλανήτη για τον αγιασμό των υδάτων με αφορμή τα Θεοφάνεια, που πραγματοποιήθηκε το πρωί του Σαββάτου, παρουσία πλήθους πιστών και εκπρόσωπων των τοπικών αρχών.

Click4more: Θεοφάνια 2018: Αγιασμός των υδάτων στα Σπήλαια του Διρού! Εντυπωσιακές εικόνες [vid]

Στα παγωμένα νερά του Αχέροντα, έπεσαν 5 τολμηροί πιστοί, ενώ μια μικρή ασυνεννοησία με τον ιερέα, είχε ως αποτέλεσμα ένα απρόοπτο με τους νεαρούς να βουτούν 3 φορές, αφού βιάστηκαν και δεν ακολούθησαν το ιεροτελεστικό που προβλέπει να βουτήξουν στην τρίτη φορά που ο ιερέας θα ρίξει τον σταυρό, με αποτελέσματα ο τελευταίος να τους γυρίζει πίσω.

Σε πολλούς, πάντως, φάνηκε πως ο ιερέας είχε και μια διάθεση… τρολαρίσματος ή απλώς ήθελε να δώσει την ευκαιρία σε περισσότερους να πιάσουν τον Σταυρό!

Όπως και να έχει, όπως αναφέρει το paramythia-online.gr οι τολμηροί πιστοί, πήραν την ευλογία των Θεοφανείων και ανανέωσαν το ραντεβού τους για του χρόνου. Είχε προηγηθεί θεία λειτουργία στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Γλυκή. Δείτε στο βίντεο που ακλουθεί, τι συνέβη το πρωί του Σαββάτου στον Αχέροντα.

Δείτε τις εντυπωσιακές εικόνες

Το νεκρό περιστέρι

Θα ήταν για γέλια αν δεν ήταν για κλάματα. Ο εορτασμός των Θεοφανίων στην Καλαμάτα σημαδεύτηκε από ένα απίστευτο και κωμικοτραγικό περιστατικό…

Το περιστέρι που κρατούσε στα χέρια του ο δήμαρχος πέθανε πριν απελευθερωθεί. Και μοιραία όταν το… «απελευθέρωσε», έπεσε στη θάλασσα.

Δείτε το στιγμιότυπο

Φώτα 2018: Τον Σταυρό τον έπιασε… η Μανταλένα

Σκηνές που θύμισαν την ταινία Μανταλένα, χωρίς φυσικά το… σπρώξιμο του ιερέα, εκτυλίχθηκαν στον δήμο Πλατανιά στα Χανιά.

Εκεί, κατά την διάρκεια της ρίψης του Σταυρού στο λιμανάκι του Πλατανιά, ένα θαρραλέο κορίτσι, η Μαρία Βαρουξάκη, τόλμησε να πέσει στα παγωμένα νερά και να πιάσει τον Σταυρό, κερδίζοντας δίκαια το χειροκρότημα όλων.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο ιερέας πέταξε τον Σταυρό χωρίς σκοινί και η Μαρία ήταν αυτή που έσπευσε να τον πιάσει, πέφτοντας στη θάλασσα με τα ρούχα.

Τον εορτασμό των Θεοφανείων τίμησαν με την παρουσία τους ο δήμαρχος Γιάννης Μαλανδράκης, δεκάδες κάτοικοι του Πλατανιά με πολλά μικρά παιδιά, όπως και αρκετοί επισκέπτες.

Δείτε τις εικόνες

Φώτα

Ο κολυμβητής ήταν… offside στη Ναύπακτο!

Την ίδια ώρα, κλήρος και λαός συγκεντρώθηκαν στο γραφικό λιμάνι της πόλης της Ναυπάκτου για τη ρίψη του Τιμίου Σταυρού και τον καθαγιασμό των υδάτων.

Φώτα

Οι καιρικές συνθήκες ήταν ιδανικές μεσούσης του χειμωνα, ενώ αρκετοί ήταν οι εθελοντές κολυμβητές που έπεσαν στη θάλασσα προκειμένου να πιάσουν τον Σταυρό προς ευλογία.

Click4more: Με λαμπρότητα, καλό καιρό και Γκλέτσο τα Θεοφάνια στη Στυλίδα [pics, vid]

Ωστόσο την παράσταση έκλεψε ένας μοναχικός κολυμβητής που είχε λάβει θέση σε εξέδρα του λιμανιού που ήταν πολύ πιο κοντά στο σημείο ρίψης του Σταυρού, από την εξέδρα που είχε λάβει θέση το σύνολο των υπολοίπων κολυμβητών που θα έπεφταν στη θάλασσα.

