Παρασκευή, 29 Μαρ.
15oC Αθήνα

Αυτός είναι ο… φθηνός Χάαλαντ που θα κάνει πάταγο!

Αυτός είναι ο… φθηνός Χάαλαντ που θα κάνει πάταγο!

Χάαλαντ ή Εμπαπέ; Οι δύο μεγάλοι σταρ θέλουν να γίνουν το νέο δίπολο του ποδοσφαίρου, αφού Μέσι και Ρονάλντο πλησιάζουν στη… δύση.

Όμως η βιομηχανία του ποδοσφαίρου, το άθλημα το ίδιο δεν σταματά σε κανέναν παίκτη. Και ήδη, αφού οι δύο νεαροί σταρ θεωρούνται φτασμένοι παίκτες, πολλοί ψάχνουν πίσω από τα φώτα για τα επόμενα διαμάντια. Όσοι ασχολούνται με το στοίχημα ποδόσφαιρο μάλιστα, θα έχει πάρει το μάτι τους κάποιους ακόμα πιο νεαρούς ποδοσφαιριστές που έρχονται με… φόρα!

Ντόρτμουντ: Οι ειδικοί της αναζήτησης

Ένας από τους συλλόγους που επενδύουν πολλά στο σκάουτινγκ με τεράστια επιτυχία είναι η Ντόρτμουντ. Αγοράζει παίκτες που μπορούν να προσφέρουν άμεσα και από πολύ καλούς ή κορυφαίους, τους κάνει σούπερ σταρ όταν τους μοσχοπουλήσει. Τα παραδείγματα είναι άπειρα, αλλά για να μην μακρυγορήσουμε θα αναφέρουμε απλά… Λεβαντόφσκι, Ομπαμεγιάνγκ και φυσικά, για να μιλήσουμε για το παρών, ο Χάαλαντ. Και επειδή  και ο Νορβηγός σύντομα θα γίνει παρελθόν για τους Βεστφαλούς, οι άνθρωποι της Ντόρτμουντ, ως ειδικοί της αναζήτησης αρχίζουν ήδη να ψάχνουν για την επόμενη μέρα.

Και το όνομα αυτού: Ντούσαν Βλάχοβιτς

Είναι 21 ετών, παίζει στη Φιορεντίνα και λέγεται Ντούσαν Βλάχοβιτς. Ξεκίνησε από την Παρτίζαν και οι βιόλα τον απέκτησαν το 2018. Φέτος δείχνει να δικαιώνει τις προσδοκίες όσων επένδυσαν πάνω του, αφού σε 35 συμμετοχές έχει ήδη 17 γκολ και δεν είναι εύκολο να το κάνεις αυτό στην Ιταλία και σε μία ομάδα της δυναμικότητας της φετινής Φιορεντίνα. Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Άρσεναλ ήδη τον βολιδοσκοπούν, αλλά στην πιάτσα ακούγεται πια έντονα ότι η Ντόρτμουντ τον προορίζει για αντί-Χαάλαντ.

Τι έχει κάνει μέχρι τώρα

Δεν έχει νόημα να σας αραδιάσουμε νούμερα, δεν είμαστε η wikipedia, θα σταθούμε στα πλέον σημαντικά και στη ματιά μας πάνω στον Σέρβο και στο τι μπορεί να κάνει στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο. Το 2016 σκόραρε με τη φανέλα της Παρτίζαν κόντρα στην Μπέογκραντ και έγινε ο νεότερος παίκτης στην ιστορία του συλλόγου που βρίσκει δίχτυα. Στην πρώτη του χρονιά στη Φιορεντίνα έκανε 10 εμφανίσεις χωρίς να σκοράρει, αλλά στην επόμενη σεζόν βρήκε έξι φορές δίχτυα και έκανε και το πρώτο του χατ-τρικ. Φέτος όμως είναι η στιγμή του και το αποδεικνύει με τις επιδόσεις του.

Το στυλ του Βλάχοβιτς

Είναι 1.90, αλλιώς δεν θα συζητούσαμε για αντί-Χαάαλαντ. Δηλαδή όχι εμείς, αλλά οι άνθρωποι της Ντόρτμουντ. Παίζει φυσικά στην κορυφή της επίθεσης, αλλά είναι πολύ ικανός όταν παίρνει την μπάλα μπροστά του για να κάνει μία κούρσα και να τελειώσει με κυνισμό τη φάση. Τον Δεκέμβριο εντυπωσίασε κόντρα στη Γιουβέντους δυσκολεύοντας απίστευτα τους Ντε Λιχτ και Μπονούτσι (όχι όποιους κι όποιους δηλαδή). Επίσης είναι πολύ δυνατός στον αέρα και δεν φοβάται. Μέχρι τώρα έχει συμμετοχή σε 206 μονομαχίες στον αέρα. Αυτή η επίδοση είναι η δεύτερη καλύτερη στη λίγκα. Παρόλα αυτά έχει σκοράρει μόλις μία φορά με το κεφάλι. Παίζει είτε μόνος του μπροστά, είτε με παρτενέρ δίπλα του, όπως έχει γίνει πολλές φορές φέτος με τον Φρανκ Ριμπερί.

Τι λένε γι αυτόν…

Τσέζαρε Πραντέλι (πρώην προπονητής του): Θέλει να μείνει για ώρες στο γήπεδο, έχει τόσο πάθος και τόσο μεγάλο κίνητρο. Αν δεν τον σπρώξεις δεν θα βγει ποτέ. Του αρέσει η πίεση.

Ντράγκαν Στοΐκοβιτς (προπονητής εθνικής Σερβίας): Είναι 21 ετών και παίζει με την ωριμότητα 30χρονού. Θα έχει σπουδαία καριέρα σε όποια ομάδα παίζει, αλλά και στην Εθνική μας ομάδα.

Βαλερί Μποζίνοφ (πρώην συμπαίκτης του στην Παρτίζαν): Μου έλεγε ότι είναι ο νέος Ζλάταν, είναι ο Ιμπραΐμοβιτς από το Βελιγράδι. Θα παίξει κόντρα στους καλύτερους. Μου άρεσε η αλαζονεία του.

Τι λέει ο ίδιος

Για τον προπονητή του, Τζιουζέπε Ιακίνι: Είναι ένας κορυφαίος προπονητής. Γι’ αυτόν θα μπορούσα να κάνω τα πάντα στο γήπεδο.

Για τον συμπαίκτη του, Φρανκ Ριμπερί: Όταν δεν ήμουν καλά, όταν ήμουν εκτός φόρμας, μου είπε να μην τα παρατήσω, να μην τα βάλω κάτω, δεν θα γίνω πρωταθλητής αν τα παρατώ στην πρώτη δυσκολία. Ήταν το πιο μεγάλο μάθημα που έχω πάρει μέχρι τώρα.

Για τον πρώην προπονητή του, Τσέζαρε Πραντέλι: Δεν μπορώ να περιγράψω με λόγια πόσα του χρωστάω. Με εμπιστεύτηκε σε μία φάση που δεν απέδιδα καλά, μου έδειξε ότι με υπολογίζει και έχει μεγάλο μερίδιο σε αυτό που έχω φτάσει αυτή τη στιγμή.

Η συνέχεια λοιπόν το καλοκαίρι. Το μεταγραφικό παζάρι θα είναι καυτό και ο Βλάχοβιτς αναμένεται να είναι ένας από τους πρωταγωνιστές του.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις