Κόσμος

Στη δίνη του πολέμου η Μέση Ανατολή: Το Ισραήλ δεν αποκλείει χερσαία επέμβαση στον Λίβανο – Συναγερμός στην Κύπρο

Οι ΗΠΑ και το Ισραήλ εξαπέλυσαν μαζικούς βομβαρδισμούς στο Ιράν, πλήττοντας πάνω από 1.000 στόχους, ενώ επιθέσεις έγιναν και στον Λίβανο σε θέσεις κατά της Χεζμπολάχ

Στην αρχή μιας νέας πραγματικότητας φαίνεται πως βρίσκεται η ανθρωπότητα και όλα δείχνουν πως ο πόλεμος στη Μέση Ανατολή δεν θα λήξει άμεσα. Οι ΗΠΑ και το Ισραήλ εξαπέλυσαν μαζικούς βομβαρδισμούς στο Ιράν, πλήττοντας πάνω από 1.000 στόχους, ενώ επιθέσεις έγιναν και στον Λίβανο σε θέσεις κατά της Χεζμπολάχ. Drone έπληξε βρετανική στρατιωτική βάση στην Κύπρο. Η Τεχεράνη απάντησε με πυραυλικά πλήγματα σε χώρες του Κόλπου και στο Ισραήλ, μετά τον θάνατο του ανώτατου ηγέτη Αλί Χαμενεΐ. Ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι οι ΗΠΑ θα «εκδικηθούν» για τις απώλειες στρατιωτών τους και πως οι επιχειρήσεις μπορεί να διαρκέσουν «τέσσερις ή πέντε» εβδομάδες. Δείτε όσα έγιναν τα τελευταία 24ωρα στη Μέση Ανατολή μετά την επίθεση ΗΠΑ και Ισραήλ στο Ιράν.

14:20 | 02.03.2026
Ο IDF υποστηρίζει ότι σκότωσε τον επικεφαλή της υπηρεσίας πληροφορίων της Χεζμπολάχ - Εκδίδει διαταγή εκκένωσης στη Βηρυτό

Ο ισραηλινός στρατός εξέδωσε εντολή μαζικής εκκένωσης για τμήματα της νότιας Βηρυτού, καθώς συνεχίζει να επιτίθεται σε στόχους της Χεζμπολάχ στο εσωτερικό της χώρας.

Σε ανάρτησή του στο X, ο εκπρόσωπος των Ισραηλινών Αμυντικών Δυνάμεων Avichay Adraee αναφέρει ότι όσοι βρίσκονται εντός της περιοχής εκκένωσης βρίσκονται κοντά σε «εγκαταστάσεις και συμφέροντα που συνδέονται με τη Χεζμπολάχ».

«Για την ασφάλειά σας και την ασφάλεια των μελών της οικογένειάς σας, πρέπει να εκκενώσετε αμέσως αυτό το κτίριο και τα γειτονικά κτίρια και να παραμείνετε σε απόσταση τουλάχιστον 300 μέτρων από αυτά», προσθέτει.

Σε ξεχωριστή ενημέρωση, ο ισραηλινός στρατός αναφέρει ότι σκότωσε τον Χουσεΐν Μακλεντ, ο οποίος, όπως ισχυρίζεται, ήταν επικεφαλής της υπηρεσίας πληροφοριών της Χεζμπολάχ, κατά τη διάρκεια επιδρομής στη Βηρυτό χθες το βράδυ.

14:10 | 02.03.2026
Λετυμπιώτης: Ευχαριστούμε την Ελληνική Κυβέρνηση
14:03 | 02.03.2026
Η στιγμή της επίθεσης ιρανικού πυραύλου στην πόλη Μπερ Σεβά

Οι επιθέσεις του Ιράν στο Ισραήλ είναι συνεχείς. Ενα νέο βίντεο που έρχεται στο φως δείχνει την στιγμή που πύραυλος από το Ιράν χτυπά την πόλη Μπερ Σεβά. Από την επίθεση υπήρξαν δύο τραυματίες.  

14:01 | 02.03.2026
Δένδιας: Στέλνουμε 2 φρεγάτες και 2 F-16
13:58 | 02.03.2026
Η στιγμή που ηχούν οι σειρήνες στην Κύπρο
13:57 | 02.03.2026
Ο στρατηγός των Φρουρών της Επανάστασης Ματζίντ Εμπνελρεζά διορίστηκε προσωρινός υπουργός Άμυνας

Ο στρατηγός των Φρουρών της Επανάστασης Ματζίντ Εμπνελρεζά διορίστηκε σήμερα υπηρεσιακός υπουργός Άμυνας του Ιράν από τον πρόεδρο της χώρας, μετά τον θάνατο του προκατόχου του στη θέση αυτή στα αμερικανικά και ισραηλινά πλήγματα στην Ισλαμική Δημοκρατία.

«Με απόφαση του προέδρου Μασούντ Πεζεσκιάν, ο στρατηγός των Φρουρών της Επανάστασης Ματζίντ Εμπνελρεζά διορίστηκε προσωρινός υπουργός Άμυνας», ανακοίνωσε εκπρόσωπος της προεδρίας σε ανάρτησή του στο X.

13:52 | 02.03.2026
Συναγερμός στην πρεσβέια των ΗΠΑ στην Κύπρο

Καλεί τους Αμερικανούς να μην προσέρχονται στο κτίριο

13:50 | 02.03.2026
Αγωνία για 48 Έλληνες στη Βηθλεέμ

Μέσα στην αγωνία και φόβο ζουν τα τελευταία εικοσιτετράωρα 48 Έλληνες στη Βηθλεέμ που ταξίδεψαν στους Ιερούς Τόπους και βρέθηκαν εγκλωβισμένοι εν μέσω των πυραυλικών επιθέσεων

13:40 | 02.03.2026
Η κυβέρνηση του Λιβάνου απαγορεύει στη Χεζμπολάχ να κάνει περαιτέρω στρατιωτικές δραστηριότητες

Η λιβανική κυβέρνηση δεν έχει λάβει ποτέ τέτοια μέτρα κατά τη διάρκεια προηγούμενων συγκρούσεων με το Ισραήλ, αλλά αποφάσισε να απαγορέψει στην Χεζμπολάχ τις περαιτέρω επιθέσεις και ζητάει να «παραδώσει τα όπλα»

Αυτό συμβαίνει μετά τις ισραηλινές επιθέσεις που σκότωσαν 31 άτομα στο Λίβανο, οι οποίες, σύμφωνα με το Ισραήλ, είχαν ως στόχο μέλη της Χεζμπολάχ.

Ο Ναουάφ Σαλάμ, πρωθυπουργός του Λιβάνου, δήλωσε ότι «η απόφαση για τον πόλεμο και την ειρήνη βρίσκεται αποκλειστικά στα χέρια του κράτους, το οποίο απαιτεί τον περιορισμό των δραστηριοτήτων της Χεζμπολάχ και την υποχρέωσή της να παραδώσει τα όπλα της».

«Καλούμε τον στρατό να εφαρμόσει αμέσως τις αποφάσεις του υπουργικού συμβουλίου, ώστε να διασφαλιστεί ότι τα όπλα βρίσκονται αποκλειστικά υπό τον έλεγχο του κράτους βόρεια του ποταμού Λιτάνι. Αυτό που έχει κάνει η Χεζμπολάχ αποτελεί παραβίαση των αποφάσεων του υπουργικού συμβουλίου».

13:39 | 02.03.2026
Η Μόσχα βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία με την ιρανική ηγεσία

Η Ρωσία βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία με την ιρανική ηγεσία σχετικά με την "αναμφισβήτητη επιθετικότητα", όπως την χαρακτήρισε το Κρεμλίνο, κατά της Τεχεράνης.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε ότι η Ρωσία βρίσκεται επίσης σε επαφή με την ηγεσία άλλων χωρών, οι οποίες έχουν επηρεαστεί από τη σύγκρουση, περιλαμβανομένων χωρών του Κόλπου.

Ερωτηθείς αν τα αμερικανικά πλήγματα στο Ιράν θα επηρεάσουν την ειρηνευτική διαδικασία για την Ουκρανία, ο Πεσκόφ απάντησε ότι η Ρωσία συνεχίζει να τιμά τις αμερικανικές προσπάθειες διαμεσολάβησης, αλλά πρόσθεσε ότι η Μόσχα εμπιστεύεται μόνο τον εαυτό της "πρώτα και κύρια" και καθοδηγείται από τα δικά της συμφέροντα.

Σε άλλη εξέλιξη, μια πτήση από το Αμπού Ντάμπι αναμένεται να φθάσει αργότερα σήμερα στη Μόσχα, όπως μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS επικαλούμενο το αεροδρόμιο Σερεμέτιεβο.

Οι διεθνείς αεροπορικές εταιρείες ανέστειλαν τις πτήσεις τους στη Μέση Ανατολή μετά τις επιθέσεις ΗΠΑ και Ισραήλ με στόχο το Ιράν.

13:36 | 02.03.2026
Ισχυρές εκρήξεις στην Τεχαράνη

Ισχυρές εκρήξεις ακούστηκαν σε πολλές συνοικίες της Τεχεράνης, μετέδωσαν τα κρατικά μέσα ενημέρωσης του Ιράν και δημοσιογράφοι στην ιρανική πρωτεύουσα, κατά την τρίτη ημέρα του πολέμου.

Οι εκρήξεις, που συνεχίζονται, συγκλόνισαν κτίρια κατοικιών στο κέντρο της ιρανικής πρωτεύουσας και ακούστηκαν στον ανατολικό τομέα της πόλης.

Ταυτόχρονα ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι εξαπέλυσε «νέο μεγάλης κλίμακας πλήγμα» στην «καρδιά» της Τεχεράνης.

«Η ισραηλινή πολεμική αεροπορία, υπό την καθοδήγηση των ισραηλινών υπηρεσιών Πληροφοριών, εξαπέλυσε νέο μεγάλης κλίμακας πλήγμα κατά στόχων του ιρανικού τρομοκρατικού καθεστώτος στην καρδιά της Τεχεράνης», αναφέρεται σε ανακοίνωση του ισραηλινού στρατού.

12:48 | 02.03.2026
Συναγερμός στο αεροδρόμιο Πάφου μετά από drone – Εκκενώνεται από επιβάτες και προσωπικό

Συναγερμός σήμανε στο αεροδρόμιο Πάφου μετά από εντοπισμό drone στον εναέριο χώρο του.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, δόθηκε εντολή να εκκενωθεί άμεσα το κτήριο από επιβάτες και προσωπικό.

12:33 | 02.03.2026
Ισραήλ: Νεκρά 5 μέλη του ιρανικού στρατού και 3 μέλη των Φρουρών της Επανάστασης

Σύμφωνα με το Reuters, μετά τις ισραηλινές επιθέσεις στην Τεχεράνη, νεκρά είναι 5 μέλη του ιρανικού στρατού και 3 μέλη των Φρουρών της Επανάστασης.

In this image provided by Sepahnews of the Iranian Revolutionary Guard on Feb. 16, 2026, shows troops standing at attention during the guard's drill in the Persian Gulf on Monday, Feb. 16, 2026. (Sepahnews via AP)
Ισραήλ: Νεκρά 5 μέλη του ιρανικού στρατού και 3 μέλη των Φρουρών της Επανάστασης
Δραματικές και ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στον πόλεμο που κήρυξαν ΗΠΑ και Ισραήλ κατά του Ιράν με ολόκληρη την Μέση Ανατολή να φλέγεται
12:20 | 02.03.2026
Κύπρος: Ηχούν σειρήνες αυτή τη στιγμή στη Βρετανική Βάση στο Ακρωτήρι - Απογειώθηκαν μαχητικά αεροσκάφη

Ηχούν σειρήνες αυτή τη στιγμή στη Βρετανική Βάση στο Ακρωτήρι η οποία και εκκενώνεται σύμφωνα με κυπριακά Μέσα. Απογειώθηκαν μαχητικά.

12:10 | 02.03.2026
Σειρήνες ηχούν τώρα στο Τελ Αβίβ

Γίνεται αναχαίτηση πυραύλων

11:35 | 02.03.2026
Κατάρ: «Το Ιράν πρέπει να πληρώσει»

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών του Κατάρ δήλωσε πριν από λίγο ότι «το Ιράν πρέπει να πληρώσει το τίμημα για αυτήν την προφανή επίθεση ενάντια στον λαό» και τονίζει ότι μια τέτοια επίθεση «δεν μπορεί να μείνει αναπάντητη με άνευ αντιποίνων ενέργειες».

11:32 | 02.03.2026
Ο IDF πραγματοποίησε αεροπορική επιδρομή εναντίον ενός «ανώτερου τρομοκράτη» της Χεζμπολάχ στην πρωτεύουσα του Λιβάνου, τη Βηρυτό

Ο ισραηλινός στρατός (IDF) ανακοίνωσε ότι πραγματοποίησε αεροπορική επιδρομή εναντίον ενός «ανώτερου τρομοκράτη» της Χεζμπολάχ στην πρωτεύουσα του Λιβάνου, τη Βηρυτό.

Τα λιβανέζικα μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι η επιδρομή έπληξε τα νότια προάστια της Βηρυτού, προπύργιο της Χεζμπολάχ.

reuters
11:27 | 02.03.2026
Δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι επλήγησαν πυρηνικές εγκαταστάσεις στο Ιράν

Η Διεθνής Υπηρεσία Ατομικής Ενέργειας (ΙΑΕΑ) δεν έχει κάποια ένδειξη ότι οι αμερικανικές και ισραηλινές επιθέσεις στο Ιράν έχουν πλήξει πυρηνικές εγκαταστάσεις, αλλά δεν έχει καταφέρει να επικοινωνήσει με τις ιρανικές αρχές που είναι υπεύθυνες για το πυρηνικό πρόγραμμα, δήλωσε σήμερα στο Συμβούλιο των Διοικητών της υπηρεσίας ο επικεφαλής του, ο Ραφαέλ Γκρόσι.

«Δεν έχουμε καμία ένδειξη ότι κάποια από τις πυρηνικές εγκαταστάσεις...έχει καταστραφεί ή πληγεί», ανέφερε σε ανακοίνωσή του προς το Συμβούλιο που αριθμεί 35 χώρες μέλη.

«Οι προσπάθειες επικοινωνίας με τις ιρανικές ρυθμιστικές αρχές του πυρηνικού προγράμματος...συνεχίζονται με καμία απάντηση μέχρι στιγμής», πρόσθεσε ο Γκρόσι.

11:24 | 02.03.2026
Το Ιράν χτύπησε την αμερικανική βάση Άλι αλ-Σάλεμ στο Κουβέιτ και πλοία στον Ινδικό Ωκεανό

Οι ιρανικές ένοπλες δυνάμεις ανακοίνωσαν σήμερα ότι στοχοθέτησαν την αεροπορική βάση των ΗΠΑ Άλι αλ-Σάλεμ στο Κουβέιτ και πλοία στον Ινδικό Ωκεανό, σε αντίποινα για το θάνατο του ανώτατου ηγέτη Αλί Χαμενεΐ το Σάββατο σε ισραηλινοαμερικανική επίθεση.

Πύραυλοι «των χερσαίων και ναυτικών δυνάμεων, που επιχειρούν από πολλές τοποθεσίες, στοχοθέτησαν στη διάρκεια των τελευταίων ωρών την αμερικανική αεροπορική βάση Άλι αλ-Σάλεμ στο Κουβέιτ, καθώς και εχθρικά πλοία στο βόρειο τμήμα του Ινδικού Ωκεανού», σύμφωνα με ανακοίνωση, στην οποία προστίθεται ότι «15 πύραυλοι κρουζ» χρησιμοποιήθηκαν σ' αυτές τις επιθέσεις.

11:14 | 02.03.2026
Το Ισραήλ πιστεύει ότι το Ιράν ετοιμάζει νέα οργανωμένη πυραυλική επίθεση

Σύμφωνα με δημοσίευμα των Times of Israel

11:02 | 02.03.2026
Χτυπήθηκε και διυλιστήριο στο Κουβέιτ - Δύο τραυματίες

Στο Κουβέιτ, η εταιρεία KIPIC του εμιράτου ανακοίνωσε πως μη επανδρωμένο εναέριο όχημα χτύπησε διυλιστήριο, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν δυο εργαζόμενοι.

Σύμφωνα με τον γενικό διευθυντή πολιτικής προστασίας στο υπουργείο Εσωτερικών του Κουβέιτ, τον Μοχάμεντ Αλ Μανσούρι, η αντιαεροπορική άμυνα αναχαίτισε «ορισμένο αριθμό αεροπορικών στόχων τα ξημερώματα».

10:59 | 02.03.2026
Περισσότεροι από 550 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στο Ιράν από τις επιθέσεις

Η Ιρανική Εταιρεία Ερυθράς Ημισελήνου αναφέρει ότι 555 άτομα έχουν σκοτωθεί στο Ιράν μετά από επιθέσεις των ΗΠΑ και του Ισραήλ σε περισσότερες από 130 πόλεις.

10:56 | 02.03.2026
Το Ισραήλ δεν αποκλείει την πιθανότητα χερσαίας επίθεσης στο Λίβανο

Στο Ισραήλ, ένας εκπρόσωπος του στρατού απάντησε ότι «όλες οι επιλογές είναι ανοιχτές» όταν ρωτήθηκε από έναν δημοσιογράφο αν οι Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις (IDF) προετοιμάζονται για χερσαίες επιχειρήσεις στο Λίβανο.

Η Χεζμπολάχ «θα πληρώσει βαρύ τίμημα» για την επίθεση εναντίον του Ισραήλ, λέει, προσθέτοντας: «Έχουμε κινητοποιήσει σχεδόν 100.000 εφέδρους, δεκάδες τάγματα, ταξιαρχίες, μεραρχίες, που έχουν αναπτυχθεί για την άμυνα των βόρειων συνόρων και είναι προετοιμασμένοι για όλες τις πιθανότητες, τόσο στην άμυνα όσο και στην επίθεση.

Προβαίνουμε σε εκτιμήσεις της κατάστασης και όλες οι επιλογές είναι ανοιχτές».

10:53 | 02.03.2026
Φρουροί της Επανάστασης: Επιτεθήκαμε σε Τελ Αβίβ, Χάιφα και Ανατολική Ιερουσαλήμ

Σε Τελ Αβίβ, Χάιφα και Ανατολική Ιερουσαλήμ χτύπησαν οι Φρουροί της Επανάστασης του Ιράν όπως έκαναν γνωστό σε ανακοίνωσή τους.

«Ανάμεσα στους στόχους αυτής της δέκατης ομοβροντίας βρίσκονται στοχευμένο πλήγμα κατά του κυβερνητικού συγκροτήματος του σιωνιστικού καθεστώτος (σ.σ.: του Ισραήλ) στο Τελ Αβίβ, επιθέσεις κατά στρατιωτικών κέντρων και ασφάλειας στη Χάιφα και ένα πλήγμα κατά της Ανατολικής Ιερουσαλήμ, τομέας κατεχόμενος και προσαρτημένος από το Ισραήλ» ανέφεραν οι Φρουροί της Επανάστασης.

10:44 | 02.03.2026
Ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ, Ισραέλ Κατζ, προειδοποιεί ότι το Ισραήλ θα στοχεύσει τον ηγέτη της Χεζμπολάχ, Ναΐμ Κασέμ

«Η τρομοκρατική οργάνωση Χεζμπολάχ θα πληρώσει βαρύ τίμημα για τους πυροβολισμούς εναντίον του Ισραήλ, και ο Ναΐμ Κασέμ, γενικός γραμματέας της Χεζμπολάχ, ο οποίος αποφάσισε τους πυροβολισμούς υπό την πίεση του Ιράν, από εδώ και στο εξής, είναι ένας στόχος προς εξόντωση», δηλώνει ο Κατζ στο X.

Λέει ότι όποιος «ακολουθήσει το μονοπάτι» του πρώην ανώτατου ηγέτη του Ιράν Αλί Χαμενεΐ, ο οποίος σκοτώθηκε από το Ισραήλ το Σάββατο, «σύντομα θα βρεθεί μαζί του στα βάθη της κόλασης με όλους όσους έχουν εξοντωθεί από τον άξονα του κακού».

10:43 | 02.03.2026

Συνταράχθηκε από ισχυρή έκρηξη το πρωί της Δευτέρας η περιοχή Ρας Αλ Καϊμά στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα

10:39 | 02.03.2026
IDF: Χτυπήσαμε πολλούς ανώτερους διοικητές της Χεζμπολάχ - Θα ακολουθήσουν νέες επιθέσεις

Ο εκπρόσωπος του IDF, Effie Defrin, δήλωσε ότι η Χεζμπολάχ θα πληρώσει «βαρύ τίμημα» για την επίθεση που εξαπέλυσε κατά τη διάρκεια της νύχτας εναντίον του Ισραήλ.

«Η Χεζμπολάχ άνοιξε πυρ, επέλεξε να ξεκινήσει μια εκστρατεία. Θα πληρώσει βαρύ τίμημα», δήλωσε ο Defrin, εκπρόσωπος του IDF σε συνέντευξη Τύπου.

Ο Defrin δήλωσε ότι το IDF, σε απάντηση, χτύπησε δεκάδες στόχους της Χεζμπολάχ στο Λίβανο, συμπεριλαμβανομένης της Βηρυτού.

«Χτυπήσαμε δεκάδες κέντρα διοίκησης και βάσεις εκτόξευσης ρουκετών που ανήκουν στην οργάνωση. Χτυπήσαμε ανώτερους διοικητές, από τους τελευταίους ανώτερους αξιωματούχους που έχουν απομείνει ζωντανοί στην οργάνωση», δήλωσε, προσθέτοντας ότι τα αποτελέσματα των επιθέσεων βρίσκονται υπό εξέταση.

Πρόσθετες επιθέσεις θα πραγματοποιηθούν αργότερα στο νότιο Λίβανο, δήλωσε, αφού ο IDF εξέδωσε προειδοποιήσεις εκκένωσης σε δεκάδες χωριά.

10:37 | 02.03.2026

Οι δυνάμεις της IDF έδωσαν στη δημοσιότητα βίντεο από το σφυροκόπημα του Ισραήλ στο Ιράν

 

10:27 | 02.03.2026
Νέα σύσκεψη στο ΥΠΕΘΑ

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας συγκάλεσε σήμερα, Δευτέρα 2 Μαρτίου 2026, νέα σύσκεψη στην αίθουσα του Συμβουλίου Αρχηγών Γενικών Επιτελείων, με αντικείμενο την αξιολόγηση των εξελίξεων στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής. Επιβεβαιώθηκε εκ νέου ότι βρίσκονται σε πλήρη εφαρμογή τα προβλεπόμενα πρωτόκολλα, καθώς και ότι έχουν ληφθεί τα αναγκαία μέτρα ασφαλείας.

Αποφασίστηκε από τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας, η σύσκεψη να πραγματοποιείται σε καθημερινή βάση, στις 08:00.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν, επίσης, ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Θανάσης Δαβάκης, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Δημήτριος Χούπης, ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας Αντώνιος Οικονόμου, ο Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Γεώργιος Κωστίδης, ο Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Δημήτριος – Ελευθέριος Κατάρας ΠΝ, ο Αρχηγός ΓΕΑ Αντιπτέραρχος (Ι) Δημοσθένης Γρηγοριάδης, ο Διευθυντής του Ε’ Κλάδου Πληροφοριών του ΓΕΕΘΑ Υποστράτηγος Εμμανουήλ Χατζής και ανώτατοι αρμόδιοι Αξιωματικοί.

Επίσης, ο κ. Δένδιας συνεχίζει τις τηλεφωνικές συνομιλίες με ομολόγους του από συμμαχικές χώρες.

10:16 | 02.03.2026
Πενθήμερη αναστολή short selling έπειτα από βουτιά 5,32% στο Χρηματιστήριο Κωνσταντινούπολης

Σε πενθήμερη αναστολή των ανοικτών πωλήσεων προχώρησε το Συμβούλιο Κεφαλαιαγοράς, μετά τη βουτιά 5,32% στο άνοιγμα της εβδομάδας στο Χρηματιστήριο της Κωνσταντινούπολης, υπό το βάρος των εξελίξεων μετά τις επιθέσεις των ΗΠΑ και Ισραήλ στο Ιράν. Η απαγόρευση στοχεύει στον περιορισμό της κερδοσκοπικής πίεσης και στη σταθεροποίηση της αγοράς.

Ο δείκτης BIST 100 υποχώρησε κατά 5,32% σε σύγκριση με το προηγούμενο κλείσιμο, πέφτοντας στις 12.987 μονάδες, διασπώντας καθοδικά το ψυχολογικό όριο των 13.000 μονάδων. Την προηγούμενη εβδομάδα η αγορά είχε κλείσει με απώλειες 1,16% στις 13.717 μονάδες.

Οι ρυθμιστικές αρχές ενεργοποίησαν άμεσα μηχανισμούς έκτακτης ανάγκης, καθώς η πίεση στις τιμές εντάθηκε από τις πρώτες συναλλαγές.

Το Συμβούλιο Κεφαλαιαγοράς (SPK) ανακοίνωσε την αναστολή των short selling, επικαλούμενο ανάγκη σταθερότητας και προστασίας των επενδυτών.

 

Στην επίσημη ανακοίνωσή του αναφέρει: «Λαμβάνοντας υπόψη τις εξελίξεις στις αγορές του Χρηματιστηρίου της Κωνσταντινούπολης και προκειμένου να διασφαλιστεί η αξιόπιστη, διαφανής και σταθερή λειτουργία των κεφαλαιαγορών και να προστατευθούν τα δικαιώματα και τα συμφέροντα των επενδυτών, αποφασίστηκε η απαγόρευση των συναλλαγών ανοιχτής πώλησης (short selling) σε μετοχές του Χρηματιστηρίου της Κωνσταντινούπολης από τις 2 Μαρτίου 2026 έως το τέλος της συνεδρίασης στις 6 Μαρτίου 2026».

Τεχνικά μέτρα πέδησης 

Παράλληλα με την απαγόρευση των short selling, ενεργοποιήθηκαν και τεχνικοί μηχανισμοί περιορισμού της μεταβλητότητας.

Το Χρηματιστήριο της Κωνσταντινούπολης έθεσε σε ισχύ αλγοριθμικό μέτρο κατά των συναλλαγών υψηλής συχνότητας, μειώνοντας, με απόφαση της 1ης Μαρτίου 2026, τον λόγο παραγγελιών προς συναλλαγές (OTR) από 5:1 σε 3:1 μέχρι νεωτέρας.

Οι αρχές παρακολουθούν στενά τις εξελίξεις, ενώ η αγορά παραμένει υπό πίεση λόγω αυξημένης γεωπολιτικής αβεβαιότητας.

10:10 | 02.03.2026

Το Ιράν έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο με τα drones που διαθέτει για τον πόλεμο που βρίσκεται σε εξέλιξη.

10:10 | 02.03.2026
Κίνα: Ένας Κινέζος υπήκοος σκοτώθηκε στην Τεχεράνη - Δεν είχε ενημερωθεί το Πεκίνο από πριν για τις επιθέσεις

Τα αμερικανικά και ισραηλινά πλήγματα στο Ιράν παραβιάζουν το διεθνές δίκαιο, ανακοίνωσε το κινεζικό υπουργείο Εξωτερικών εκφράζοντας την έντονη ανησυχία του για παράπλευρες επιπτώσεις από τη σύγκρουση για τις γειτονικές χώρες, όπως είπε κατά την τακτική ενημέρωση του Τύπου η Μάο Νινγκ, η εκπρόσωπος του υπουργείου.

Ένας Κινέζος πολίτης σκοτώθηκε στην Τεχεράνη, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου, που σημειώνει ότι περισσότεροι από 3.000 Κινέζοι υπήκοοι έχουν απομακρυνθεί από το Ιράν υπενθυμίζοντας σε όποιον έχει παραμείνει να εγκαταλείψει τη χώρα το συντομότερο δυνατό.

Αναφορικά με την εξόντωση του ανώτατου ηγέτη του Ιράν, του αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ, το Πεκίνο εξέφρασε την αντίθεσή του στη χρήση βίας στις διεθνείς σχέσεις. Η Κίνα δεν είχε ενημερωθεί από πριν για τις στρατιωτικές επιχειρήσεις, ανακοίνωσε η εκπρόσωπος του κινεζικού.

10:09 | 02.03.2026
«Πολλά αμερικανικά αεροσκάφη συνετρίβησαν στο Κουβέιτ»

«Το υπουργείο Άμυνας του Κουβέιτ λέει ότι “πολλά” αμερικανικά στρατιωτικά αεροσκάφη συνετρίβησαν σήμερα το πρωί εντός της χώρας.

Αναφέρει ότι τα πληρώματα των αεροσκαφών διασώθηκαν και βρίσκονται σε “σταθερή” κατάσταση αφού απομακρύνθηκαν και μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία.

Το υπουργείο προσθέτει ότι συνεχίζει τις έρευνες για τα αίτια του περιστατικού».

10:02 | 02.03.2026
Ιράν: Τουλάχιστον 27 νεκροί στο βορειοδυτικό τμήμα της χώρας

Τα πλήγματα του Ισραήλ και των ΗΠΑ στοίχισαν τη ζωή σε τουλάχιστον 27 ανθρώπους στο βορειοδυτικό Ιράν σε δύο ημέρες, δήλωσε σήμερα Ιρανός αξιωματούχος.

Ο γενικός διευθυντής του τμήματος διαχείρισης κρίσης της επαρχίας του Ανατολικού Αζερμπαϊτζάν Ματζίντ Φαρσί δήλωσε ότι "ο αριθμός των μαρτύρων που έπεσαν στη διάρκεια δύο ημερών στην επαρχία κατά τις ισραηλινές και αμερικανικές επιθέσεις έφτασε τους 27", σύμφωνα με το επίσημο ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων Irna.

09:59 | 02.03.2026
Η Τουρκία αναστέλλει προσωρινά τις διελεύσεις στα σύνορα με το Ιράν

Την προσωρινή αναστολή των καθημερινών διελεύσεων επιβατών στα συνοριακά περάσματα με το Ιράν ανακοίνωσε ο Τούρκος υπουργός Εμπορίου Ομέρ Μπολάτ, διευκρινίζοντας ότι δεν υπάρχει έκτακτη κατάσταση και ότι οι εμπορικές ροές συνεχίζονται υπό έλεγχο.

Ο Ομέρ Μπολάτ ανέφερε ότι δεν υπάρχει καμία έκτακτη κατάσταση στα συνοριακά περάσματα Γκιούρμπουλάκ, Καπίκιοϊ και Εσέντερε στα σύνορα Τουρκίας-Ιράν και ότι οι καθημερινές διελεύσεις επιβατών έχουν ανασταλεί προσωρινά και από τις δύο πλευρές, χωρίς να διευκρινίζει ακόμη τον ακριβή χρονικό ορίζοντα του μέτρου.

Σε ανάρτησή του στον λογαριασμό του στο X, ο Μπολάτ δήλωσε: «Δεν υπάρχει καμία έκτακτη κατάσταση».

Παράλληλα διευκρίνισε ότι το Ιράν επιτρέπει στους πολίτες του να εισέρχονται στη χώρα μέσω Τουρκίας, ενώ η Τουρκία επιτρέπει στους πολίτες της και σε υπηκόους τρίτων χωρών να εισέρχονται από το Ιράν, αλλά όχι σε Ιρανούς πολίτες.

Ο υπουργός υπογράμμισε ότι οι εμπορικές δραστηριότητες συνεχίζονται χωρίς διακοπή.

Ενισχυμένα μέτρα και επιφυλακή

Το τουρκικό υπουργείο βρίσκεται σε διαρκή εξέταση της κατάστασης και έχει θέσει σε εφαρμογή πρόσθετα μέτρα.

Ο Μπολάτ ανέφερε ότι, κατόπιν αξιολογήσεων με τις αρμόδιες τελωνειακές μονάδες, εξετάστηκαν πρόσθετα μέτρα και σχέδια δράσης, ενώ έχουν γίνει όλες οι απαραίτητες προετοιμασίες, συμπεριλαμβανομένης της παροχής επιπλέον προσωπικού και της ενίσχυσης των υποδομών ελέγχου.

Ο ίδιος τόνισε ότι όλες οι αρμόδιες μονάδες βρίσκονται σε υψηλή επιφυλακή, προκειμένου να διασφαλιστεί η αδιάλειπτη ροή του εμπορίου, προσθέτοντας ότι το υπουργείο θα συνεχίσει να παρακολουθεί στενά την κατάσταση και να λαμβάνει τα απαραίτητα μέτρα σε πλήρη συντονισμό με τους αρμόδιους φορείς.

09:34 | 02.03.2026
Τηλεδιάσκεψη Μητσοτάκη

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στις 12:00, θα έχει τηλεδιάσκεψη με τους επικεφαλής των Πρεσβειών και Προξενείων της Ελλάδας στο Ιράν και τη Μέση Ανατολή.

09:33 | 02.03.2026
Χτυπήθηκαν οι εγκαταστάσεις της Aramco στη Σαουδική Αραβία

Το Ιράν φέρεται να έπληξε τις πετρελαϊκές υποδομές της Σαουδικής Αραβίας, συμπεριλαμβανομένων των εγκαταστάσεων Ras Tanura της Aramco, ενός από τους μεγαλύτερους κόμβους εξαγωγής πετρελαίου στον κόσμο.

09:27 | 02.03.2026

Drone καταρρίπτεται στο βόρειο Ισραήλ το πρωί της Δευτέρας

09:24 | 02.03.2026
Τρία οπλισμένα drones καταρρίφθηκαν πάνω από το αεροδρόμιο της Αρμπίλ στο Ιράκ

Τρία οπλισμένα μη επανδρωμένα αεροσκάφη καταρρίφθησαν πάνω από το αεροδρόμιο της Αρμπίλ στο βόρειο Ιράκ, όπου εδρεύουν αμερικανικές δυνάμεις, σύμφωνα με πηγές ασφαλείας.

Δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου είπε ότι άκουσε εκρήξεις κοντά στο αεροδρόμιο.

09:19 | 02.03.2026
Οδηγία της πρεσβείας των ΗΠΑ στο Μπαχρέιν: Μην προσέρχεστε στο κτίριο και καλυφθείτε

«Μην προσέρχεστε στην πρεσβεία», τόνισε σε ανακοίνωσή της πριν από λίγο η αμερικανική διπλωματική αποστολή στο Κουβέιτ, προτρέποντας το προσωπικό της και το τους Αμερικανούς στη χώρα να «καλυφθούν», να βρουν ασφαλές καταφύγιο «στις κατοικίες σας στον χαμηλότερο δυνατό όροφο» και να μείνουν «μακριά από τα παράθυρα», εξαιτίας της απειλής επιθέσεων με «πυραύλους και μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα».

Στήλη πυκνού καπνού άρχισε να υψώνεται νωρίτερα από τον τομέα όπου βρίσκεται η πρεσβεία και στην περιοχή έσπευσαν και επιχειρούν πυροσβέστες, μετέδωσε δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου επιτόπου και δήλωσε αυτόπτης μάρτυρας στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς.

Ηχησαν σειρήνες της αεράμυνας στην πρωτεύουσα του Κουβέιτ, ενώ οι αρχές ανέφεραν ότι η αντιαεροπορική άμυνα αναχαίτισε —απροσδιόριστο— αριθμό drones.

Παράλληλα, η εταιρεία KIPIC του εμιράτου ανακοίνωσε πως μη επανδρωμένο εναέριο όχημα έπληξε διυλιστήριο, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν δυο εργαζόμενοι.

Σύμφωνα με τον γενικό διευθυντή πολιτικής προστασίας στο υπουργείο Εσωτερικών του Κουβέιτ, τον Μοχάμεντ Αλ Μανσούρι, η αντιαεροπορική άμυνα αναχαίτισε «ορισμένο αριθμό αεροπορικών στόχων τα ξημερώματα».

Σε αντίποινα για τους βομβαρδισμούς των ΗΠΑ και του Ισραήλ από το Σάββατο στους οποίους σκοτώθηκαν κορυφαίοι ηγέτες του κρατικού μηχανισμού, συμπεριλαμβανομένου του ανώτατου ηγέτη της Αλί Χαμενεΐ, η Τεχεράνη εξαπολύει πλήγματα προς κάθε κατεύθυνση εναντίον αραβικών κρατών της περιοχής, βάζοντας στο στόχαστρο πάνω απ’ όλα αμερικανικές βάσεις και εγκαταστάσεις χρησιμοποιούμενες από τις ΗΠΑ.

Τουλάχιστον ένας άνθρωπος έχει σκοτωθεί και άλλοι 32 έχουν τραυματιστεί στο Κουβέιτ —όλοι αλλοδαποί— εξαιτίας των ιρανικών αντιποίνων, σύμφωνα με δεδομένα του υπουργείου Υγείας ως χθες Κυριακή.

 

09:19 | 02.03.2026
Πολυκατοικίες επλήγησαν από πυραυλική επίθεση στο δυτικό Ιράν

Πυραυλικές επιθέσεις έπληξαν σήμερα πολυκατοικίες στο δυτικό Ιράν, μετέδωσαν τα ιρανικά μέσα ενημέρωσης.

«Η πόλη Σαναντάζ έγινε στόχος εχθρικών πυραυλικών πυρών και πολυκατοικίες κοντά στο αστυνομικό τμήμα της Σαναντάζ καταστράφηκαν», μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Fars.

Το πρακτορείο ειδήσεων Tasnim μετέδωσε ένα παρόμοιο τηλεγράφημα χωρίς να αναφέρει απολογισμό.

09:15 | 02.03.2026
Ένας νεκρός, δυο τραυματίες σε πλοίο ελλιμενισμένο στο Μπαχρέιν

Το υπουργείο Εσωτερικών του Μπαχρέιν ανακοίνωσε ότι συντρίμμια ιρανικού πυραύλου που αναχαιτίστηκε κατέπεσαν σε πλοίο και προκάλεσαν πυρκαγιά, με τον απολογισμό ως αυτό το στάδιο να είναι ένας νεκρός και δυο τραυματίες.

Η φωτιά ξέσπασε σε λιμάνι κοντά στην πρωτεύουσα Μανάμα, πάντως κατασβέστηκε πλήρως, σύμφωνα με ενημέρωση του υπουργείου μέσω X περί τις 02:30.

Το Μπαχρέιν, όπως και τα άλλα αραβικά κράτη του Κόλπου, έχει υποστεί ιρανικά πλήγματα σε αντίποινα για τους μαζικούς βομβαρδισμούς των ΗΠΑ και του Ισραήλ εναντίον της Ισλαμικής Δημοκρατίας από το Σάββατο. Το βασίλειο φιλοξενεί την έδρα του αμερικανικού 5ου στόλου.

Προχθές Σάββατο ιρανικό μη επανδρωμένο εναέριο όχημα προκάλεσε ζημιές σε διεθνές αεροδρόμιο του Μπαχρέιν.

09:15 | 02.03.2026
Live εικόνα από το Ιράν
09:12 | 02.03.2026
Η Φον Ντερ Λάιεν επικοινώνησε με τον Χριστοδουλίδη

«Συνομίλησα με τον Πρόεδρο Νίκο Χριστοδουλίδη, ο οποίος με ενημέρωσε για το μεμονωμένο περιστατικό που συνέβη λίγο μετά τα μεσάνυχτα και αφορούσε ένα drone που στόχευε τη βρετανική βάση στην Ακρωτήρι.

Παρόλο που η Κυπριακή Δημοκρατία δεν ήταν ο στόχος, ας είμαι σαφής: στεκόμαστε συλλογικά, σταθερά και αδιαμφισβήτητα με τα Κράτη Μέλη μας απέναντι σε οποιαδήποτε απειλή».

09:11 | 02.03.2026
Επίθεση στο Κουβέιτ

Αναφορές ότι το βίντεο είναι από την επίθεση του Ιράν στην πρεσβεία των ΗΠΑ στο Κουβέιτ

08:54 | 02.03.2026

Συναγερμός στη Βηρυτό του Λιβάνου μετά από ισραηλινό πλήγμα

A destroyed car stands amid debris from a damaged residential building, as Israel announced the launch of strikes on Lebanon, in Beirut, Lebanon, March 2, 2026, in this screengrab obtained from a social media video. Social Media via REUTERS  THIS IMAGE HAS BEEN SUPPLIED BY A THIRD PARTY. MANDATORY CREDIT. NO RESALES. NO ARCHIVES.  FOR SCRIPT: Reuters was able to confirm the location of the footage by the mosque minaret, building structures, road map layout and business signages.  Date of the footage was confirmed by, IDF statement on launching strikes towards Beirut on Monday, (March 2) as well as Lebanon Prime Minister Nawar Salam’s statement saying southern Lebanon received launches of skyrockets from Israel early Monday.
08:53 | 02.03.2026

Στις φλόγες πολυκατοικία από Ιρανικό χτύπημα στη Βηρυτό του Λιβάνου

Fire and smoke rise from a residential building, as Israel announced the launch of strikes on Lebanon, in Beirut, Lebanon, March 2, 2026, in this screengrab obtained from a social media video. Social Media via REUTERS  THIS IMAGE HAS BEEN SUPPLIED BY A THIRD PARTY. MANDATORY CREDIT. NO RESALES. NO ARCHIVES.  FOR SCRIPT: Reuters was able to confirm the location of the footage by the mosque minaret, building structures, road map layout and business signages.  Date of the footage was confirmed by, IDF statement on launching strikes towards Beirut on Monday, (March 2) as well as Lebanon Prime Minister Nawar Salam’s statement saying southern Lebanon received launches of skyrockets from Israel early Monday.
08:34 | 02.03.2026
Αναφορές για χτύπημα στην πρεσβεία των ΗΠΑ στο Κουβέιτ

Στήλη πυκνού καπνού υψώνεται από το σημείο όπου βρίσκεται η αμερικανική πρεσβεία στο Κουβέιτ και στην περιοχή έχουν σπεύσει πυροσβέστες, δήλωσε αυτόπτης μάρτυρας στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς.