Ο Μητροπολίτης τον προέτρεψε να κατευθυνθεί προς τους υπόλοιπους κάτι που ο νεαρός δεν έπραξε με αποτέλεσμα να κολυμπήσει πρώτος στον Σταύρο.

Όπως ήταν φυσικό,η προσπάθειά του κρίθηκε άκυρη, με τον Σεβασμιωτατο να επιχειρεί να αποκαταστήσει την τάξη την οποία θα έπρεπε να είχαν επιβάλλει νωρίτερα οι αρχές. Ωστόσο,στο τέλος την πατρική του ευχή και τις ευλογίες του,έλαβαν όλοι ανεξαιρέτως οι κολυμβητές…

Δείτε τις εικόνες του… εκτεθειμένου κολυμβητή

Πρώτη και… τυχερή για βιβλιοπώλη στη Λάρισα!

Από νωρίς το πρωί στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Αχιλλίου στη Λάρισα τελέστηκε πανηγυρική Θεία Λειτουργία παρουσία των πολιτικών και στρατιωτικών αρχών του τόπου, χοροστατούντος του Μητροπολίτη κ. Ιγνατίου.

Click4more: Πάνω από 50 τολμηροί βούτηξαν για τον Σταυρό στην Πάτρα! [pics, vids]

Αργότερα η πομπή μετακινήθηκε στην πεζογέφυρα του Αλκαζάρ, εκεί όπου ο τίμος σταυρός έπεσε στα παγωμένα νερά του Πηνειού ποταμού και μαζί μ’ αυτόν τέσσερις τολμηροί Λαρισαίοι.

Σε αντίθεση με άλλες χρονιές, φέτος τον σταυρό έπιασε πρώτος, όχι ένας κολυμβητής, αλλά ένας μεσήλικας Λαρισαίος βιβλιοπώλης, ο κ. Δημήτρης Κούκος που διαμένει στον Άγιο Αθανάσιο και διατηρεί κατάστημα στην Ηρώων Πολυτεχνείου.

Με τη χαρά να ξεχειλίζει στην έκφραση του προσώπου του κι αφού έλαβε την ευλογία του Μητροπολίτη, εξήγησε στις δηλώσεις του πως «Πρώτη φορά έπεσα. Το είχα δέκα χρόνια στο μυαλό μου, δεν έπεσαν τα παιδιά μου κι αποφάσισα να πέσω εγώ. Ήρθε το πλήρωμα του χρόνου. Εύχομαι Θεία φώτιση και υγεία».

Δείτε το βίντεο από τι στιγμή που ο Λαρισαίος βιβλιοπώλης παραδίδει το σταυρό και παίρνει την ευχή από το Μητροπολίτη

Φώτα και Αγιασμός των υδάτων… του συντριβανιού στο Ναύπλιο!

Με θρησκευτική λαμπρότητα εορτάστηκε και φέτος η εορτή των Θεοφανίων στα Πυργιώτικα του Δήμου Ναυπλιέων στην Αργολίδα το Σάββατο 6 Ιανουαρίου 2108.

Click4more: Αστυνομικοί έπιασαν τον Σταυρό σε Θεσσαλονίκη και Βόλο [pics, vids]

Την τελετή του καθαγιασμού των υδάτων τέλεσε ο Ιερέας π. Κωνσταντίνος Ξανθόπουλος.

Το χαρακτηριστικό του εορτασμού είναι η συμμετοχή των μικρών παιδιών στην τελετή και την πομπή που ακολουθεί για τον αγιασμό των υδάτων στο συντριβάνι της κεντρικής πλατείας του χωριού.

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες από το σημείο

ΦώταΦώτα

Στην Πειραϊκή… κοσμοσυρροή, στον Άλιμο… χταπόδια!

Εντυπωσιακές ήταν οι εικόνες από την Πειραϊκή, όπου μαζεύτηκε πλήθος κόσμου για τον αγιασμό των υδάτων.

Ακόμα πιο εντυπωσιακές, όμως εκείνες από τον Άλιμο, όπου πολλοί θέλησαν να συνδυάσουν την καλή μέρα με ένα μπανάκι (πάει την… ξεχάσαμε την πετρελαιοκηλίδα). Και όχι μόνο βούτηξαν πριν από τον αγιασμό των υδάτων, αλλά ένας “έβγαλε” και… χταπόδι!

Δείτε τις φωτογραφίες από το πρακτορείο Eurokinissi   

Στον Πειραιά, πάλι, το περιστέρι είχε τα δικά του σχέδια….

Φωτογραφία Eurokinissi
Φωτογραφία Eurokinissi
Φωτογραφία Eurokinissi

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις