Κόσμος

Προκαλεί ο υπαρχηγός της Μέρκελ: “Σας σώσαμε από τα ερείπια” (ΒΙΝΤΕΟ)

Προκλήσεις από την Γερμανία, λίγες ημέρες πριν το κρίσιμο Eurogroup της ερχόμενης Τετάρτης, με τον πρόεδρο της Κ.Ο. του κόμματος της Άγγελα Μέρκελ να αναφέρει πως πρέπει η ελληνική κυβέρνηση να σταματήσει να στρέφει την μία χώρα της Ευρωζώνης κατά της άλλης.

Δεν είναι απλά ένα σημαντικό στέλεχος του Χριστιανοδημοκρατικού κόμματος. Ο Φόλκερ Κάουντερ αποτελεί το νούμερο 2 του κόμματος της γερμανίδας Καγκελαρίου, Άγγελα Μάρκελ και μάλιστα είναι και πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας.

Όπως ανέφερε το mega, σε δηλώσεις του στο Spiegel, υποστηρίζει τα εξής: “Οι Έλληνες έχουν προσβάλει την Καγκελάριοκαι την χώρα μας στο παρελθόν. Πρέπει τώρα να το πω καθαρά. Η Γερμανία έσωσε τους Έλληνες μέσα από τα ερείπια. Είναι καιρός η ελληνική κυβέρνηση στο σύνολό της να σταματήσει αυτές τις πρακτικές και να μην προσπαθεί να στρέψει την μία χώρα της Ευρωζώνης κατά της άλλης… Η πρότασή μας παραμένει. Πάρτε επιτέλους φόρους από τους πλούσιους”.

Η στιγμή βεβαίως των δηλώσεων αυτών δεν είναι καθόλου τυχαία, αφού τις τελευταίες ημέρες η Γερμανία δείχνει να τηρεί μία άκαμπτη στάση σε σχέση με τις διαπραγματεύσεις για το ελληνικό χρέος, ενώ ακόμη την Τετάρτη θα διεξαχθεί το μεγίστης κρισιμότητας, έκακτο Eurogroup.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Κολομβία: Συνετρίβη αεροσκάφος της Πολεμικής Αεροπορίας – Μετέφερε δεκάδες στρατιώτες
Ο υπουργός Άμυνας της Κολομβίας, Πέδρο Σάντσεζ, δήλωσε ότι το αεροσκάφος υπέστη «ένα τραγικό ατύχημα κατά την απογείωσή του από το Πουέρτο Λεγκίζαμο, ενώ μετέφερε στρατιώτες των δυνάμεων ασφαλείας μας»
Κολομβία
Νετανιάχου σε Τραμπ: Θα συνεχίζουμε να χτυπάμε Ιράν και Λίβανο – «Έχουν τοποθετηθεί τουλάχιστον 10 νάρκες στο Στενό του Ορμούζ» λέει το CBS – Νέα επίθεση στη Βηρυτό
Το Axios «βλέπει» συνάντηση ΗΠΑ και Ιράν, στο Ισλαμαμπάντ, μέσα στην εβδομάδα. Ο Αμερικανός πρόεδρος ξεκαθαρίσει ότι αν δεν επιτευχθεί συμφωνία, οι ΗΠΑ θα «συνεχίσουν να βομβαρδίζουν με όλη τους τη δύναμη»
Ντόναλντ Τραμπ
14