Παράλληλα, η εταιρεία KIPIC του εμιράτου ανακοίνωσε πως μη επανδρωμένο εναέριο όχημα έπληξε διυλιστήριο, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν δυο εργαζόμενοι.

Νωρίτερα, οι αρχές ανέφεραν ότι η αντιαεροπορική άμυνα αναχαίτισε - απροσδιόριστο - αριθμό drones.

Σύμφωνα με τον γενικό διευθυντή πολιτικής προστασίας στο υπουργείο Εσωτερικών του Κουβέιτ, τον Μοχάμεντ Αλ Μανσούρι, η αντιαεροπορική άμυνα αναχαίτισε «ορισμένο αριθμό αεροπορικών στόχων τα ξημερώματα».

Σε αντίποινα για τους βομβαρδισμούς των ΗΠΑ και του Ισραήλ από το Σάββατο στους οποίους σκοτώθηκαν κορυφαίοι ηγέτες του κρατικού μηχανισμού, συμπεριλαμβανομένου του ανώτατου ηγέτη της Αλί Χαμενεΐ, η Τεχεράνη εξαπολύει πλήγματα προς κάθε κατεύθυνση εναντίον αραβικών κρατών της περιοχής, βάζοντας στο στόχαστρο πάνω απ’ όλα αμερικανικές βάσεις και εγκαταστάσεις χρησιμοποιούμενες από τις ΗΠΑ.

Τουλάχιστον ένας άνθρωπος έχει σκοτωθεί και άλλοι 32 έχουν τραυματιστεί στο Κουβέιτ - όλοι αλλοδαποί - εξαιτίας των ιρανικών αντιποίνων, σύμφωνα με δεδομένα του υπουργείου Υγείας τα οποία δημοσιοποιήθηκαν χθες Κυριακή.

08:02 | 02.03.2026
31 νεκροί στον Λίβανο

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι πλήττει στόχους της Χεζμπολάχ «σε όλο τον Λίβανο», ως απάντηση σε πυρά του σιιτικού λιβανικού κινήματος προς την κατεύθυνση του Ισραήλ, των πρώτων από την έναρξη της επίθεσης εναντίον του Ιράν.

Οι λιβανικές αρχές έκαναν λόγο για τουλάχιστον 31 νεκρούς και 149 τραυματίες.

Δημοσιογράφοι του Γαλλικού Πρακτορείου άκουσαν στη διάρκεια της νύκτας ισχυρές εκρήξεις στη Βηρυτό και είδαν πολλές οικογένειες να διαφεύγουν από το νότιο τμήμα της χώρας με αυτοκίνητα, μερικά από τα οποία είχαν δεμένα στρώματα στην οροφή τους.

07:47 | 02.03.2026
Ο Μόντι καλεί τον Νετανιάχου να βάλει τέλος «γρήγορα» στον πόλεμο εναντίον του Ιράν

Ο ινδός πρωθυπουργός Ναρέντρα Μόντι ανακοίνωσε χθες Κυριακή το βράδυ ότι συνομίλησε τηλεφωνικά με τον ισραηλινό ομόλογό του Μπενιαμίν Νετανιάχου και τον παρότρυνε να βάλει «γρήγορα» τέλος στις «εχθροπραξίες» με το Ιράν, αναφερόμενος στους μαζικής κλίμακας βομβαρδισμούς των ενόπλων δυνάμεων των ΗΠΑ και του Ισραήλ εναντίον της Ισλαμικής Δημοκρατίας από το Σάββατο.

 «Η Ινδία επαναλαμβάνει ότι είναι ανάγκη να υπάρξει το ταχύτερο τερματισμός των εχθροπραξιών», σημείωσε μέσω X μετά τη συνδιάλεξη ο κ. Μόντι, ο οποίος συναντήθηκε με τον Μπενιαμίν Νετανιάχου στην Ιερουσαλήμ την Πέμπτη.

 Ο επικεφαλής της ινδικής κυβέρνησης ανέφερε ακόμη ότι εξέφρασε «την ανησυχία της Ινδίας για τις πρόσφατες εξελίξεις» και «τόνισε ότι η ασφάλεια των αμάχων είναι προτεραιότητα».

Ο κ. Μόντι συνομίλησε ακόμη με τον πρόεδρο των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, τον «αδελφό» του σεΐχη Μοχάμεντ μπιν Ζαγέντ αλ Ναχιάν (γνωστό επίσης ως MbZ) μετά τα ιρανικά αντίποινα εναντίον κρατών του Κόλπου.

 «Η Ινδία στέκει αλληλέγγυα στο πλευρό των ΗΑΕ σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς», ανέφερε ο πρωθυπουργός. «Υποστηρίζουμε την αποκλιμάκωση, την περιφερειακή ειρήνη, ασφάλεια και σταθερότητα», πρόσθεσε.

07:46 | 02.03.2026
Το μήνυμα του Ισραήλ προς τους κατοίκους του Λιβάνου

Ο στρατός του Ισραήλ εξέδωσε σήμερα διαταγή στους κατοίκους κάπου πενήντα πόλεων και χωριών του Λιβάνου να απομακρυνθούν εσπευσμένα από τις κοινότητές τους σε απόσταση τουλάχιστον ενός χιλιομέτρου, ενόψει βομβαρδισμών σε αντίποινα για τα πυρά της Χεζμπολά εναντίον της ισραηλινής επικράτειας νωρίτερα.

Οι δραστηριότητες της Χεζμπολά υποχρεώνουν» τον ισραηλινό στρατό «να αναλάβει δράση εναντίον της», διεμήνυσε μέσω X στα αραβικά η εκπρόσωπός του αντισυνταγματάρχης Έλα Ουαουέγια. «Για την ασφάλειά σας, πρέπει να φύγετε αμέσως από τα σπίτια σας και να απομακρυνθείτε (...) κατά τουλάχιστον 1.000 μέτρα, σε ανοικτές περιοχές», πρόσθεσε.

07:42 | 02.03.2026
«Καμία διαπραγμάτευση με τις ΗΠΑ»

«Δεν θα εμπλακούμε σε καμιά διαπραγμάτευση με τις ΗΠΑ», έγραψε σε ανάρτησή του στο X ο Αλί Λαριτζανί, κορυφαίος αξιωματούχος ασφαλείας του Ιράν, διαψεύδοντας ρεπορτάζ της The Wall Street Journal ότι γίνονται προσπάθειες για συνομιλίες με τις ΗΠΑ δύο ημέρες μετά τη δολοφονία του Χαμενεΐ.

07:30 | 02.03.2026
Ο Πόλεμος στη Μέση Ανατολή
07:22 | 02.03.2026
Εκρήξεις σε Ιερουσαλήμ, Ντόχα και Ντουμπάι

Ισχυρές εκρήξεις ακούστηκαν στην Ιερουσαλήμ, έπειτα από συναγερμό εξαιτίας εκτόξευσης ιρανικών πυραύλων, στη Ντόχα, την πρωτεύουσα του Κατάρ, καθώς και στο Ντουμπάι, στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, καθώς τα ιρανικά αντίποινα συνεχίζονται.

07:16 | 02.03.2026
Το χτύπημα στην Κύπρο
07:10 | 02.03.2026
Αμερικανικό αεροσκάφος καταρρίπτεται πάνω από το Κουβέιτ
07:06 | 02.03.2026
Σειρήνες ακούγονται στο Τελ Αβίβ
07:03 | 02.03.2026
Βομβαρδισμοί στον Λίβανο
07:02 | 02.03.2026
Πλήγμα για τη Χεζμπολάχ στο Λίβανο

Νεκρός ο αρχηγός της κοινοβουλευτικής ομάδας της Χεζμπολάχ, Μοχάμαντ Ραάντ

06:43 | 02.03.2026
Τουλάχιστον 10 νεκροί στον Λίβανο

Τουλάχιστον δέκα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στους βομβαρδισμούς που εξαπέλυσε το Ισραήλ στον νότιο τομέα της Βηρυτού, της πρωτεύουσας του Λιβάνου, σε αντίποινα για πυρά του προσκείμενου στο Ιράν κινήματος Χεζμπολά εναντίον της ισραηλινής επικράτειας τις πρώτες πρωινές ώρες, ανέφερε ιατρική πηγή του πρακτορείου ειδήσεων Reuters

06:42 | 02.03.2026
Τραμπ: Έχω τρεις πολύ καλούς υποψήφιους για να αναλάβουν την ηγεσία του Ιράν

Ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ διαβεβαίωσε χθες Κυριακή τους New York Times ότι «έχει τρεις πολύ καλούς υποψήφιους» για να αναλάβουν τη διακυβέρνηση του Ιράν μεταπολεμικά, εν μέσω του συνεχιζόμενου πολέμου που εξαπέλυσαν οι ΗΠΑ και το Ισραήλ εναντίον της Ισλαμικής Δημοκρατίας το Σάββατο, κατά τη διάρκεια σύντομης συνέντευξης που παραχώρησε τηλεφωνικά στην εφημερίδα.

Ερωτηθείς ποιον θα ήθελε να δει να αναλαμβάνει επικεφαλής της χώρας, ο ρεπουμπλικάνος μεγιστάνας απάντησε «έχω τρεις πολύ καλές επιλογές», προσθέτοντας: «δεν θα τις αποκαλύψω προς το παρόν. Ας τελειώσουμε τη δουλειά πρώτα».

Ο κ. Τραμπ επανέλαβε ακόμη ότι «πρόθεση» της κυβέρνησής του και αυτής του Ισραήλ είναι ο πόλεμος να διαρκέσει «τέσσερις ή πέντε εβδομάδες».

06:41 | 02.03.2026
Το Ισραήλ βομβαρδίζει τη νότια Βηρυτό

Το Ισραήλ εξαπέλυσε τις πρώτες πρωινές ώρες βομβαρδισμούς σε νότια συνοικία της Βηρυτού, μεταδίδουν κρατικά μέσα ενημέρωσης του Λιβάνου, λίγη ώρα αφού η Χεζμπολάχ ανακοίνωσε ότι εκτόξευσε πυραύλους και μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα εναντίον του Ισραήλ, αντιδρώντας στη δολοφονία του ιρανού ανώτατου ηγέτη Αλί Χαμενεΐ.

«Νότια συνοικία της Βηρυτού έγινε στόχος σειράς ισραηλινών βομβαρδισμών», μετέδωσε το λιβανικό εθνικό πρακτορείο ειδήσεων ANI.

Δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου άκουσε σειρά εκρήξεων στη Βηρυτό.

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε στις 03:40 ότι έπληξε «με ακρίβεια» πριν από λίγο «ανώτερους τρομοκράτες της Χεζμπολάχ στην περιοχή της Βηρυτού» και ανώτερο στέλεχος του κινήματος «στον νότιο Λίβανο».

06:36 | 02.03.2026
Η Χεζμπολάχ του Λιβάνου λέει πως στοχοποίησε το Ισραήλ με πυραύλους και drones

Η Χεζμπολάχ επιβεβαίωσε τη νύχτα της Κυριακής προς Δευτέρα ότι εξαπέλυσε πυραύλους και μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα εναντίον του Ισραήλ, σε αντίποινα για τον θάνατο του ιρανού ανώτατου ηγέτη Αλί Χαμενεΐ στα πλήγματα των ενόπλων δυνάμεων του Ισραήλ και των ΗΠΑ από προχθές Σάββατο.

Το λιβανικό κίνημα που πρόσκειται στην Τεχεράνη τόνισε πως εξαπέλυσε «ομοβροντία πυραύλων και σμήνος μη επανδρωμένων εναέριων οχημάτων» εναντίον στόχων στην ισραηλινή επικράτεια τη νύχτα «σε αντίποινα για το αγνό αίμα (...) του Αλί αλ Χουσέινι Χαμενεΐ (...) και για την υπεράσπιση του Λιβάνου και του λαού του, καθώς και σε αντίποινα για τις επανειλημμένες επιθέσεις του Ισραήλ».

06:35 | 02.03.2026
Live εικόνα
06:17 | 02.03.2026
Όλα όσα έγιναν τις τελευταίες 24 ώρες

Μπροστά σε μια νέα πραγματικότητα βρίσκεται η ανθρωπότητα, ή τουλάχιστον στο ξεκίνημά της, καθώς οι ΗΠΑ και το Ισραήλ εξαπέλυσαν μαζική επίθεση εξουδετερώντας τον Αγιοταλάχ Αλί Χαμενεΐ και σχεδόν όλη την ηγεσία του Ιράν. Δείτε τι συνέβη το τελευταίο 24ωρο

Ισραηλινή επίθεση εναντίον του αρχηγείου των ιρανικών δυνάμεων Basij στην Τεχεράνη
Εκτός ελέγχου η κατάσταση στη Μέση Ανατολή: Νέες εκρήξεις σε Τεχεράνη και Ισραήλ – «Κήρυξη πολέμου η δολοφονία Χαμενεΐ» λέει το Ιράν
Αυξάνεται η λίστα των νεκρών από τις ισραηλινές και ιρανικές επιθέσεις - Εγκλωβισμένοι Έλληνες στις χώρες της Μέσης Ανατολής - Όλες οι εξελίξεις
06:16 | 02.03.2026
Καλημέρα σας

H ενημέρωση συνεχίζεται στο newsit.gr

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα