Αθλητικά

Περπέρογλου: Έχουμε υποχρέωση να προκριθούμε στους “8”

Οι διεθνείς δείχνουν ότι αντιλαμβάνονται καλύτερα από τον καθέναν τα λάθη που έκαναν στα δύο τελευταία ματς και ο Στράτος Περπέρογλου δηλώνει ότι η Ελλάδα πρέπει να προκριθεί στους "8" του Ευρωμπάσκετ χωρίς να έχει σημασία η θέση που θα πάρει.

Ο Στράτος Περπέρογλου μέσα από το blog της επίσημης ιστοσελίδας της Ευρωλίγκας αναφέρθηκε στις δύο τελευταίες ήττες της Εθνικής και στα τρία ματς που έχει μπροστά του το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα.

“Δεν τελειώσαμε τον πρώτο γύρο του Ευρωμπάσκετ 2013 με τον τρόπο που θέλαμε. Οι δύο ήττες από Ιταλία και Φινλανδία μας πλήγωσαν πραγματικά. Τώρα έχουμε μόνο 2 βαθμούς που παίρνουμε μαζί μας στο δεύτερο γύρο στη Λιουμπλιάνα. Με την πλάτη στον τοίχο, τώρα πρέπει να πάμε εκεί και να βρούμε τις νίκες που θα μας βοηθήσουν να προκριθούμε στους προημιτελικούς. Έχουμε τρεις μέρες για να ξεκουραστούμε και να προετοιμαστούμε και να δούμε τι κάναμε λάθος. Και ελπίζουμε πως θα είμαστε έτοιμοι.

Αυτή την στιγμή είμαστε σίγουρα απογοητευμένοι, αλλά νομίζω ότι πρέπει να πάρουμε δύναμη από αυτή την κατάσταση, ώστε να δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας και να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε στο τέλος. Αύριο είναι μια καινούργια μέρα και πρέπει να έχουμε εμπιστοσύνη στον εαυτό μας. Θα παίξουμε με πολύ δυνατές ομάδες την Ισπανία, τη Σλοβενία και την Κροατία. Δεν θα είναι εύκολο, αλλά θα προσπαθήσουμε να κάνουμε το καλύτερο δυνατό.

Η Ισπανία είναι το φαβορί για μένα και η καλύτερη ομάδα στο τουρνουά. Η Σλοβενία παίζει εντός έδρας. Θα είναι δύσκολο να παίξουμε μπροστά στο κοινό τους. Και η Κροατία είναι επίσης μια καλή ομάδα. Στο δεύτερο γύρο όλες οι ομάδες είναι καλές και ανταγωνιστικές . Έχουμε σκληρή δουλειά μπροστά μας. Αλλά πιστεύω ότι μπορούμε να πάρουμε τις νίκες που χρειαζόμαστε.

Κατά τη διάρκεια του πρώτου γύρου, έπρεπε να παίξουμε δύο ολόκληρα παιχνίδια χωρίς τον Βασίλη Σπανούλη. Είναι ο καλύτερος παίκτης μας, είναι ο ηγέτης μας. Είναι δύσκολο να παίζουμε χωρίς αυτόν. Έπαιξε στο τελευταίο παιχνίδι εναντίον της Φινλανδίας, αλλά ελπίζουμε να είναι υγιής και να παραμείνει υγιής για να μας βοηθήσει στο υπόλοιπο του τουρνουά. Είναι ένας παίκτης που όταν είναι στο γήπεδο δίνει σιγουριά και εμπιστοσύνη και σε όλους τους άλλους μέσα σ’αυτό.

Υπήρξαν πολλές ανατροπές και εκπλήξεις σε αυτό το τουρνουά. Κοιτάξτε τον όμιλο μας, όπου η Τουρκία και η Ρωσία πήγαν σπίτι, ενώ η Ιταλία και η Φινλανδία τερμάτισαν μπροστά μας. Υπάρχουν πολλές καλές ομάδες. Κάθε ομάδα μπορεί να νικήσει οποιαδήποτε άλλη. Δεν υπάρχει μεγάλο χάσμα μεταξύ των μεγάλων ομάδων και των υπολοίπων φέτος. Είναι ένα δύσκολο τουρνουά για όλους. Οι σωματικά και ψυχικά ισχυρότερες ομάδες θα επιβιώσουν όσο το τουρνουά συνεχίζεται.

Το παιχνίδι εναντίον της Σλοβενίας θα μας βρει να παίζουμε εναντίον του Μίρζα Μπέγκιτς, τον μελλοντικό συμπαίκτη μου στο Ολυμπιακό. Ανυπομονώ να τον συναντήσω. Θα είμαστε αντίπαλοι για 40 λεπτά. Και οι δύο θα προσπαθήσουμε να βοηθήσουμε τις ομάδες μας να κερδίσουν. Αλλά είμαστε εχθροί μόνο στο γήπεδο.

Ανεξάρτητα από το με ποιους παίζουμε, ο στόχος είναι ο ίδιος: Πρέπει να φτάσουμε στους 8. Δεν έχει σημασία αν είμαστε πρώτοι ή τέταρτοι. Αυτή την στιγμή, ο μόνος στόχος είναι να φτάσουμε στους 8. Και τότε είναι ένα νοκ αουτ παιχνίδι. Αν κερδίσεις πας στο ημιτελικά και αν χάσεις είσαι εκτός. Εμείς απλά θέλουμε να το καταφέρουμε ανεξάρτητα από τη θέση μας.”

Ο Σέρβος Άντσουσιτς “κορόιδεψε” τους Μαυροβούνιους (VIDEO)

Άλλαξαν οι ώρες των αγώνων της Εθνικής

Το πρόγραμμα της επόμενης φάσης του Ευρωμπάσκετ

Δεύτερη ήττα για την Σλοβενία και αποδοκιμασίες από τον κόσμο

Το απίστευτο τρίποντο του Τελέτοβιτς απ’το… σπίτι του (VIDEO)

Ο Τελέτοβιτς τράβηξε 31 αλλά η Λιθουανία προκρίθηκε

Η Κροατία δίνει ελπίδες στην Ελλάδα! Συμπληρώθηκε ο 6ος όμιλος

Τρινκέρι: Πρέπει να γίνουμε πιο σκληροί! Είναι θέμα… software

Ζήσης και Μπουρούσης συμφωνούν: Πρέπει να παίξουμε ξύλο

ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗ! Η Φινλανδία “πάτησε” την Εθνική – Χωρίς νίκη στη Β’ φάση η Ελλάδα

Eurobasket: Καλύτερα τώρα, παρά μετά – Πρώτη ήττα για την Εθνική

Η Τουρκία “υποκλίνεται” στην Ελλάδα – “Οι 12 γίγαντες που έγιναν νάνοι μπροστά στους Έλληνες”

Πήρε… φόρα και “καθαρίζει” την πρωτιά: Ελλάδα – Ιταλία (18:45)

Βομβαρδισμός! Η Ελλάδα “διέλυσε” την Τουρκία και προκρίθηκε πανηγυρικά

Έκανε το 3Χ3 η Ιταλία και περιμένει την Εθνική

Η Σουηδία συνέτριψε την “τραγική” Ρωσία

Χωρίς τον Σπανούλη…

Η σειρά των… γειτόνων: Τουρκία – Ελλάδα (20:00)

“Σημαντικός ο Σπανούλης αλλά μπορούμε και χωρίς αυτόν”

Τρινκιέρι: Θα “σκοτώσουμε” την Τουρκία ή θα την “γιατρέψουμε”

Αμφίβολος για την Τουρκία ο Σπανούλης

Αγωνία στην Εθνική για Σπανούλη

Δάμασε την… Αρκούδα – Το 2×2 η Εθνική στο Eurobasket

Κάτι ξέχασε η FIBA! Δείτε το TOP5 του Ευρωμπάσκετ (VIDEO)

Πρώτο “μπαμ” στο Ευρωμπάσκετ με… θύμα την Τουρκία!

Ιδανικό ξεκίνημα με Σουηδία – Έστειλε… μήνυμα η Εθνική!

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Αθλητικά
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Αθλητικά: Περισσότερα άρθρα