Κόσμος

Τραμπ: Ο Πούτιν πρέπει να βοηθάει λίγο το Ιράν – Νεκροί και οι 6 Αμερικανοί στρατιώτες στο αεροσκάφος που έπεσε στο Ιράν – Γαλλία και Ιταλία ξεκινούν συνομιλίες για τα Στενά του Ορμούζ λένε οι FT

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν ανακοίνωσε ότι Γάλλος στρατιωτικός σκοτώθηκε «κατά τη διάρκεια επίθεσης» στο Ιράκ - Ο ισραηλινός στρατός συνεχίζει τις επιθέσεις στη Βηρυτό με στόχο τη Χεζμπολάχ

Η σύρραξη στη Μέση Ανατολή επεκτείνεται με το Ισραήλ και τις ΗΠΑ να συνεχίζουν το σφυροκόπημα στο Ιράν. Εκρήξεις σημειώθηκαν σήμερα στο κέντρο της Τεχεράνης την ώρα που ήταν σε εξέλιξη συγκέντρωση υπέρ του καθεστώτος για την Ημέρα του Κουντς (Ημέρα της Ιερουσαλήμ), τελευταία Παρασκευή του Ραμαζανιού. Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ και ο υπουργός του για την Άμυνα, Πιτ Χέγκεσθ, διαμηνύουν ότι οι αμερικανικές επιθέσεις εναντίον του Ιράν θα ενταθούν τα επόμενα 24ωρα. Από την πλευρά του, το καθεστώς της Τεχεράνης προσπαθεί να δείξει ότι δεν κάμπτεται από τις επιθέσεις με τον πρόεδρο Πεζεσκιάν και τον επικεφαλής του ιρανικού Συμβουλίου Ασφαλείας, Αλί Λαριτζανί, να συμμετέχουν στην πορεία και να δηλώνουν ότι οι αμερικανικές και ισραηλινές επιθέσεις «γίνονται από φόβο». Την ίδια ώρα, το Ισραήλ συνεχίζει να χτυπά στόχους της Χεζμπολάχ στον Λίβανο. Live όλες οι εξελίξεις.

17:44 | 13.03.2026
Επίθεση σε φορτηγό πλόιο στο Ομάν - Απομακρύνεται το πλήρωμα
17:42 | 13.03.2026
Τραμπ: Δεν χρειαζόμαστε την Ουκρανία να μας προστατέψει από τα drones
17:42 | 13.03.2026
Οι Φρουροί της Επανάστασης ανακοίνωσαν πως εξαπέλυσαν πυραυλικές επιθέσεις εναντίον του Ισραήλ σε συνεργασία με τη Χεζμπολάχ
17:36 | 13.03.2026
Εκρήξεις και μαύρος καπνός στο Τελ Αβίβ μετά από προειδοποίηση για εκτοξεύσεις πυραύλων από το Ιράν

Εκρήξεις ακούστηκαν σήμερα στο Τελ Αβίβ, στο κεντρικό Ισραήλ, όπου ήχησαν σειρήνες προειδοποίησης για αεροπορική επιδρομή, ανέφεραν δημοσιογράφοι του Γαλλικού Πρακτορείου που βρίσκονται στην περιοχή, αφού ο ισραηλινός στρατός ανέφερε εκτοξεύσεις πυραύλων από το Ιράν.

Οι εκρήξεις ακούστηκαν μέχρι την Ιερουσαλήμ, περίπου 70 χιλιόμετρα από το Τελ Αβίβ.

Δημοσιογράφοι του Γαλλικού Πρακτορείου είδαν μαύρο καπνό να υψώνεται από δύο τοποθεσίες στη μητροπολιτική περιοχή του Τελ Αβίβ.

Ο ισραηλινός στρατός ανέφερε σε ανακοίνωσή του ότι «εντόπισε πυραύλους που εκτοξεύτηκαν από το Ιράν προς το έδαφος του Κράτους του Ισραήλ», προσθέτοντας ότι ενεργοποιήθηκαν τα συστήματα αεροπορικής άμυνας για την αναχαίτισή τους.

17:36 | 13.03.2026
Ιταλός Αξιωματούχος διαψεύδει επαφές με το Ιράν για τα Στενά του Ορμούζ

Λίγο αργότερα από το δημοσίευμα των Financial Times, ιταλική πηγή διαψεύδει τις διαπραγματεύσεις με το Ιράν για ασφαλή διέλευση από τα Στενά του Ορμούζ.

Όπως ανέφερε, δεν βρίσκονται σε εξέλιξη διαπραγματεύσεις με το Ιράν για να εξασφαλιστεί ασφαλής διέλευση από τα Στενά του Ορμούζ για ιταλικά πλοία ή πετρελαιοφόρα, δήλωσε πηγή του ιταλικού υπουργείου Εξωτερικών στο Reuters, διαψεύδοντας σχετικό δημοσίευμα των Financial Times.

«Στις διπλωματικές τους επαφές, οι Ιταλοί ηγέτες επιδιώκουν να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για μια γενική στρατιωτική αποκλιμάκωση, αλλά δεν υπάρχει καμία παρασκηνιακή διαπραγμάτευση που να αποσκοπεί στη διασφάλιση μόνο ορισμένων εμπορικών πλοίων εις βάρος άλλων», ανέφερε η πηγή.

17:34 | 13.03.2026
Ο Τραμπ λέει πως θα τελειώσει ο πόλεμος όταν το ...νοιώσει εκεινος

Σε ερώτηση για το πότε μπορεί να τελειώσει ο πόλεμος με το Ιράν, ο Ντόναλντ Τραμπ απάντησε: «Όταν το νιώσω, εντάξει;».

17:33 | 13.03.2026
Η πρεσβεία του Ιράν στην Άγκυρα αρνείται ότι εκτοξεύτηκαν βαλλιστικοί πύραυλοι κατά της Τουρκίας

Η πρεσβεία του Ιράν στην Άγκυρα αρνήθηκε ότι εκτόξευσε βαλλιστικούς πυραύλους προς την Τουρκία, δηλώνοντας ότι «κανένα πυρομαχικό δεν εκτοξεύθηκε από το Ιράν προς την Τουρκία».

Πρόσθεσε επίσης ότι το Ιράν «σέβεται την εθνική κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα της φιλικής και γειτονικής Δημοκρατίας της Τουρκίας»

17:28 | 13.03.2026
Τραμπ για Μοτζτάμπα Χαμενεΐ: «Νομίζω ότι πιθανότατα είναι ζωντανός με κάποιον τρόπο - Πιστεύω ότι έχει υποστεί τραυματισμούς»
17:24 | 13.03.2026
Ο πρόεδρος Πεζεσκιάν κατηγορεί το Ισραήλ και τις ΗΠΑ ότι θέλουν να «διαλύσουν» τη χώρα του

Ο Ιρανός πρόεδρος Μασούντ Πεζεσκιάν κατηγόρησε σήμερα το Ισραήλ και τις ΗΠΑ ότι επιδιώκουν να «διαλύσουν» το Ιράν, κατά την 14η ημέρα του πολέμου στη Μέση Ανατολή.

«Η Αμερική και το σιωνιστικό καθεστώς (σ.σ. το Ισραήλ, το οποίο δεν αναγνωρίζει η ιρανική κυβέρνηση) έχουν καταστροφικές προθέσεις και στόχους που αποσκοπούν στην αποδυνάμωση του Ιράν και των μεγάλων ισλαμικών χωρών», δήλωσε ο Πεζεσκιάν κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας με τον Αιγύπτιο ομόλογό του, Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι, σύμφωνα με την ιρανική προεδρία.

17:22 | 13.03.2026
IDF: Βίντεο από την καταστροφή εκτοξευτή πυραύλων της Χεζμπολάχ στον Λίβανο

«Εγκρίθηκε, 10 δευτερόλεπτα, Άλφα»: Επιβεβαίωση της καταστροφής εκτοξευτή πυραύλων από πιλότο και ναυτίλο μαχητικού αεροσκάφους.

Πιλότος και ναυτίλος μαχητικού αεροσκάφους της Πολεμικής Αεροπορίας του Ισραήλ κατέστρεψαν χθες έναν εκτοξευτή πυραύλων της τρομοκρατικής οργάνωσης Χεζμπολάχ στο νότιο Λίβανο.

Οι Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις (IDF) θα συνεχίσουν να ενεργούν δυναμικά εναντίον της τρομοκρατικής οργάνωσης Χεζμπολάχ, η οποία επέλεξε να συμμετάσχει στη σύγκρουση και να επιχειρεί υπό την αιγίδα του ιρανικού τρομοκρατικού καθεστώτος, και δεν θα επιτρέψουν να προκληθεί βλάβη στους πολίτες του Κράτους του Ισραήλ.

Το βίντεο δημοσίευσαν οι IDF στο Χ.

17:20 | 13.03.2026
Ο επικεφαλής της ρωσικής Rosatom δηλώνει ότι δεν έχουν παρατηρηθεί αλλαγές στα επίπεδα ραδιενέργειας στο Ιράν

Ο πλέον υψηλόβαθμος Ρώσος αξιωματούχος για την πυρηνική ενέργεια δήλωσε σήμερα ότι δεν έχουν παρατηρηθεί αλλαγές στα επίπεδα ραδιενέργειας ύστερα από πλήγματα στις ιρανικές πυρηνικές εγκαταστάσεις στον πόλεμο που εξαπολύθηκε εναντίον του από τις ΗΠΑ και το Ισραήλ, όπως μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων RIA.

Δεν ήταν άμεσα σαφές σε ποια πλήγματα αναφέρεται το τηλεγράφημα του πρακτορείου RIA, το οποίο επικαλείται τον Αλεξέι Λιχατσόφ, επικεφαλής της κρατικής εταιρίας πυρηνικής ενέργειας Rosatom.

Το Ιράν δήλωσε την περασμένη εβδομάδα ότι οι πυρηνικές του εγκαταστάσεις στη Νατάνζ χτυπήθηκαν στη διάρκεια στρατιωτικών επιχειρήσεων από τις ΗΠΑ και το Ισραήλ, αλλά δεν υπήρξε διαρροή ραδιενεργού υλικού.

17:19 | 13.03.2026
WSJ: Οι ΗΠΑ σκέφτονται να στείλουν κι άλλα πολεμικά πλοία στη Μέση Ανατολή

Το Πεντάγωνο εξετάζει το ενδεχόμενο να στείλει περισσότερα πολεμικά πλοία στη Μέση Ανατολή, ώστε ενδεχομένως να συνοδεύουν δεξαμενόπλοια που διέρχονται από τα Στενά του Ορμούζ, μετά την αύξηση των ιρανικών επιθέσεων.

Αμερικανοί αξιωματούχοι δηλώνουν ότι οι συνοδείες δεν θα ξεκινήσουν μέχρι να μειωθεί το επίπεδο απειλής, κάτι που μπορεί να διαρκέσει έναν μήνα ή και περισσότερο.

17:16 | 13.03.2026
Το Ιράν λέει πως θα δώσει ένα «αξέχαστο μήνυμα» σε Ισραήλ και ΗΠΑ

Το Ιράν ανακοίνωσε σήμερα ότι εξαπέλυσε νέα ομοβροντία πυραύλων προς το Ισραήλ, κατά την 14η ημέρα του πολέμου των ΗΠΑ και του Ισραήλ με την Ισλαμική Δημοκρατία.

Η ιρανική κρατική τηλεόραση ανακοίνωσε, χωρίς να υπεισέλθει προς το παρόν σε λεπτομέρειες, την "έναρξη νέου κύματος εκτόξευσης ιρανικών πυραύλων προς τα κατεχόμενα εδάφη", όρο που χρησιμοποιεί το Ιράν για να αναφερθεί στο Ισραήλ, το οποίο δεν αναγνωρίζουν οι ιρανικές αρχές.

Το Ιράν θα "δώσει ένα αξέχαστο μάθημα" στις ΗΠΑ και το Ισραήλ μετά την επίθεσή τους στην Ισλαμική Δημοκρατία, δήλωσε παράλληλα ο εκπρόσωπος του ιρανικού υπουργείου Εξωτερικών Ισμαήλ Μπαγαΐ, αναφερόμενος στην προηγούμενη σύγκρουση με το Ισραήλ τον Ιούνιο, που τερματίστηκε ύστερα από 12 ημέρες πολέμου.

"Οι ένοπλες δυνάμεις μας είναι σθεναρά αποφασισμένες να δώσουν στον εχθρό ένα αξέχαστο μάθημα", πρόσθεσε ο Μπαγαΐ, σε δήλωσή του που επικαλέστηκε το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων Isna.

17:15 | 13.03.2026
Τραμπ: «Δεν χρειαζόμαστε τη βοήθεια της Ουκρανίας για την άμυνα απέναντι στα drones»
17:13 | 13.03.2026
Σειρήνες ηχούν και πάλι στο Ισραήλ

Οι Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις (IDF) ανακοίνωσαν ότι πριν από λίγο εντοπίστηκε εκτόξευση πυραύλων από το Ιράν προς το έδαφος του Κράτους του Ισραήλ.

Τα συστήματα αεράμυνας βρίσκονται σε λειτουργία για την αναχαίτιση της απειλής. Τα τελευταία λεπτά, η Διοίκηση Εσωτερικού Μετώπου εξέδωσε προειδοποιητική ειδοποίηση απευθείας σε κινητά τηλέφωνα στις σχετικές περιοχές.

Το κοινό καλείται να επιδείξει υπευθυνότητα και να ακολουθεί τις οδηγίες, καθώς αυτές σώζουν ζωές.

Οι πολίτες πρέπει να εισέλθουν σε προστατευμένους χώρους μόλις λάβουν την ειδοποίηση και να παραμείνουν εκεί μέχρι να υπάρξει νέα ανακοίνωση.

Η έξοδος από τον προστατευμένο χώρο θα επιτραπεί μόνο μετά από ρητή οδηγία. Οι πολίτες καλούνται να συνεχίσουν να συμμορφώνονται με τις οδηγίες της Διοίκησης Εσωτερικού Μετώπου.

17:06 | 13.03.2026
Οι ισραηλινές εντολές εκκένωσης επηρεάζουν το 14% του Λιβάνου, σύμφωνα με μκο

Πάνω από ένα όγδοο του εδάφους του Λιβάνου έχει δεχτεί ισραηλινές εντολές εκκένωσης, όπως δήλωσε σήμερα οργάνωση αρωγής, ενώ η ειρηνευτική αποστολή των Ηνωμένων Εθνών υποστήριξε ότι οι ισραηλινές χερσαίες δυνάμεις εισβάλλουν και στήνουν οδοφράγματα.

Το Ισραήλ πραγματοποιεί καθημερινά πλήγματα στον Λίβανο από τις 2 Μαρτίου όταν η υποστηριζόμενη από το Ιράν οργάνωση Χεζμπολάχ εξαπέλυσε ρουκέτες στο Ισραήλ για να εκδικηθεί την εξόντωση του ανώτατου ηγέτη του Ιράν στην Τεχεράνη κατά την πρώτη ημέρα του ισραηλινοαμερικανικού πολέμου με το Ιράν.

Σχεδόν 700 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί στον Λίβανο από τις ισραηλινές επιθέσεις και περισσότεροι από 800.000 έχουν εκτοπιστεί.

Ο ισραηλινός στρατός λέει ότι έχει στοχοθετήσει ενόπλους της Χεζμπολάχ και μέλη των ιρανικών δυνάμεων.

Το Νορβηγικό Συμβούλιο Προσφύγων (NRC) δήλωσε ότι οι ισραηλινές διαταγές εκκένωσης για το νότιο Λίβανο και για τμήματα της Βηρυτού καλύπτουν σήμερα 1.470 τχλμ ή σχεδόν το 14% της χώρας.

"Οι ισραηλινές διαταγές μαζικής εκκένωσης έχουν επεκταθεί σε ευρείες γεωγραφικές οδηγίες, απαιτώντας συχνά άμεση μετακίνηση, προκαλώντας πανικό και φόβο στις κοινότητες ότι επίκεινται άμεσα πλήγματα, ακόμη κι όταν αυτό δεν συμβαίνει", είπε η Μορίβ Φίλιπον, η διευθύντρια του παραρτήματος της οργάνωσης στον Λίβανο.

Ο επικεφαλής της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα Φόλκερ Τουρκ δήλωσε ότι οι ισραηλινές εντολές για καθολική εκκένωση εγείρουν σοβαρές ανησυχίες για το διεθνές δίκαιο.

Το γραφείο του NRC στην Τύρο, στον νότιο Λίβανο, υπέστη σοβαρές ζημιές, ανέφερε αυτή η υπηρεσία, χωρίς τραυματισμούς. Ο ισραηλινός στρατός έχει πραγματοποιήσει αρκετές επιθέσεις στην Τύρο από τις 2 Μαρτίου, συμπεριλαμβανομένης μιας επιδρομής την Τρίτη σε αυτό που περιέγραψε ως κέντρο διοίκησης της Χεζμπολάχ στην περιοχή.

Ο Ματιέ Λουτσιάνο του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου στη Γενεύη ότι περίπου 600 καταφύγια έχουν δημιουργηθεί σε όλη τη χώρα, με πολλά από αυτά σχεδόν γεμάτα. Τα νοσοκομεία είναι υπερφορτωμένα λόγω της αύξησης των τραυματιών, πρόσθεσε αξιωματούχος του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.

Η Προσωρινή Δύναμη του ΟΗΕ στον Λίβανο δήλωσε στην ίδια ενημέρωση ότι οι επιχειρήσεις της έχουν περιοριστεί από τις συνεχιζόμενες εχθροπραξίες που τραυμάτισαν δύο στρατιώτες πριν από μια εβδομάδα. Ωστόσο, τα στρατεύματά της έχουν καταγράψει ισραηλινές εισβολές στρατευμάτων, λέγοντας ότι έχουν κινηθεί έως και 7 χιλιόμετρα εντός του Λιβάνου και έχουν στήσει οδοφράγματα περιορίζοντας την πρόσβαση.

«Είμαστε βαθιά ανήσυχοι ότι η κατάσταση θα επιδεινωθεί περαιτέρω», δήλωσε η εκπρόσωπος της UNIFIL Καντίς Αρντιέλ μέσω βιντεοκλήσης από τον Λίβανο.

16:53 | 13.03.2026
Σειρήνες στο κεντρικό Ισραήλ
16:50 | 13.03.2026
Μακρόν: Δεν θα αλλάξει η στάση μας απέναντι στη Ρωσία λόγω του πολέμου του Ιράν

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν δήλωσε σημερα Παρασκευή, μετά τη συνάντηση που είχε στο Παρίσι με τον Ουκρανό ομόλογό του Βολοντιμίρ Ζελένσκι ότι η Ρωσία «κάνει λάθος» αν ελπίζει ότι ο πόλεμος στο Ιράν θα της προσφέρει μια αναστολή των εις βάρος της μέτρων, υπενθυμίζοντας την απόφαση της G7 να μην «αναθεωρήσει» την πολιτική κυρώσεων κατά της Μόσχας. « Οι αυξήσεις στις τιμές του πετρελαίου δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να οδηγήσουν σε αναθεώρηση της πολιτικής κυρώσεων μας έναντι της Ρωσίας. Αυτή είναι η πάγια θέση της G7 και είναι προφανώς η θέση της Γαλλίας και της Ευρώπης», είπε ο Γάλλος πρόεδρος, παρά την απόφαση των ΗΠΑ να προχωρήσουν σε άρση κυρώσεων κατά της Ρωσίας. Σχολιάζοντας την απόφαση της Ουάσιγκτον ο Ουκρανός πρόεδρος Ζελένσκι είπε οτι με την άρση των αμερικανικών κυρώσεων η Ρωσία θα εξοικονομήσει περίπου 10 δισεκατομμύρια ευρώ δυσκολεύοντας τις προσπάθειες για το τέλος του πολέμου.

Ο Εμάνουελ Μακρόν υπογράμμισε επίσης ότι το δάνειο των 90 δισεκατομμυρίων ευρώ που δεσμεύτηκε ότι θα δώσει η Ευρωπαΐκή Ενωση στην Ουκρανία θα υλοποιηθεί, παρά το βέτο της Ουγγαρίας στην εκταμίευση των πρώτων δόσεων. «Αν υπάρχουν αντιρρήσεις τότε εναπόκειται στο κάθε έθνος η τήρηση των δεσμεύσεων που από κοινού ανέλαβαν τα κράτη της ΕΕ έναντι της Ουκρανίας τον περασμένο Δεκέμβριο είπε ο πρόεδρος της Γαλλίας.

Ο Εμανουέλ Μακρόν αναφερόμενος τέλος στον θάνατο ενός Γάλλου στρατιώτη στο ιρακινό Κουρδιστάν, ότι «η θέση της Γαλλίας είναι καθαρά αμυντική» και ότι «θα συνεχίσει να επιδεικνύει ψυχραιμία, ηρεμία και αποφασιστικότητα, να είναι αξιόπιστη απέναντι στους εταίρους της, να προστατεύει τους πολίτες της και να υπερασπίζεται τα συμφέροντά και την ασφάλειά τους.

16:47 | 13.03.2026
Ο στρατιώτης που σκοτώθηκε στο Ιρακινό Κουρδιστάν επλήγη "από drone Shahed" , σύμφωνα με τον επικεφαλής της μονάδας του

Ο ανθυπασπιστής Αρνό Φριόν, του 7ου τάγματος αλπικών τυφεκιοφόρων (BCA), μονάδας του πεζικού που έχει έδρα τη Βαρς (Ιζέρ), που σκοτώθηκε σε επίθεση στην περιοχή Αρμπίλ του Ιρακινού Κουρδιστάν, «επλήγη από drone Shahed», δήλωσε σήμερα ο επικεφαλής του 7ου BCA.

Ο υπαξιωματικός, ηλικίας 42 ετών, «σκοτώθηκε αφού επλήγη από drone Shahed στη θέση στην οποία βρισκόταν», διευκρίνισε μιλώντας στους δημοσιογράφους ο συνταγματάρχης Φρανσουά-Ξαβιέ ντε λα Σενέ. Το μη επανδρωμένο εναέριο όχημα (drone) Σαχέντ είναι όπλο ιρανικής κατασκευής.

«Βοηθούσε στην εκπαίδευση των Κούρδων» στο πλαίσιο «αντιτρομοκρατικής αποστολής (...) μάχης κατά του Νταές», της τζιχαντιστικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, διευκρίνισε ο συνταγματάρχης.

Ο Φριόν, «οι αλπικοί τυφεκιοφόροι είναι πραγματικά το καλύτερο που βγάζει ο στρατός ξηράς, παράγουν καλύτερα από άποψη στρατιωτών. Είναι πραγματικά ένας εξαιρετικός στρατιώτης. Είναι κάποιος που ήταν πάρα πολύ ικανός», με «πολλή εμπειρία» και «δεκάδες επιχειρήσεις στο ενεργητικό του», πρόσθεσε.

Ο υπαξιωματικός είναι ο πρώτος Γάλλος στρατιώτης που σκοτώνεται από την έναρξη του πολέμου στη Μέση Ανατολή, που ξέσπασε από τα πλήγματα του Ισραήλ και των ΗΠΑ εναντίον του Ιράν στις 28 Φεβρουαρίου και επεκτάθηκε σε χώρες της περιοχής.

Σύμφωνα με το υπουργείο Άμυνας, επτά στρατιώτες «τραυματίστηκαν σε «επίθεση με drone» χθες, Πέμπτη, το βράδυ και ο ανθυπασπιστής Αρνό Φριόν «παρά το ότι παραλήφθηκε γρήγορα από τις ιατρικές ομάδες που ήταν παρούσες, υπέκυψε στα τραύματά του». Είχε αναπτυχθεί στο Ιράκ από τα τέλη Ιανουαρίου.

Οι έξι τραυματίες «εξακολουθούν να βρίσκονται στο νοσοκομείο. Ο επαναπατρισμός τους στη Γαλλία ετοιμάζεται», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τον κυβερνήτη του Αρμπίλ, το πλήγμα που τραυμάτισε αυτούς τους στρατιώτες περιελάμβανε δύο μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα και έλαβε χώρα σε μία βάση στη Μάλα Κάρα, που βρίσκεται σε απόσταση περίπου 40 χιλιομέτρων νοτιοδυτικά της Αρμπίλ.

Χωρίς να αναλαμβάνει απευθείας την ευθύνη για την επίθεση, μια ένοπλη οργάνωση που πρόσκειται στο Ιράν, η Άσχαμπ αλ Καφ, ανακοίνωσε σήμερα ότι βάζει πλέον στο στόχαστρο «όλα τα γαλλικά συμφέροντα» στην περιοχή, απόφαση η οποία ελήφθη, εξηγεί, σε αντίδραση για την ανάπτυξη του αεροπλανοφόρου Charles de Gaulle και άλλων στοιχείων των ενόπλων δυνάμεων της Γαλλίας στην περιοχή του Κόλπου.

16:47 | 13.03.2026
Στρατιωτική συνοδεία για τα εμπορικά πλοία που βρίσκονται στα Στενά του Χορμούζ ζητούν οι Γερμανοί εφοπλιστές

Στρατιωτική συνοδεία για τα εμπορικά πλοία που βρίσκονται στα Στενά του Χορμούζ ζητούν οι Γερμανοί εφοπλιστές περιγράφοντας την κατάσταση στην περιοχή ως «σοβαρή έως ανησυχητική».

Στα Στενά του Χορμούζ υπάρχει «μόνο μία είσοδος και μία έξοδος και αυτή πρέπει να προστατευτεί, προκειμένου τα εμπορικά πλοία να μπορέσουν να εγκαταλείψουν την περιοχή», δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Ένωσης Γερμανών Εφοπλιστών (VDR), Μάρτιν Κρέγκερ στη Βαυαρική Ραδιοτηλεόραση BR και προειδοποίησε για τον κίνδυνο που αντιμετωπίζουν τα πληρώματα, καθώς η κατάσταση, τόνισε, είναι «σοβαρή έως ανησυχητική».

Σύμφωνα με τον ίδιο, περίπου 30 γερμανικά πλοία βρίσκονται αυτή τη στιγμή στην περιοχή, εκ των οποίων τα 20 έχουν ήδη δεχθεί πυρά. Μέχρι στιγμής πάντως, διευκρίνισε ο κ. Κρέγκερ, είναι γνωστή μόνο μία περίπτωση όπου ένα γερμανικό πλοίο έχει υποστεί ζημιές.

16:42 | 13.03.2026
Ο επικεφαλής του ΟΗΕ καλεί το Ισραήλ και τη Χεζμπολάχ να "σταματήσουν τον πόλεμο"

Ο γενικός γραμματέας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών Αντόνιο Γκουτέρες παρότρυνε σήμερα το Ισραήλ και τη φιλοϊρανική Χεζμπολάχ να «σταματήσουν τον πόλεμο» στον Λίβανο, όπου ο ισραηλινός στρατός εντείνει τα πλήγματα.

«Καλώ με ισχυρό τρόπο τις δύο πλευρές, τη Χεζμπολάχ και το Ισραήλ, (να καταλήξουν) σε μια κατάπαυση πυρός προκειμένου να σταματήσει ο πόλεμος», δήλωσε ο ίδιος σε επίσκεψή του στη Βηρυτό, πριν προσθέσει: «Δεν είναι τώρα η ώρα για ένοπλες οργανώσεις, είναι η ώρα για ισχυρά κράτη».

«Πραγματικά ελπίζω ότι κατά την επόμενη επίσκεψή μου … θα μπορώ να δω έναν Λίβανο σε ειρήνη. Θα μπορώ να επισκεφθώ έναν Λίβανο όπου το Κράτος έχει το μονοπώλιο της ισχύος και όπου η εδαφική ακεραιότητα θα έχει αποκατασταθεί πλήρως και θα γίνεται σεβαστή», πρόσθεσε ο Γκουτέρες πριν συναντηθεί με τον Λιβανέζο πρόεδρο Ζοζέφ Αούν.

«Γνωρίζω ότι οι Λιβανέζοι υποφέρουν πάρα πολύ», δήλωσε ο ίδιος. Ο πόλεμος στον Λίβανο έχει προκαλέσει τον θάνατο 687 ανθρώπων και τον εκτοπισμό περισσοτέρων των 800.000 από τις 2 Μαρτίου, σύμφωνα με το λιβανικό υπουργείο Υγείας.

«Δυστυχώς, ο Λίβανος σύρθηκε σε έναν πόλεμο που ο λαός του ποτέ δεν ήθελε», δήλωσε.

Ο Λίβανος σύρθηκε στη σύγκρουση όταν η λιβανική σιιτική οργάνωση εξαπέλυσε πυραύλους κατά του Ισραήλ στις 2 Μαρτίου, δηλώνοντας ότι ήθελε να εκδικηθεί τον θάνατο του ανώτατου ηγέτη του Ιράν Αλί Χαμενεΐ σε ισραηλινοαμερικανική επίθεση κατά του Ιράν, προκαλώντας μαζικά ισραηλινά αντίποινα.

16:39 | 13.03.2026
Γαλλία και Ιταλία ξεκινούν συνομιλίες με το Ιράν για τα Στενά του Ορμούζ σύμφωνα με τους FT
16:24 | 13.03.2026
Νεκροί και οι 6 αμερικανοί στρατιωτικοί στο αεροσκάφος που έπεσε στο Ιράκ

Η Κεντρική Διοίκηση των Ηνωμένων Πολιτειών (CENTCOM) ανακοίνωσε ότι και τα έξι μέλη του πληρώματος που επέβαιναν σε αεροσκάφος ανεφοδιασμού KC-135, το οποίο συνετρίβη στο δυτικό Ιράκ, έχουν επιβεβαιωθεί ως νεκρά.

Και τα έξι μέλη του πληρώματος που επέβαιναν σε αμερικανικό αεροσκάφος ανεφοδιασμού KC-135 το οποίο συνετρίβη στο δυτικό Ιράκ επιβεβαιώθηκε πλέον ότι είναι νεκρά. Το αεροσκάφος χάθηκε ενώ πετούσε σε φίλιο εναέριο χώρο στις 12 Μαρτίου, κατά τη διάρκεια της επιχείρησης Operation Epic Fury.

Οι συνθήκες του περιστατικού διερευνώνται. Ωστόσο, η απώλεια του αεροσκάφους δεν οφείλεται σε εχθρικά πυρά ούτε σε φίλια πυρά.

Τα ονόματα των στρατιωτικών δεν θα δημοσιοποιηθούν μέχρι να περάσουν 24 ώρες από την ενημέρωση των συγγενών πρώτου βαθμού.

16:17 | 13.03.2026
Η UKMTO αναφέρει ακόμη μία πιθανή επίθεση κοντά στα Στενά του Ορμούζ

Η Υπηρεσία Ναυτικών Εμπορικών Επιχειρήσεων του Ηνωμένου Βασιλείου (UKMTO) ανακοίνωσε ότι έλαβε αναφορά πως ένα πλοίο χτυπήθηκε από «άγνωστο βλήμα στα Στενά του Ορμούζ», με αποτέλεσμα να ξεσπάσει πυρκαγιά πάνω στο πλοίο.

Αρκετά πλοία έχουν δεχθεί επιθέσεις στην περιοχή τις τελευταίες ημέρες, καθώς το Ιράν συνεχίζει να κλείνει τη στρατηγικής σημασίας θαλάσσια οδό, γεγονός που έχει οδηγήσει σε απότομη άνοδο των τιμών του πετρελαίου.

Στην πρώτη δημόσια δήλωσή του ως ανώτατος ηγέτης του Ιράν, ο Μοτζτάμπα Χαμενεΐ δήλωσε ότι τα Στενά του Ορμούζ θα παραμείνουν κλειστά για τις ΗΠΑ και τους συμμάχους της.

16:16 | 13.03.2026
Μπαχρέιν: Βρετανικά μαχητικά Typhoon καταδιώκουν ιρανικά drones

Βρετανικά μαχητικά αεροσκάφη Typhoon πραγματοποιούν περιπολίες στον εναέριο χώρο του Μπαχρέιν, αναζητώντας ιρανικά drones που κατευθύνονται προς το νησί, σύμφωνα με την Ντάουνινγκ Στριτ.

Πρόκειται για την πρώτη άμεση στρατιωτική επιχείρηση της Βρετανίας στον εναέριο χώρο του Μπαχρέιν από την έναρξη της σύγκρουσης στην περιοχή.

Τα μαχητικά απογειώθηκαν μετά από αεροπορικές επιθέσεις κοντά στο διεθνές αεροδρόμιο του νησιού την Τετάρτη 11.03.2026, ενώ σύμφωνα με το Λονδίνο στόχος των περιπολιών είναι ο εντοπισμός και η αναχαίτιση ιρανικών μη επανδρωμένων αεροσκαφών.

Εκπρόσωπος του πρωθυπουργού Κιρ Στάρμερ δήλωσε ότι «βρετανικά αεροσκάφη πραγματοποίησαν για πρώτη φορά νυχτερινές αποστολές αεράμυνας για την προστασία του Μπαχρέιν».

Παράλληλα, βρετανικά μαχητικά Typhoon και F-35 συμμετέχουν σε αποστολές προστασίας βρετανικών δυνάμεων, βάσεων και συμμάχων στην ευρύτερη περιοχή, με επιχειρήσεις σε Κατάρ, Κύπρο, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Ιορδανία και Μπαχρέιν.

16:12 | 13.03.2026
Νέες εκρήξεις στο Ντουμπάι και προειδοποιητικά μηνύματα

Σύμφωνα με ανταποκριτή του AFP, την Παρασκευή ακούστηκε έκρηξη στο Ντουμπάι, ενώ το υπουργείο Εσωτερικών έστειλε ειδοποιήσεις μέσω κινητού τηλεφώνου προειδοποιώντας για «πιθανές απειλές από πυραύλους».

«Τα συστήματα αεροπορικής άμυνας αντιμετωπίζουν αυτή τη στιγμή απειλή από πυραύλους», ανέφερε αργότερα το υπουργείο Άμυνας.

16:02 | 13.03.2026
Ο στρατός του Λιβάνου προειιδοποιεί του κατοίκους της Βηρυτού: Μη σκανάρετε το QR στα φυλλάδια των ισραηλινών, θα σας χακάρουν

Ο στρατός του Λιβάνου προειδοποίησε τους κατοίκους της Βηρυτού να μην σκανάρουν ένα QR code που βρίσκεται σε φυλλάδια τα οποία έριξε ισραηλινό αεροσκάφος πάνω από την πρωτεύουσα, σύμφωνα με το Εθνικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Σε ανακοίνωσή του, ο στρατός ανέφερε ότι ο κωδικός οδηγεί σε συνδέσμους προς ομάδες στο WhatsApp και στο Facebook, οι οποίες κατευθύνουν τους χρήστες σε μονάδα στρατιωτικών πληροφοριών του Ισραήλ, υπεύθυνη για τη στρατολόγηση πληροφοριοδοτών.

Πρόσθεσε ότι η σάρωση του QR code και το άνοιγμα των συνδέσμων ενέχουν νομικούς και κινδύνους ασφαλείας και ενδέχεται να οδηγήσουν σε παραβίαση ή χακάρισμα των συσκευών των χρηστών.

16:01 | 13.03.2026
Αραγτσί: Οι Ιρανοί θα σταθούν ακλόνητοι απέναντι σε δειλές επιθέσεις

Ο υπουργός Εξωτερικών του Ιράν, Αμπάς Αραγτσί, μοιράστηκε πλάνα από διαδηλώσεις Ιρανών κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων για την Παγκόσμια Ημέρα Αλ-Κουντς στην Τεχεράνη, ενώ βόμβες έπεφταν σε κοντινά σημεία.

Ο κορυφαίος Ιρανός διπλωμάτης συμμετείχε στην εκδήλωση μαζί με άλλους σημαντικούς αξιωματούχους.

«Είναι τιμή και υπερηφάνεια που συνόδευσα τον ισχυρό και ανθεκτικό λαό του Ιράν για να γιορτάσουμε την Παγκόσμια Ημέρα Αλ-Κουντς» έγραψε ο Αραγτσί στο X. «Οι Ιρανοί θα σταθούν πάντα ακλόνητοι και δεν θα καμφθούν ποτέ μπροστά σε δειλές επιθέσεις» πρόσθεσε.

15:46 | 13.03.2026
2 νεκροί και 10 τραυματίες σε επιθέσεις στη συνοικία Χαφτ Τσενάρ της Τεχεράνης

Δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν και 10 τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια βομβαρδισμών στη συνοικία Χαφτ Τσενάρ της Τεχεράνης νωρίτερα σήμερα, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Mehr.

Σύμφωνα με το πρακτορείο, 100 κατοικίες στη συνοικία υπέστησαν ζημιές από τις επιθέσεις, ενώ 30 καταστράφηκαν ολοσχερώς.

15:33 | 13.03.2026
CENTCOM: Συνεχίζουμε τα μέτρα εξουδετέρωσης της ισχύος του Ιράν

«Το ιρανικό καθεστώς αποτελεί εδώ και χρόνια τη μεγαλύτερη απειλή για την ειρήνη και τη σταθερότητα στη Μέση Ανατολή. Οι δυνάμεις των Ηνωμένων Πολιτειών συνεχίζουν να λαμβάνουν αποφασιστικά μέτρα για να εξουδετερώσουν τις δυνατότητες προβολής ισχύος του Ιράν», αναφέρει η ανακοίνωση της Κεντρική Διοίκηση των ΗΠΑ (CENTCOM) που συνοδεύει με ένα βίντεο με επιχειρήσεις.

15:30 | 13.03.2026
Ιμάμης από πόλη του νότιου Λιβάνου σκοτώθηκε σε ισραηλινή αεροπορική επιδρομή

Ο ιμάμης από την πόλη Ναμπάτιε αλ-Φάουκα, στο νότιο Λίβανο, έχασε τη ζωή του από τραύματα που υπέστη κατά τη διάρκεια ισραηλινής αεροπορικής επιδρομής, σύμφωνα με το Εθνικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Το πρακτορείο ανέφερε ότι ο σεΐχης Χασάν Γκαντούρ υπέκυψε στα τραύματά του μετά την επιδρομή της Πέμπτης στο σπίτι του.

15:28 | 13.03.2026
Ο ισραηλινός στρατός (IDF) αναφέρει ότι 3 μέλη της Χεζμπολάχ σκοτώθηκαν χθες σε αεροπορική επιδρομή στο Μπιντ Τζμπέιλ, στο νότιο Λίβανο

Τρεις μαχητές της Χεζμπολάχ σκοτώθηκαν χθες σε ισραηλινή αεροπορική επιδρομή στην περιοχή Μπιντ Τζμπέιλ του νότιου Λιβάνου, σύμφωνα με τον στρατό.

Ο ισραηλινός στρατός (IDF) αναφέρει ότι τα μέλη της Χεζμπολάχ είχαν εντοπιστεί από την 869η Μονάδα Συλλογής Πληροφοριών Μάχης της 91ης Περιφερειακής Μεραρχίας «Γαλιλαία» και, λίγο αργότερα, δέχθηκαν επίθεση και σκοτώθηκαν.

Η 91η Μεραρχία έχει αναπτυχθεί στον ανατολικό τομέα του νότιου Λιβάνου, στο πλαίσιο της «ενισχυμένης αμυντικής στάσης» του IDF, μετά την έναρξη των επιθέσεων της Χεζμπολάχ εναντίον του Ισραήλ αυτό το μήνα.

Η μεραρχία έχει επικεντρωθεί στην εξουδετέρωση των θέσεων εκτόξευσης αντιαρματικών πυραύλων της Χεζμπολάχ και στην εξόντωση μελών της ελίτ δύναμης «Ραντβάν» της τρομοκρατικής οργάνωσης στην περιοχή των επιχειρήσεών της.

Ο στρατός ανέπτυξε στρατεύματα βαθύτερα στο νότιο Λίβανο την περασμένη εβδομάδα, δηλώνοντας ότι στόχος του είναι «η εγκατάσταση μιας προωθημένης άμυνας που θα δημιουργήσει ένα επιπλέον επίπεδο ασφάλειας για τους κατοίκους του βορρά».

15:27 | 13.03.2026
Δύο μέλη του πληρώματος τραυματίστηκαν μετά από πυρκαγιά σε αμερικανικό αεροπλανοφόρο

Δύο μέλη του πληρώματος ενός αμερικανικού αεροπλανοφόρου τραυματίστηκαν μετά από πυρκαγιά.

Η είδηση επιβεβαιώθηκε από τον στρατηγό Νταν Κέιν, πρόεδρο της Επιτροπής Αρχηγών των Ενόπλων Δυνάμεων των ΗΠΑ, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου στο Πεντάγωνο που καλύψαμε την τελευταία ώρα.

«Οι σκέψεις μας είναι με τα μέλη του πληρώματος που τραυματίστηκαν στην πυρκαγιά», δήλωσε στους δημοσιογράφους.

Το USS Gerald R Ford είναι το μεγαλύτερο αεροπλανοφόρο στον κόσμο και επιχειρεί στην Ερυθρά Θάλασσα.

Το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ δήλωσε ότι το αεροπλανοφόρο παραμένει «πλήρως επιχειρησιακό» μετά την πυρκαγιά που δεν σχετίζεται με μάχη.

15:23 | 13.03.2026
Πολυκατοικία στο Μπουρτζ Χαμούντ στον Λίβανο μετά από ισραηλινή επίθεση με drone
A damaged building after an Israeli drone struck a residential apartment in Bourj Hammoud, in the northern outskirts of Beirut, following an escalation between Hezbollah and Israel amid the U.S.-Israeli conflict with Iran, Lebanon, March 13, 2026. REUTERS/Mohamed Azakir
15:22 | 13.03.2026
Η ρωσική υπηρεσία για την πυρηνική ενέργεια λέει ότι δεν έχουν παρατηρηθεί αλλαγές στα επίπεδα ραδιενέργειας του Ιράν

Ο πλέον υψηλόβαθμος Ρώσος αξιωματούχος για την πυρηνική ενέργεια δήλωσε σήμερα ότι δεν έχουν παρατηρηθεί αλλαγές στα επίπεδα ραδιενέργειας ύστερα από πλήγματα στις ιρανικές πυρηνικές εγκαταστάσεις στον πόλεμο που εξαπολύθηκε εναντίον του από τις ΗΠΑ και το Ισραήλ, όπως μετέδωσε το ρωσικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων RIA.

Δεν ήταν άμεσα σαφές σε ποια πλήγματα αναφέρεται το τηλεγράφημα του πρακτορείου RIA, το οποίο επικαλείται τον Αλεξέι Λιχατσόφ, επικεφαλής της κρατικής εταιρίας πυρηνικής ενέργειας Rosatom.

Το Ιράν δήλωσε την περασμένη εβδομάδα ότι οι πυρηνικές του εγκαταστάσεις στη Νατάνζ χτυπήθηκαν στη διάρκεια στρατιωτικών επιχειρήσεων από τις ΗΠΑ και το Ισραήλ, αλλά δεν υπήρξε διαρροή ραδιενεργού υλικού.

15:22 | 13.03.2026
A damaged building after an Israeli drone struck a residential apartment in Bourj Hammoud, in the northern outskirts of Beirut, following an escalation between Hezbollah and Israel amid the U.S.-Israeli conflict with Iran, Lebanon, March 13, 2026. REUTERS/Mohamed Azakir
15:19 | 13.03.2026
Ο Χέγκσεθ υποστηρίζει ότι το Ιράν δεν είναι πλέον σε θέση να κατασκευάζει νέους βαλλιστικούς πυραύλους

Το Ιράν έχει χάσει την ικανότητα να ανασυγκροτήσει τον καταστραμμένο στρατιωτικό του εξοπλισμό, δηλώνει ο υπουργός Άμυνας Πιτ Χέγκσεθ.

«Πολύ σύντομα», λέει, «όλες οι αμυντικές εταιρείες του Ιράν θα έχουν καταστραφεί», υποδηλώνοντας ότι εκεί θα επικεντρωθούν οι αμερικανο-ισραηλινές επιχειρήσεις τις επόμενες ημέρες.

Κάθε εταιρεία που κατασκευάζει εξαρτήματα για τους βαλλιστικούς πυραύλους του Ιράν «έχει ηττηθεί, έχει καταστραφεί», λέει.

15:02 | 13.03.2026
Φωτογραφία από την βομβαρδισμένη γέφυρα στον ποταμό Λιτάνι, στον Λίβανο

Ο ισραηλινός στρατός βομβάρδισε το πρωί της Παρασκευής τη συγκεκριμένη γέφυρα, προσπαθώντας να εμποδίσει τους τρομοκράτες της Χεζμπολάχ από το να μεταφέρουν δυνάμεις τους στον βόρειο και στον νότιο Λίβανο.

Διαβάστε το σχετικό άρθρο ΕΔΩ.

The damaged Zrarieh Bridge over the Litani river, after it was hit by an Israeli strike in Tayr Falsay in southern Lebanon, following an escalation between Hezbollah and Israel amid the U.S.-Israeli conflict with Iran, Lebanon, March 13, 2026. REUTERS/ Stringer
15:01 | 13.03.2026
Μακρόν: Ο στρατιώτης, Αρνό Φριόν, έπεσε για τη Γαλλία, η επίθεση ήταν απαράδεκτη

Ο υπαξιωματικός Αρνό Φριόν «έπεσε για τη Γαλλία αυτή τη νύχτα», δήλωσε ο Εμανουέλ Μακρόν, εκφράζοντας τη στήριξή του στους τραυματίες στρατιώτες.

«Οι στρατιώτες μας επλήγησαν ενώ αγωνίζονταν στο πλαίσιο μιας διεθνούς συμμαχίας κατά της αναζωπύρωσης της τρομοκρατίας. Είναι απαράδεκτο» πρόσθεσε ο Γάλλος πρόεδρος.

Παράλληλα, επιβεβαίωσε ότι «η θέση της Γαλλίας είναι αυστηρά αμυντική». «Η Γαλλία έχει αμυντική θέση, τίποτα δεν θα μπορούσε να δικαιολογήσει επίθεση εναντίον της» πρόσθεσε ενώ υποσχέθηκε ότι το Παρίσι θα διατηρήσει την «ψυχραιμία» του

14:48 | 13.03.2026
27 drones και 7 πυραύλους εκτόξευσε σήμερα το Ιράν κατά των ΗΑΕ
14:46 | 13.03.2026
Ο ισραηλινός στρατός έριξε φυλλάδια πάνω από τη Βηρυτό

Με αυτόν τον τρόπο, ο στρατός του Ισραήλ ζητούσε από τους κατοίκους της Βηρυτού να ταχθούν κατά της Χεζμπολάχ

14:46 | 13.03.2026
Όταν ο Χέγκσεθ ρωτήθηκε για την επίθεση εναντίον σχολείου, απάντησε ότι οι ΗΠΑ και το Ισραήλ «ποτέ δεν στοχεύουν αμάχους»

Ο Χέγκσεθ κλήθηκε να σχολιάσει για την επίθεση με θανάσιμα αποτελέσματα σε δημοτικό σχολείο θηλέων στο Μινάμπ του Ιράν.

Το Ιράν κατηγόρησε τις ΗΠΑ και το Ισραήλ ότι επιτέθηκαν στο σχολείο. Μετά την επίθεση, η Κεντρική Διοίκηση των ΗΠΑ (Centcom) δήλωσε ότι εξετάζει τις αναφορές για το περιστατικό, ενώ ο ισραηλινός στρατός δήλωσε ότι «δεν έχει γνώση» για οποιαδήποτε επιχείρηση στην περιοχή.

Ο Hegseth αναφέρει ότι η Centcom έχει ορίσει έναν αξιωματικό έρευνας εκτός των δυνάμεών της, ο οποίος «θα αφιερώσει όσο χρόνο χρειαστεί» για να διαπιστώσει τι συνέβη σε αυτό το περιστατικό.

Λέει ότι οι επιχειρήσεις ΗΠΑ-Ισραήλ «ποτέ δεν στοχεύουν πολίτες» στον πόλεμο με το Ιράν.

14:42 | 13.03.2026
Το Ιράκ παρατείνει το κλείσιμο του εναερίου χώρου μέχρι τη Δευτέρα

Η Αρχή Πολιτικής Αεροπορίας του Ιράκ ανακοίνωσε ότι ο ιρακινός εναέριος χώρος θα παραμείνει κλειστός έως τη Δευτέρα στις 12:00 μ.μ. (09:00 GMT).

Χαρακτήρισε την απόφαση ως «προσωρινό προληπτικό μέτρο» με βάση την κατάσταση της ασφάλειας στην περιοχή.

14:29 | 13.03.2026
«Σήμερα θα είναι η πιο πολυάσχολη μέρα μας», δηλώνει ο αρχηγός των ενόπλων δυνάμεων των ΗΠΑ

Ο Κέιν, αρχηγός των ενόπλων δυνάμεων, δηλώνει στους δημοσιογράφους στο Πεντάγωνο ότι η σημερινή μέρα θα είναι η «πιο έντονη» για τις ΗΠΑ.

Πριν από λίγα λεπτά, ο Χέγκσεθ δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι σήμερα θα πραγματοποιηθεί ο «μεγαλύτερος αριθμός επιθέσεων» που έχουν εξαπολύσει οι ΗΠΑ εναντίον του Ιράν.

Ο Κέιν ολοκληρώνει τις δηλώσεις του παραδίδοντας ξανά τον λόγο στον Χέγκσεθ, ο οποίος δίνει το λόγο για ερωτήσεις.

14:26 | 13.03.2026
1 νεκρός σε ισραηλινή επίθεση στο Γιατέρ, στο νότιο Λίβανο

Ένα άτομο έχασε τη ζωή του σε ισραηλινή αεροπορική επιδρομή στην πόλη Γιατέρ, στο νότιο Λίβανο, σύμφωνα με το Εθνικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Η είδηση για τον τελευταίο θάνατο έρχεται εν μέσω αναφορών για συνεχιζόμενες ισραηλινές επιδρομές σε ολόκληρο το Λίβανο.

Σε μια επίθεση εναντίον κτιρίου κατοικιών στη Σιδώνα, στο νότιο Λίβανο, νωρίτερα σήμερα, σκοτώθηκαν οκτώ άτομα και τραυματίστηκαν άλλα εννέα.

14:23 | 13.03.2026
Live η συνέντευξη Τύπου του Χέγκσεθ για το Ιράν
14:22 | 13.03.2026
Χέγκσεθ: Έχουμε χτυπήσει πάνω από 15.000 εχθρικούς στόχους

Ο Χέγκσεθ ανέφερε ότι οι αεροπορικές δυνάμεις των ΗΠΑ και του Ισραήλ έχουν χτυπήσει περισσότερους από 15.000 εχθρικούς στόχους.

«Αυτό σημαίνει πάνω από 1.000 την ημέρα, κάτι που καμία άλλη συμμαχία χωρών στον κόσμο δεν μπορεί να κάνει» πρόσθεσε.

14:13 | 13.03.2026
Ο νέος ανώτατος ηγέτης του Ιράν «έχει τραυματιστεί και πιθανόν έχει παραμορφωθεί», αναφέρει ο Χέγκσεθ

Ο Πιτ Χέγκσεθ μοιράστηκε τις τελευταίες πληροφορίες σχετικά με όσα γνωρίζουν οι ΗΠΑ για την υγεία του νέου ανώτατου ηγέτη του Ιράν, Μοτζτάμπα Χαμενεΐ.

«Γνωρίζουμε ότι ο νέος, λεγόμενος, όχι και τόσο ανώτατος ηγέτης είναι τραυματισμένος και πιθανώς παραμορφωμένος», δήλωσε ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ.

Ο Χαμενεΐ, ο οποίος διορίστηκε για να διαδεχθεί τον πατέρα του, εξέδωσε χθες την πρώτη του δήλωση, αλλά δεν εμφανίστηκε αυτοπροσώπως και δεν την διάβασε ο ίδιος.

Ο Χέγκσεθ χαρακτήρισε τη δήλωση «αδύναμη».

«Δεν υπήρχε φωνή και δεν υπήρχε βίντεο. Ήταν μια γραπτή δήλωση», είπε.

«Το Ιράν διαθέτει πολλές κάμερες και πολλές συσκευές εγγραφής φωνής. Γιατί μια γραπτή δήλωση; Νομίζω ότι ξέρετε γιατί. 

«Ο πατέρας του είναι νεκρός. Είναι φοβισμένος, είναι τραυματισμένος, βρίσκεται σε φυγή και στερείται νομιμότητας. Είναι ένα χάος για αυτούς. 

Ποιος είναι επικεφαλής; Ίσως ούτε το ίδιο το Ιράν να γνωρίζει. Με κάθε ώρα που περνά, γνωρίζουμε και γνωρίζουν ότι οι στρατιωτικές δυνατότητες του κακού καθεστώτος τους καταρρέουν.»

14:11 | 13.03.2026
Το ΝΑΤΟ επιβεβαιώνει την αναχαίτιση βαλλιστικού πυραύλου από το Ιράν που κατευθυνόταν προς την Τουρκία

Το ΝΑΤΟ επιβεβαίωσε την κατάρριψη ενός βαλλιστικού πυραύλου που εκτοξεύθηκε από το Ιράν προς την Τουρκία, την τρίτη παρόμοια αναχαίτιση από την έναρξη του πολέμου στο Ιράν.

«Το ΝΑΤΟ παραμένει σε εγρήγορση και παραμένει σταθερό στην υπεράσπιση όλων των συμμάχων του», δήλωσε η εκπρόσωπος του ΝΑΤΟ Άλισον Χαρτ.

Το Υπουργείο Άμυνας της Τουρκίας δήλωσε ότι βρίσκεται σε διαβουλεύσεις με το Ιράν «για να διευκρινιστούν όλες οι πτυχές» του τελευταίου περιστατικού με τον πύραυλο.

13:48 | 13.03.2026
Σειρήνες ξανά στο Ακρωτήρι της Κύπρου

Σύμφωνα με το CyprusTimes εστάλη μήνυμα προς τους κατοίκους του Ακρωτηρίου σημειώνοντας πως υπάρχει σε εξέλιξη απειλή ασφάλειας: «Παρακαλείστε να παραμείνετε εντός των οικιών σας και να παραμείνετε στη θέση σας μέχρι νεότερης επίσημης ενημέρωσης.

Απομακρυνθείτε από τα παράθυρα και καλυφθείτε πίσω ή κάτω από ανθεκτικά, συμπαγή έπιπλα.

Αναμείνατε περαιτέρω οδηγίες». 

13:38 | 13.03.2026
'Ερχεται το μεγάλο χτύπημα στο Ιράν, αλλά την «επόμενη εβδομάδα» λέει ο Τραμπ

Σίγουρος για τη νίκη των ΗΠΑ ο Ντόναλντ Τραμπ είπε σε συνέντευξή του στο Fox News ότι πρόκειται να πλήξουν το Ιράν «πολύ σκληρά» αλλά μέσα στην επόμενη εβδομάδα.

Ο Τραμπ σημείωσε επίσης ότι οι ΗΠΑ θα συνοδεύουν πλοία μέσω των Στενών του Ορμούζ, εάν χρειαστεί, προσθέτοντας ότι «ελπίζουμε τα πράγματα να πάνε πολύ καλά».

13:25 | 13.03.2026
Σαουδική Αραβία: Αναχαιτίσαμε 56 drones

Ο υπουργός Άμυνας της Σαουδικής Αραβίας λέει ότι η χώρα του αναχαίτισε από το πρωί 56 drones, το ένα από αυτά στόχευε πρεσβείες στο Ριάντ.

13:20 | 13.03.2026
Δύο ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές έπληξαν το νότιο Λίβανο

Σύμφωνα με αναφορές, δύο ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές έπληξαν τις πόλεις Καντάρα και Καμπρίχα στο νότιο Λίβανο.

Ο ισραηλινός στρατός ισχυρίστηκε επίσης ότι σκότωσε τον Μουρτάζα Σαρούρ, μέλος της αεροπορικής μονάδας της Χεζμπολάχ, κατά τη διάρκεια επιδρομής στην περιοχή του Λιβανικού Πανεπιστημίου.

13:11 | 13.03.2026
Η ισραηλινή επίθεση στη Σιδώνα είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο 8 ανθρώπων

Το Υπουργείο Υγείας του Λιβάνου αναφέρει ότι οκτώ άτομα έχασαν τη ζωή τους και εννέα τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια ισραηλινής επίθεσης σε πολυκατοικία στη Σιδώνα, στο νότιο Λίβανο, νωρίτερα σήμερα, σύμφωνα με το Εθνικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

H επίθεση στην περιοχή αλ-Φουάρ, στα ανατολικά προάστια της Σιδώνας, της τρίτης μεγαλύτερης πόλης του Λιβάνου, προκάλεσε εκτεταμένες ζημιές στην πενταώροφη πολυκατοικία.

13:06 | 13.03.2026
Μία νεκρή από την ισραηλινή επίθεση στην Τεχεράνη κοντά σε διαδήλωση
12:52 | 13.03.2026
Ο Πεζεσκιάν εμφανίστηκε σε δρόμο του Ιράν
12:46 | 13.03.2026
Στη γειτονιά Javadieh της Τεχεράνης η πρωινή ισραηλινή επίθεση
12:44 | 13.03.2026
Βίντεο με τον βαλλιστικό πύραυλο που είχε προορισμό τη βάση Ιντσιρλίκ
12:32 | 13.03.2026
Με κομμένη ουρά προσγειώθηκε το ιπτάμενο τάνκερ που ενεπλάκη στο δυστύχημα με το KC-135

Το δεύτερο ιπτάμενο τάνκερ που ενεπλάκη στο δυστύχημα με το άλλο KC-135 προσγειώθηκε με μισή ουρα στο αεροδρόμιο Μπεν Γκουριόν στο Ισραήλ.

12:30 | 13.03.2026
Ισραέλ Κατς για την κατεδάφιση γέφυρας στον Λίβανο: Είναι μόνο η αρχή

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας του Ισραήλ έσπευσε να σχολιάσει το χτύπημα σε γέφυρα του Λιβάνου σημείωσε ότι «είναι μόνο η αρχή». 

12:29 | 13.03.2026
Αναβλήθηκε η συνεδρίαση των G8 στην Ινδονησία
12:27 | 13.03.2026
Το Ιράν επιτέθηκε με drones κατά ισραηλινής στρατιωτικής βάσης στη Μπερ Σεβά

Ο στρατός του Ιράν ανακοίνωσε ότι εξαπέλυσε επιθέσεις με drones κατά ισραηλινής στρατιωτικής βάσης στη Μπερ Σεβά.

Σε ανακοίνωση που μεταδόθηκε από το πρακτορείο ειδήσεων Tasnim, αναφέρεται ότι οι επιθέσεις θα συνεχιστούν τις επόμενες ώρες, μαζί με άλλες επιθέσεις σε ισραηλινές στρατιωτικές θέσεις.

12:17 | 13.03.2026
Τουρκικό ΥΠΕΘΑ: Αναχαιτίσαμε βαλλιστικό πύραυλο τα ξημερώματα

Το τουρκικό υπουργείο Εθνικής Άμυνας επιβεβαιώνει ότι αναχαίτισε βαλλιστικό πύραυλο με προορισμό τη βάση Ιντσιρλίκ. Ωστόσο, βίντεο που ανέβηκαν στο διαδίκτυο, όπου ακούγονται σειρήνες δεν επαληθεύονται, καθώς δεν υπάρχει καμία αναφορά για ενεργοποίηση σειρήνων. 

12:14 | 13.03.2026
Επαναπατρίζονται οι σοροί των 84 Ιρανών ναυτών της φρεγάτας που βυθίστηκε στη Σρι Λάνκα

Οι σοροί των 84 Ιρανών ναυτών που ανασύρθηκαν από τη θάλασσα στα ανοικτά της Σρι Λάνκα αφού η φρεγάτα τους τορπιλίστηκε από αμερικανικό υποβρύχιο την προηγούμενη εβδομάδα θα επαναπατριστούν σήμερα, έγινε γνωστό από το υπουργείο Εξωτερικών της χώρας.

«Όλες οι διαδικασίες που απαιτούνταν έχουν ολοκληρωθεί και οι (σοροί των) Ιρανών μεταφέρονται σε ειδικό αεροσκάφος προκειμένου να επαναπατριστούν», δήλωσε στο AFP ο Τουσάρα Ροντρίγκο εκπρόσωπος του υπουργείου.

«Οι 32 ναύτες που διασώθηκαν από το Πολεμικό μας Ναυτικό θα παραμείνουν στη Σρι Λάνκα», πρόσθεσε.

11:59 | 13.03.2026
Τουρκικό πλοίο διέσχισε τα Στενά του Ορμούζ με άδεια του Ιράν

Ο Τούρκος υπουργός Μεταφορών της Τουρκίας, Αμπντουλκαντίρ Ουραλόγλου, δήλωσε ότι πλοίο τουρκικών συμφερόντων πέρασε από τα Στενά του Ορμούζ αφού έλαβε έγκριση από το Ιράν.

Ο Ουραλόγλου, σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης, ανέφερε ότι το πλοίο είναι ένα από τα 15 τουρκικών συμφερόντων που βρίσκονται κοντά στο Ιράν και για τα οποία η Άγκυρα βρίσκεται σε επικοινωνία με την Τεχεράνη.

«Υπήρχαν 15 πλοία (τουρκικών συμφερόντων) εκεί, εξασφαλίσαμε άδεια από τις ιρανικές αρχές για ένα από αυτά, το οποίο είχε χρησιμοποιήσει ιρανικό λιμάνι, και έτσι πέρασε», δήλωσε ο Ουραλόγλου, σύμφωνα με τον Haberturk.

11:58 | 13.03.2026
Ιρανοί ποδοπατούν την ισραηλινή και την αμερικανική σημαία κατά τη διάρκεια διαδήλωσης στην Τεχεράνη
Ιρανοί πατούν τις σημαίες των ΗΠΑ και του Ισραήλ / REUTERS/Alaa Al Marjani
11:56 | 13.03.2026
Πάνω από 310 ώρες χωρίς Internet το Ιράν
11:40 | 13.03.2026
Το Υπουργείο Άμυνας του Μπαχρέιν αναφέρει ότι έχει αναχαιτίσει 115 πυραύλους και 191 drones από την έναρξη των επιθέσεων
11:39 | 13.03.2026
Νεκροί 4 από τους 6 επιβαίνοντες στο αμερικανικό ιπτάμενο τάνκερ που συνετρίβη στο Ιράκ
11:31 | 13.03.2026
Τέσσερις παγιδευμένοι σε χαλάσματα στον βόρειο Λίβανο
11:18 | 13.03.2026
11:07 | 13.03.2026
Ισραηλινοί βομβαρδισμοί δίπλα στην ιρανική διαδήλωση

Ισραηλινοί βομβαρδισμοί δίπλα στο σημείο όπου εκατοντάδες ιρανοι διαδηλώνουν για την ημέρα αλ - Κουντς.

Η έκρηξη σημειώθηκε στην πλατεία Φερντοούσι, ακριβώς κάτω από την οδό Ενγκελάμπ που βρίσκεται από το Πανεπιστήμιο της Τεχεράνης, όπως μετέδωσε η ιρανική κρατική τηλεόραση και επικαλείται το Associated Press.

Το Ισραήλ είχε προειδοποιήσει ότι θα μπορούσε να επιτεθεί στην περιοχή λίγο πριν από την έκρηξη.

 

11:01 | 13.03.2026
Οι Ιρανοί διαδηλώνουν στην Τεχεράνη, εντολές εκκένωσης στην πόλη

Την ώρα που χιλιάδες πολίτες διαδηλώνουν υπέρ του ιρανικού καθεστώτος στην Τεχεράνη, το Ισραήλ εξέδωσε ακόμα μια εντολή εκκένωσης στο κέντρο της πόλης. Οι IDF κάλεσαν σήμερα το πρωί τον πληθυσμό να εκκενώσει δύο ζώνες στην καρδιά της Τεχεράνης ενόψει πληγμάτων σε «στρατιωτικές υποδομές του ιρανικού καθεστώτος» μέσα στις «επόμενες ώρες».

Σε μήνυμά του στα περσικά, που δημοσιοποίησε μέσω του X και συνοδεύεται από χάρτες οι οποίοι δείχνουν με κόκκινο τις απειλούμενες ζώνες, ο στρατός του Ισραήλ ζήτησε να εκκενωθούν «άμεσα» συγκροτήματα πολυκατοικιών στις συνοικίες Βίλα και Μονιρίγιεχ. Εξέδωσε ένα παρόμοιο μήνυμα για τους κατοίκους μιας βιομηχανικής ζώνης της πόλης Καζβίν, σε απόσταση περίπου 120 χιλιομέτρων βορειοδυτικά της Τεχεράνης.

10:56 | 13.03.2026
Δύο νεκροί στον Λίβανο

Δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν μετά από Ισραηλινό βομβαρδισμό στα περίχωρα της Shebaa στον Λίβανο.

10:52 | 13.03.2026
Διαδηλώσεις στην Τεχεράνη
Διαδηλωτές υπέρ του Χαμενεΐ στην Τεχεράνη / REUTERS/Alaa Al Marjani     TPX IMAGES OF THE DAY
10:40 | 13.03.2026
Χτυπήματα του Ισραήλ στο νότιο Λίβανο

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι διεξήγαγε αεροπορική επιδρομή σε γέφυρα στον νότιο Λίβανο, στην πρώτη, όπως φαίνεται, φορά κατά την τρέχουσα ισραηλινή στρατιωτική επιχείρηση εναντίον του λιβανικού σιιτικού κινήματος Χεζμπολάχ που το Ισραήλ αναγνωρίζει ότι στοχοθέτησε μη στρατιωτική υποδομή, όπως επισημαίνει το Reuters.

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι η γέφυρα Ζραρίγεχ στον ποταμό Λιτάνι, στοχοθετήθηκε επειδή ήταν βασικό σημείο διέλευσης που χρησιμοποιούσαν μαχητές της Χεζμπολάχ για να μετακινούνται ανάμεσα στον βόρειο και τον νότιο Λίβανο, χωρίς να παραθέσει στοιχεία για να στηρίξει τον ισχυρισμό αυτόν, όπως επισημαίνει το Reuters.

Επίσης ανακοίνωσε ότι μαχητές της Χεζμπολάχ είχαν τοποθετήσει εκτοξευτές κοντά στη γέφυρα και διεξήγαν επιθέσεις εναντίον του Ισραήλ από την περιοχή αυτή.

Παράλληλα νωρίτερα τα κρατικά μέσα ενημέρωσης του Λιβάνου μετέδωσαν ότι ένα drone έπληξε σήμερα διαμέρισμα στην περιοχή Μπουρτζ Χαμούντ, στα βόρεια προάστια της Βηρυτού.

Σύμφωνα με το Reuters, είναι η πρώτη φορά που στοχοθετήθηκε η περιοχή αυτή.

Ο ισραηλινός στρατός διεξάγει καθημερινά πλήγματα αυτήν την εβδομάδα στον Λίβανο στο πλαίσιο στρατιωτικής επιχείρησης που διεξάγει κατά της υποστηριζόμενης από το Ιράν Χεζμπολάχ αφού αυτή εξαπέλυσε επιθέσεις στο Ισραήλ στις 2 Μαρτίου για να εκδικηθεί για τον θάνατο του ανώτατου ηγέτη του Ιράν αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ κατά την πρώτη ημέρα του αμερικανοϊσραηλινού πολέμου στο Ιράν.

10:35 | 13.03.2026
Διαδηλώσεις τώρα στην Τεχεράνη υπέρ του καθεστώτος
10:26 | 13.03.2026
Χτύπησαν στον Λίβανο υποκατάστημα τράπεζας που συνδέεται με τη Χεζμπολάχ

Το Ισραήλ χτύπησε την Πέμπτη πιστωτικά ιδρύματα στον Λίβανο που συνδέονται με τη χρηματοδότηση της Χεσμπολάχ.

10:25 | 13.03.2026
Το Charles de Gaulle στην Ανατολική Μεσόγειο
10:13 | 13.03.2026
Live εικόνα από τη Βηρυτό
10:06 | 13.03.2026
Τραυματισμοί στη Σιδώνα του Λιβάνου

Τραυματισμοί έχουν αναφερθεί μετά από ισραηλινή αεροπορική επίθεση που χτύπησε κτίριο στα προάστια της λιβανέζικης πόλης Σιδώνα.

Η επίθεση προκάλεσε σημαντικές ζημιές στο κτίριο στην περιοχή Αλ Φουάρ, στα ανατολικά προάστια της Σιδώνας.

Πληρώματα ασθενοφόρων μεταφέρουν τους τραυματίες σε νοσοκομεία, ανέφερε η υπηρεσία.

10:04 | 13.03.2026
Το Ιράν συνέλαβε 4 άτομα για συνεργασία με «εχθρικά μέσα ενημέρωσης»

Το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων Tasnim αναφέρει ότι η αστυνομική διοίκηση του IRGC (FARAJA) συνέλαβε τέσσερα άτομα που κατηγορούνται για διαβίβαση ευαίσθητων πληροφοριών στο βρετανικό κανάλι Iran International, το οποίο εκπέμπει στη φαρσί γλώσσα.

Το Tasnim περιγράφει το κανάλι ως «εχθρικό, αντιιρανικό δίκτυο».

Αναφέρει ότι τα συλληφθέντα άτομα «αποθήκευαν στα κινητά τους τηλέφωνα εμπιστευτικές πληροφορίες σχετικά με τις θέσεις των επιθέσεων με πυραύλους και βομβαρδισμών και τις έστελναν σε αυτό το δίκτυο».

09:47 | 13.03.2026
Σχεδόν 3.000 τραυματίες στο Ισραήλ από την αρχή του πολέμου

Το υπουργείο Υγείας του Ισραήλ αναφέρει ότι τουλάχιστον 2.975 άτομα έχουν τραυματιστεί από τις επιθέσεις μετά την έναρξη του πολέμου ΗΠΑ ‑ Ισραήλ εναντίον του Ιράν στις 28 Φεβρουαρίου.

09:43 | 13.03.2026
Ιρανικό drone χτύπησε ένα κτίριο στο Διεθνές Χρηματοοικονομικό Κέντρο του Ντουμπάι
09:35 | 13.03.2026
Φρουροί της Επανάστασης: Θα αντιμετωπίσουμε με σκληρότητα νέες διαδηλώσεις στη χώρα

Οι Φρουροί της Επανάστασης του Ιράν προειδοποίησαν ότι νέες διαδηλώσεις στη χώρα θα αντιμετωπιστούν με σκληρότητα. 

«Ο κακός εχθρός, αφού απέτυχε να επιτύχει τους στόχους του στο πεδίο της μάχης, επιδιώκει για άλλη μια φορά να σπείρει τον φόβο και να προκαλέσει ταραχές στους δρόμους» αναφέρεται στη δήλωση στην οποία οι Φρουροί της Επανάστασης δεσμεύονται να επιφέρουν «ισχυρότερο πλήγμα από αυτό της 8ης Ιανουαρίου» σε περίπτωση νέων αναταραχών.

09:34 | 13.03.2026
31 ακυρώσεις πτήσεων σήμερα από και προς Αθήνα

Δεν έχουν προγραμματιστεί σήμερα ειδικές πτήσεις για τον επαναπατρισμό Ελλήνων που έχουν εγκλωβιστεί στη Μέση Ανατολή

09:33 | 13.03.2026
Νέες ισραηλινές προειδοποιήσεις στα βόρεια της Βηρυτού
09:30 | 13.03.2026
Τουλάχιστον 20.000 κατοικίες έχουν καταστραφεί στο Ιράν
09:20 | 13.03.2026
Κυπριακά μέσα: Fake news οι σειρήνες σε βάση της Τουρκίας

Κυπριακά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι η είδηση για σειρήνες σε τουρκική βάση είναι fake news. H ανταποκρίτρια του CyprusTimes από την Κωνσταντινούπολη, ανέφερε ότι οι Αρχές έχουν ξεκινήσει έρευνες για να εντοπιστεί αυτός που διέδωσε αυτή τη ψευδή πληροφορία.

09:09 | 13.03.2026
Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε νέο κύμα επιθέσεων στην Τεχεράνη
09:08 | 13.03.2026
Ο Χακάν Φιντάν για τον βαλλιστικό πύραυλο

Υπουργός Εξωτερικών Χακάν Φιντάν (σχετικά με τον πύραυλο που εισήλθε στον τουρκικό εναέριο χώρο): «Αν πρόκειται για έναν πύραυλο με λάθος πορεία, είναι ένα άλλο ζήτημα, αλλά αν πρόκειται να συνεχιστεί, η συμβουλή μας προς εσάς είναι να προσέχετε. Κανείς να μην μπλέξει σε μια τέτοια περιπέτεια»

09:05 | 13.03.2026
Εκρήξεις στην Τεχεράνη
08:57 | 13.03.2026
Κάγια Κάλας: «Οι ΗΠΑ θέλουν να διαιρέσουν την Ευρώπη»

Η ύπατη εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την εξωτερική πολιτική και την πολιτική ασφαλείας δήλωσε, σε συνέντευξή της πως οι ΗΠΑ θέλουν να «διαιρέσουν την Ευρώπη» και δεν τους «αρέσει η Ευρωπαϊκή Ένωση».

«Αυτό που νομίζω ότι είναι στην πραγματικότητα σημαντικό να κατανοήσουν όλοι, είναι πως οι ΗΠΑ είναι πολύ σαφείς στο ότι θέλουν να διαιρέσουν την Ευρώπη. Δεν τους αρέσει η Ευρωπαϊκή Ένωση», τόνισε η Κάγια Κάλας.

Η ίδια πρόσθεσε πως ο τρόπος που οι ΗΠΑ προσεγγίζουν την ΕΕ παραπέμπει σε τακτικές που χρησιμοποιούν οι αντίπαλοι της ΕΕ, σύμφωνα με τους Financial Times.

Οι χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν πρέπει να επιδιώκουν να συναλλαγούν διμερώς με τον Τραμπ, δήλωσε ακόμα, και αντ' αυτού θα πρέπει να συναλλάσσονται μαζί του από κοινού, «επειδή είμαστε ίσες δυνάμεις, όταν είμαστε μαζί», ανέφεραν οι FT.

Η Κάλας δήλωσε ότι ο ευρωπαϊκός συνασπισμός χρειάζεται «να αγοράζει από την Αμερική επειδή δεν έχουμε τα περιουσιακά στοιχεία ούτε τις δυνατότητες ή τις ικανότητες που χρειαζόμαστε», προσθέτοντας ότι η Ευρώπη είναι ανάγκη να επενδύσει στη δική της αμυντική βιομηχανία.

08:42 | 13.03.2026
Israeli emergency responders work at the site of an impact by an Iranian missile, amid the U.S.-Israel conflict with Iran, in northern Israel, March 13, 2026. REUTERS/Shir Torem
08:42 | 13.03.2026
Τεράστιες ζημιές σε σπίτια στο Ισραήλ από τους ιρανικούς βομβαρδισμούς
Israeli emergency responders and people gather at the site of an impact by an Iranian missile, amid the U.S.-Israel conflict with Iran, in northern Israel, March 13, 2026. REUTERS/Shir Torem
08:38 | 13.03.2026
Οι IDF έπληξαν γέφυρα στον ποταμό Λιτάνι
08:36 | 13.03.2026
Λήξη συναγερμού στο Ισραήλ
08:30 | 13.03.2026
Δύο νεκροί από πτώση drone στο Ομάν

Δύο άτομα σκοτώθηκαν στο Ομάν μετά την κατάρριψη ενός drone στην επαρχία Σοχάρ, σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων του Ομάν.

Το πρακτορείο ειδήσεων του Ομάν ανέφερε, επικαλούμενο πηγή από τις υπηρεσίες ασφαλείας, ότι το drone συνετρίβη στην βιομηχανική περιοχή αλ-Αουάχι, σκοτώνοντας δύο άτομα και τραυματίζοντας άλλα.

Τα δύο θύματα ήταν αλλοδαποί, ανέφερε το πρακτορείο.

Ένα άλλο drone καταρρίφθηκε επίσης στην επαρχία Σοχάρ, ανέφερε το πρακτορείο.

08:29 | 13.03.2026
Βίντεο από μία από τις τελευταίες επιθέσεις στη Βηρυτό
08:26 | 13.03.2026
Δείτε live εικόνα από τη Βηρυτό
08:24 | 13.03.2026
Ισραηλινή επίθεση χτύπησε ασθενοφόρο στο νότιο Λίβανο

Μια ισραηλινή επίθεση στην περιοχή Tayr Felsay του νότιου Λιβάνου χτύπησε ένα ασθενοφόρο, σύμφωνα με την Εθνική Υπηρεσία Ειδήσεων.

Το όχημα υπέστη ζημιές, αλλά δεν αναφέρθηκαν τραυματίες.

08:22 | 13.03.2026
Δύο νεκροί και τρεις τραυματίες σε ισραηλινή επίθεση στην κοιλάδα της Μπεκάα στον Λίβανο

Δύο άτομα σκοτώθηκαν και τρία τραυματίστηκαν σοβαρά σε ισραηλινή επίθεση σε διαμέρισμα στο Μπαρ Ελιάς στην κοιλάδα Μπεκάα του Λιβάνου, σύμφωνα με την Εθνική Υπηρεσία Ειδήσεων.

Η υπηρεσία ανέφερε ότι η επίθεση είχε ως στόχο έναν αξιωματούχο της Ισλαμικής Ομάδας, τραυματίζοντας σοβαρά τον άνδρα και σκοτώνοντας τους δύο γιους του.

08:19 | 13.03.2026
Ο αριθμός των τραυματιών από την επίθεση με ρουκέτες στη Γαλιλαία αυξάνεται σε 80

Τα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι ο αριθμός των τραυματιών μετά την πτώση ρουκέτας στη Γαλιλαία έχει αυξηθεί σε 80.

Το Channel 12 ανέφερε νωρίτερα ότι ο πύραυλος χτύπησε ένα κτίριο στην πόλη Kiryat Tivon κοντά στη Χάιφα, προκαλώντας ζημιές στη δομή του.

07:58 | 13.03.2026
Έπεσαν θραύσματα drone στο Ντουμπάι

Τα συστήματα αεροάμυνας της χώρας συνεχίζουν τις αναχαιτίσεις

07:57 | 13.03.2026
Το Ισραήλ χτύπησε πολυκατοικία στη Βηρυτό

Το Ισραήλ εκτόξευσε drone στοχεύοντας πολυκατοικία στο Μπουρτζ Χαμούντ της Βηρυτού

07:45 | 13.03.2026
07:35 | 13.03.2026
Βαλλιστικός πύραυλος στο βόρειο Ισραήλ

Δεκάδες άνθρωποι τραυματίστηκαν, οι περισσότεροι ελαφρά, ύστερα από επίθεση με βαλλιστικό πύραυλο στην πόλη Ζανζίρ, στο βόρειο Ισραήλ, κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Σύμφωνα με την Jerusalem Post, ο πύραυλος έπεσε κοντά σε τέσσερα σπίτια, προκαλώντας σοβαρές ζημιές, ενώ μια γυναίκα 34 ετών τραυματίστηκε σοβαρά από θραύσματα.

«Όταν φτάσαμε στο σημείο διαπιστώσαμε ζημιές σε αρκετά σπίτια. Μια 34χρονη είχε τραυματιστεί στην πλάτη από θραύσματα, ενώ ένα 17χρονο κορίτσι τραυματίστηκε από σπασμένα γυαλιά», δήλωσε εκπρόσωπος της υπηρεσίας πρώτων βοηθειών Magen David Adom.

Μεταξύ των τραυματιών που μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία για να λάβουν τις πρώτες βοήθειες βρίσκονται και 27 παιδιά.

07:07 | 13.03.2026
Σειρήνες τα ξημερώματα στο Ινστιρλίκ της Τουρκίας

Σειρήνες αεροπορικού συναγερμού ήχησαν τα ξημερώματα της Παρασκευής στην αεροπορική βάση Ιντσιρλίκ, κοντά στα Άδανα της Τουρκίας, ενώ ακολούθησαν αναφορές για πιθανές εκρήξεις στην ευρύτερη περιοχή.

Σύμφωνα με τουρκικά μέσα ενημέρωσης, βαλλιστικός πύραυλος που φέρεται να είχε στόχο τη συγκεκριμένη βάση αναχαιτίστηκε από τα συστήματα αεράμυνας. Η γαλλική εφημερίδα Le Monde αναφέρει μάλιστα ότι ενδέχεται να εκτοξεύθηκαν δύο πύραυλοι.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, ο πύραυλος καταστράφηκε στον αέρα. Η βάση Ιντσιρλίκ βρίσκεται στην επαρχία Άδανα, στη νότια Τουρκία, περίπου 150 χιλιόμετρα από τα σύνορα με τη Συρία, και αποτελεί μία από τις σημαντικότερες στρατιωτικές εγκαταστάσεις που χρησιμοποιούνται από τις Ηνωμένες Πολιτείες και το ΝΑΤΟ για επιχειρήσεις στη Μέση Ανατολή.

07:04 | 13.03.2026
«Δείτε τι θα συμβεί σήμερα σε αυτούς τους τρελούς αλήτες»

Νέο παραλήρημα Τραμπ στο Truth Social

(Departamento de Defensa de EE.UU. vía AP)
06:55 | 13.03.2026
Το Ισραήλ χτύπησε μέλος της Χεζμπολάχ στη Βηρυτό

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε το πρωί ότι έπληξε μέλος του σιιτικού κινήματος Χεζμπολάχ του Λιβάνου, που πρόσκειται στο Ιράν, σε επιδρομή στη Βηρυτό.

«Πριν από λίγο, οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις έπληξαν τρομοκράτη της Χεζμπολά στην περιοχή της Βηρυτού», αναφέρει ανακοινωθέν που δημοσιοποιήθηκε μέσω Telegram, χωρίς περισσότερες λεπτομέρειες.

Η Χεζμπολάχ επιτέθηκε στο Ισραήλ τη 2η Μαρτίου, για πρώτη φορά από τον Νοέμβριο του 2024, για να εκδικηθεί τον θάνατο του ιρανού ανώτατου ηγέτη Αλί Χαμενεΐ τις πρώτες ώρες του αμερικανοϊσραηλινού πολέμου εναντίον του Ιράν. Έκτοτε το Ισραήλ διεξάγει μαζικούς βομβαρδισμούς στον Λίβανο· πλέον απειλεί να καταλάβει τομείς του στον νότο.

06:54 | 13.03.2026
Εκρήξεις και στο κέντρο του Ντουμπάι

Ισχυρές εκρήξεις έσεισαν ακίνητα στο κέντρο του Ντουμπάι, όπου αναδίδονταν πυκνοί καπνοί, μεταδίδουν δημοσιογράφοι του Γαλλικού Πρακτορείου.

Ανταποκριτής του πρακτορείου στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα μετέδωσε πριν από λίγο ότι ένιωσε το κτίριο όπου βρισκόταν να σείεται και άκουσε ισχυρή έκρηξη.

06:54 | 13.03.2026
Εκρήξεις στην Τεχεράνη

Ιρανικά μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν τις πρώτες πρωινές ώρες ότι ακούγονται εκρήξεις στην Τεχεράνη, καθώς ο πόλεμος που μαίνεται στη Μέση Ανατολή συνεχίζεται για 14η ημέρα.

Σύμφωνα με τα πρακτορεία εκρήξεων Tasnim και FARS, εκρήξεις ακούστηκαν κατά τη διάρκεια της νύχτας σε διάφορους τομείς της ιρανικής πρωτεύουσας. Οι πιο ισχυρές έγιναν στο νότιο τμήμα της Τεχεράνης, κατά τις πληροφορίες του Tasnim.

06:52 | 13.03.2026
Νεκρός Γάλλος υπαξιωματικός στο Ιράκ

Υπαξιωματικός των γαλλικών ενόπλων δυνάμεων έχασε τη ζωή του «κατά τη διάρκεια επίθεσης» στην περιοχή της Αρμπίλ, στο ιρακινό Κουρδιστάν, ανακοίνωσε μέσω X ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν τις πρώτες πρωινές ώρες.

Ο ανθυπασπιστής Αρνό Φριόν, του 7ου τάγματος αλπικών τυφεκιοφόρων, μονάδας του πεζικού στη Βαρς, «έπεσε για τη Γαλλία κατά τη διάρκεια επίθεσης στην περιοχή της Αρμπίλ στο Ιράκ», συνόψισε ο κ. Μακρόν, υπογραμμίζοντας πως «ο πόλεμος στο Ιράν δεν μπορεί να δικαιολογήσει τέτοιες επιθέσεις».

Πρόκειται για έναν από τους συνολικά έξι γάλλους στρατιωτικούς που τραυματίστηκαν σε επιδρομή μη επανδρωμένων εναέριων οχημάτων χθες στην περιοχή της Αρμπίλ, όπως ενημέρωσε χθες Πέμπτη το γενικό επιτελείο εθνικής άμυνας το AFP.

 

06:49 | 13.03.2026
Το Ιράν εκτοξεύει πυραύλους στο Ισραήλ

Ο ισραηλινός στρατός προειδοποίησε τις πρώτες πρωινές ώρες εναντίον νέου κύματος ιρανικών πυραύλων που κατευθύνονται προς το κράτος του Ισραήλ, παροτρύνοντας τον πληθυσμό στις περιοχές που απειλούνται να σπεύσει σε καταφύγια, ενώ υπηρεσία άμεσης βοήθειας έκανε λόγο για δυο τραυματισμούς στο βόρειο τμήμα της χώρας.

«Πριν από λίγο, οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις εντόπισαν πυραύλους εκτοξευθέντες από το Ιράν προς την κατεύθυνση του κράτους του Ισραήλ. Συστήματα (αντιαεροπορικής) άμυνας επιχειρούν για την αναχαίτιση της απειλής», ανέφερε ο στρατός σε τυποποιημένο ανακοινωθέν του το οποίο δημοσιοποίησε μέσω Telegram.

Έπειτα από δεύτερη προειδοποίησή του λίγο αργότερα, γυναίκα 34 ετών και έφηβη 17 ετών διακομίστηκαν σε ιατρικό κέντρο στο βόρειο Ισραήλ, γνωστοποίησε το Magen David Adom («Κόκκινο άστρο του Δαυίδ», ισραηλινό αντίστοιχο του Ερυθρού Σταυρού και της Ερυθράς Ημισελήνου). Η τριαντάρα έχει υποστεί τραύματα από θραύσματα στην πλάτη, διευκρίνισε η ίδια πηγή μέσω X.

06:48 | 13.03.2026
Το Ισραήλ χτύπησε κέντρα διοίκησης της Χεζμπολάχ στον Λίβανο

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι στοχοποίησε κέντρα διοίκησης του σιιτικού κινήματος Χεζμπολάχ, το οποίο πρόσκειται στο Ιράν, σε σειρά αεροπορικών βομβαρδισμών στη Βηρυτό και στον νότιο Λίβανο.

Λίγη ώρα νωρίτερα, ο ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου δήλωσε ότι ο στρατός του οδεύει να «συντρίψει το Ιράν και τη Χεζμπολάχ», κρίνοντας πως θα ήταν προτιμότερο η κυβέρνηση του Λιβάνου να «αναλάβει» να χειριστεί το σιιτικό κίνημα.

Ο ισραηλινός στρατός «έπληξε κέντρα διοίκησης της Χεζμπολά, όπου επιχειρούσαν τρομοκράτες της Χεζμπολά για να διεξάγουν τρομοκρατικές επιθέσεις εναντίον του κράτους του Ισραήλ και των πολιτών του», διατείνεται ανακοινωθέν του που δημοσιοποιήθηκε μέσω Telegram.

06:46 | 13.03.2026
Τραμπ: Ο πόλεμος εξελίσσεται πολύ γρήγορα

Ο Ντόναλντ Τραμπ διαβεβαίωσε χθες Πέμπτη ότι ο πόλεμος εναντίον του Ιράν εξελίσσεται «πολύ γρήγορα», λίγες ώρες αφού ο νέος ανώτατος ηγέτης της Ισλαμικής Δημοκρατίας, ο Μοτζταμπά Χαμενεΐ, διεμήνυσε ότι η χώρα του θα εκδικηθεί τις αμερικανοϊσραηλινές επιθέσεις.

«Η κατάσταση με το Ιράν εξελίσσεται πολύ γρήγορα. Όλα πάνε πολύ καλά, ο στρατός μας είναι άφθαστος», είπε ο αμερικανός πρόεδρος σε δημοσιογράφους στον Λευκό Οίκο.

Το Ιράν «είναι στ’ αλήθεια έθνος τρόμου και μίσους, και (οι Ιρανοί) πληρώνουν σήμερα μεγάλο τίμημα», πέταξε ακόμη ο ρεπουμπλικάνος δισεκατομμυριούχος, κατά τη διάρκεια εκδήλωσης με την πρώτη κυρία Μελάνια Τραμπ πλάι του.

Τις τελευταίες ημέρες, ο Ντόναλντ Τραμπ στέλνει αντιφατικά μηνύματα για την πορεία του πολέμου, που εξαπολύθηκε την 28η Φεβρουαρίου με αμερικανοϊσραηλινούς βομβαρδισμούς στο Ιράν και έχει βάλει φωτιά στη Μέση Ανατολή.

Μεταξύ άλλων, έχει πει ότι οι ΗΠΑ «νίκησαν», ή ότι ο πόλεμος μπορεί να τελειώσει «πολύ σύντομα», ενώ ταυτόχρονα επιμένει στην ανάγκη να συνεχιστούν οι στρατιωτικές επιχειρήσεις.

Δεν απάντησε άμεσα σε όσα είπε στον πρώτο μήνυμά του ο νέος ανώτατος ηγέτης του Ιράν Χαμενεΐ, που υποσχέθηκε εκδίκηση για τις επιθέσεις των ΗΠΑ και του Ισραήλ κι ότι η πίεση στο στενό του Χορμούζ θα συνεχιστεί.

Οι τιμές του πετρελαίου ανέβηκαν κι άλλο χθες Πέμπτη, καθώς η στρατηγικής σημασίας θαλάσσια οδός έχει κλείσει σχεδόν εντελώς, καθώς ελέγχεται de facto από την Τεχεράνη. Από αυτή διέρχεται υπό κανονικές συνθήκες το 20% του πετρελαίου και του υγροποιημένου φυσικού αερίου (ΥΦΑ) προς παράδοση στη διεθνή αγορά.

06:45 | 13.03.2026
Η ανακοίνωση του Αμερικανικού στρατού για την συντριβή του KC-135
06:43 | 13.03.2026
Η Σαουδική Αραβία αναχαίτισε σχεδόν 30 drones στον εναέριο χώρο της

Το υπουργείο Άμυνας της Σαουδικής Αραβίας ανακοίνωσε τις πρώτες πρωινές ώρες την «αναχαίτιση και την καταστροφή» δεκάδων μη επανδρωμένων εναέριων οχημάτων, με αλλεπάλληλα ανακοινωθέντα του μέσω X.

Κατά το υπουργείο, «αναχαιτίστηκαν και καταστράφηκαν» αρχικά 12, κατόπιν 9 και 7 drones, καθώς το βασίλειο γίνεται στόχος ιρανικών πληγμάτων αντιποίνων, ιδίως εναντίον αμερικανικών εγκαταστάσεων, από το ξέσπασμα του πολέμου στη Μέση Ανατολή.

06:21 | 13.03.2026
Καλημέρα σας, η ενημέρωση συνεχίζεται στο newsit.gr
Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Η Μέση Ανατολή συνεχίζει να φλέγεται: Ντόναλντ Τραμπ και Χεζμπολάχ υπόσχονται πόλεμο «μακράς διαρκείας»
Οι ΗΠΑ και το Ισραήλ έχουν πλήξει περισσότερους από 15.000 στόχους από την έναρξη του πολέμου, ενώ οι ΗΠΑ στέλνουν περισσότερα πλοία και 5.000 πεζοναύτες στη Μέση Ανατολή
Σύννεφα καπνού υψώνονται μετά από ισραηλινή αεροπορική επιδρομή στα νότια προάστια της Βηρυτού, έπειτα από την κλιμάκωση της σύγκρουσης μεταξύ της Χεζμπολάχ και του Ισραήλ, εν μέσω της αμερικανο-ισραηλινής αντιπαράθεσης με το Ιράν
Η πρώην Μις Καλιφόρνια επιτίθεται στον Ντόναλντ Τραμπ για τη στήριξη στο Ισραήλ: «Δεν σε αναγνωρίζω πια, θα προσεύχομαι για σένα»
Στην επιστολή της υποστήριξε ακόμη ότι οι Αμερικανοί στρατιώτες «στέλνονται στη Μέση Ανατολή για να θυσιαστούν», ενώ τόνισε ότι αισθάνεται υποχρεωμένη να μιλήσει για τον πόλεμο στη Γάζα
Ντόναλντ Τραμπ και Κάρι Πρίτζιν Μπόλερ