Κυριακή, 5 Μαΐ
20oC Αθήνα

Ζήσης και Μπουρούσης συμφωνούν: Πρέπει να παίξουμε ξύλο

ΦΩΤΟ NEWSPORTS.
ΦΩΤΟ NEWSPORTS.

Η Εθνική ομάδα γνώρισε τη δεύτερη ήττα της στο Ευρωμπάσκετ και δύο από τους πιο έμπειρους παίκτες της, δήλωσαν ότι θα πρέπει να παίξουν… ξύλο στην άμυνα για να πάρουν νίκες.

Ο Νίκος Ζήσης ήταν ο κορυφαίος παίκτης της Εθνικής στο ματς με την Φινλανδία και μετά το τέλος του αγώνα μίλησε για αλλαγή νοοτροπίας ώστε να έρθουν οι νίκες.

“Έχουμε το ταλέντο, αλλά αφήσαμε πάλι τον αντίπαλο να παίξει το παιχνίδι του. Στην διοργάνωση παίζετε περισσότερο ξύλο από ότι μπάσκετ. Πρέπει να το καταλάβουμε αυτό σήμερα, να αλλάξουμε νοοτροπία και να παίξουμε κι εμείς έτσι. Όπως φαίνεται, πρέπει να ματώσεις για να πάρεις φάουλ και πρέπει να ακολουθήσουμε.

Όλα ξεκινάνε από την θέληση και την πνευματική προετοιμασία. Είμαστε με την πλάτη στον τοίχο αυτή τη στιγμή, έχουμε τρία παιχνίδια με δύσκολες ομάδες και πρέπει να τα δώσουμε όλα για τρεις νίκες.”

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Γιάννης Μπουρούσης:

“Όλα πήγαν στραβά. Είμαστε πολύ απογοητευμένοι. Δεν συνήλθαμε από την ήττα κόντρα στην Ιταλία. Είναι πολύ δύσκολα τα πράγματα. Κοιτάζουμε να προσαρμοστούμε και θα αντιμετωπίζουμε κάθε παιχνίδι από εδώ και πέρα ως τελικό. Είναι κρίμα από τον Θεό τέτοια προσπάθεια 2 μηνών και τέτοιο πρόσωπο που δείξαμε στην αρχή του τουρνουά, να το διαλύσουμε μέσα σε 2 ημέρες.

Δεν υπάρχει πρόβλημα στη χημεία. Χαλαρώσαμε μετά από την Τουρκία και πιστέψαμε ότι μπορούσαμε να κερδίσουμε κάθε ομάδα. Δεν είναι έτσι. Δεν παίζουμε σωστή άμυνα. Βλέπουμε ότι οι άλλες ομάδες μας παίζουν δυνατά, παίζουν ξύλο. Πρέπει να καθορίσουμε το εγώ μας και να παίξουμε ξύλο κι εμείς, να είμαστε πιο δυνατοί.

Κρατάμε τα πρώτα 3 παιχνίδια. Με την Ιταλία και μετά ήταν σαν να κατεβάσαμε ρολά και δεν παίζουμε άμυνα, δεν παίζουμε μαζί επίθεση, μας έχουν διαβάσει. Πρέπει να βρούμε άλλες λύσεις, να ρίξουμε ξύλο. Τώρα οι ομάδες είναι πιο δύσκολες. Εμείς παίξαμε με την θεωρητικά πιο δύσκολη του ομίλου, την Ιταλία, και χάσαμε. Στη Λιουμπλιάνα, εάν μας παίξουν ξύλο, πάλι θα χάσουμε.”

ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗ! Η Φινλανδία “πάτησε” την Εθνική – Χωρίς νίκη στη Β’ φάση η Ελλάδα

Eurobasket: Καλύτερα τώρα, παρά μετά – Πρώτη ήττα για την Εθνική

Η Τουρκία “υποκλίνεται” στην Ελλάδα – “Οι 12 γίγαντες που έγιναν νάνοι μπροστά στους Έλληνες”

Πήρε… φόρα και “καθαρίζει” την πρωτιά: Ελλάδα – Ιταλία (18:45)

Βομβαρδισμός! Η Ελλάδα “διέλυσε” την Τουρκία και προκρίθηκε πανηγυρικά

Έκανε το 3Χ3 η Ιταλία και περιμένει την Εθνική

Η Σουηδία συνέτριψε την “τραγική” Ρωσία

Χωρίς τον Σπανούλη…

Η σειρά των… γειτόνων: Τουρκία – Ελλάδα (20:00)

“Σημαντικός ο Σπανούλης αλλά μπορούμε και χωρίς αυτόν”

Τρινκιέρι: Θα “σκοτώσουμε” την Τουρκία ή θα την “γιατρέψουμε”

Αμφίβολος για την Τουρκία ο Σπανούλης

Αγωνία στην Εθνική για Σπανούλη

Δάμασε την… Αρκούδα – Το 2×2 η Εθνική στο Eurobasket

Κάτι ξέχασε η FIBA! Δείτε το TOP5 του Ευρωμπάσκετ (VIDEO)

Πρώτο “μπαμ” στο Ευρωμπάσκετ με… θύμα την Τουρκία!

Ιδανικό ξεκίνημα με Σουηδία – Έστειλε… μήνυμα η Εθνική!

Δεύτερο “καμπανάκι” για την Εθνική – Έχασε από την Βοσνία 

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε